Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-17-15, 02:47 PM   #1
david
The One

註冊日期: Mar 2002
Spectre (2015) | James Bond 007

睇緊TRAILERS順手開埋。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-15, 11:13 PM   #2
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
睇完呢集完全唔掂......
敵人弱,打鬥只到可接受水平....
劇本弱,想用人物關係出恩怨又唔得,差唔多過左一半先慢慢get到套片o既來龍去脈....
重有最大問題個好似食女戲份仲精彩過其他...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-15, 11:57 AM   #3
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
的確係呢代bond中最差一集
大佬咁款仲要設定為之前幾集幕後黑手⋯
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-15, 11:52 PM   #4
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
睇完成集感想只有: 套戲好長
係咁多…

內容真係算鬼數,點解魔鬼黨流成咁

都唔知仲好唔好期望佢後面故事出蘿莉控鋼牙
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-15, 09:44 PM   #5
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
今次回歸007片公式套路, 没有上集天幕的驚喜

魔鬼黨方面描畫不足, 没有舊作太空城中可以實制破壞世界的感覺

而且魔鬼黨想搞資訊戰真係有d 虚 (記住係"想搞" 仲未成事的)
上集Q 笑007 講一句 "我座office 噤個制就可以玩死你"
但今次係完全表達唔到一但魔鬼黨成事會對世界帶黎咩影響
作為007新系列的結尾算埋得幾好
不過Blofeld 同007 作對的原因真係好夾硬

Léa Seydoux 真係幾靚, 入去魔鬼黨後果套透視小鳳仙裝好索

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-15, 11:15 AM   #6
Eking

註冊日期: Feb 2006
我反而覺得件衫表現唔到女主角好身材,明明次前件睡衣好突下

舊 11-13-15, 11:52 PM   #7
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-15, 03:30 PM   #8
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
今朝睇完, 正路咁講好睇又舒服, 簡單易明完場, 唔錯.

話時話, 個女角係WARMEST既主角, 我就真係有D接受唔到, 好彩佢唔多笑, 否則變得怪怪地...HAHA

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-15, 03:45 PM   #9
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
最記得Léa Seydoux 以前套 "希魔撞正殺人狂" 仲要Christoph Waltz 都有份

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 10:53 AM   #10
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
Spectre 個阿頭只係因為呷醋爸爸唔再錫佢所以攪咁多野...

呢個理由真係惡攪到不得了, 佢講出來都唔好意思啦...我笑左勁耐...
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-15, 04:19 PM   #11
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: kin~kin 查看文章
Spectre 個阿頭只係因為呷醋爸爸唔再錫佢所以攪咁多野...

呢個理由真係惡攪到不得了, 佢講出來都唔好意思啦...我笑左勁耐...
未睇套戲之前, 我仲估可能james bond老豆係spectre嘅人,
後來背叛組織被殺, 而spectre一直想剷除埋james呢個死剩種,
點知睇完套戲, 完全唔係嗰回事, 個大佬搞咁多嘢嘅動機真係弱到笑出嚟...

舊 11-16-15, 04:29 PM   #12
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
未睇套戲之前, 我仲估可能james bond老豆係spectre嘅人,
後來背叛組織被殺, 而spectre一直想剷除埋james呢個死剩種,
點知睇完套戲, 完全唔係嗰回事, 個大佬搞咁多嘢嘅動機真係弱到笑出嚟...
反而用你講果個原因仲好...
而家個原因根本就會令到成件事好多位都站唔穩陣腳, 例如佢點知James Bond一定會做特務, 而且一定會被委派最查呢件事...

總知而家個情況就係一知道個真相果刻呢個所謂奸角就突然變得超好笑...

細節注意
最攪笑係所謂0既最後一戰, 咁得閒整到個場成間哈囉喂鬼屋咁....
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-15, 09:56 AM   #13
ahleung
The One
Bannnned

成套戲好造作........ 可能畫面好睇, 但令到劇情好多吐嘈點........
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] James Bond : Quantum of Solace 神祕人1號 電視遊戲討論版 46 02-02-09 10:42 PM
[PSP]James Bond 007 : From Russia with Love neo2046 手提遊戲機討論版 5 02-02-06 12:02 AM
[全機種]EA重回63年初代的James Bond新作James Bond 007 : From Russia with love圖片 神祕人1號 電視遊戲討論版 10 06-15-05 09:53 AM
[全機種]James Bond 007 Everything or Nothing圖片及影片 神祕人1號 電視遊戲討論版 16 02-20-04 11:23 PM
[GBA]James Bond 007: NightFire圖片 神祕人1號 手提遊戲機討論版 9 02-02-03 01:56 AM

現在的時間是 02:13 AM

手機版 | APP版