Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-08-06, 01:49 AM   #26
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
作者: 飛燕
怎知道,當主角取回機槍後....
竟然把戰機擊落了
:OTL
大英雄主義,Tom選擇打飛機

舊 05-08-06, 09:39 AM   #27
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 西米露
或者可以拍完佢點偷
再播番果段寂靜+幾句對白都可以做到同樣效果
仲可以加多幾分鐘緊張感俾觀眾
我覺得可以分開拍大廈裡邊潛入內容放o係影片開首
好似一開頭段盤問咁刺激o的

仲有rabbit foot應該由頭到尾用手提箱等裝住
唔好俾觀眾見到個biohazard logo
觀眾會更好奇班人究竟為乜爭餐死

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-06, 12:35 PM   #28
大粒麥
最後衝刺......

註冊日期: Dec 2001
昨晚睇左, 幾正
冇o麥悶場, 劇情又風回路轉
殺佢老婆果度又正

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-06, 01:57 PM   #29
naco
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 大粒麥
昨晚睇左, 幾正
冇o麥悶場, 劇情又風回路轉
殺佢老婆果度又正
比想像中正,呢個導演真係拍得幾娛樂性商業味重,唔駛花太長時間去解釋。
總之就TEAM WORK萬歲

舊 05-08-06, 02:36 PM   #30
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 大粒麥
殺佢老婆果度又正
呢度又係我唔鍾意之處
如果真係殺o左咪好囉,劇力會好好多

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-06, 01:04 AM   #31
達比

註冊日期: Jul 2002
剛剛睇完!!
比第二集有水準好多, 終於好有特務feel, 尤其係d 戲材方面, 大開眼戒~
不過最後都係有些草草收場感覺令到套戲減了不少分
達比 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-06, 01:20 AM   #32
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
倒敘式開始;
搖晃不定的鏡頭;
周遊列國;
停唔倒口的助手;
無啦啦的廣東話;
亦正亦邪的上司;
.... 真的很似Alias, 但我喜歡 !

舊 05-11-06, 11:56 AM   #33
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
130 mins 由頭到尾都好緊張,無乜冷場,
雖然有o的犯駁不過無損套戲既可觀性。

舊 05-11-06, 12:13 PM   #34
jocker

套戲好好睇丫~~
夠晒緊張刺激~~

不過好唔明....點解咁佢地高科技....會俾無叉電同電話收唔到信號玩死....

舊 05-11-06, 02:56 PM   #35
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: jocker
不過好唔明....點解咁佢地高科技....會俾無叉電同電話收唔到信號玩死....
有心駁故嘅就唔止呢兩樣啦...

舊 05-11-06, 03:04 PM   #36
hk_boy
Ultimate Gamer
諸行無常 諸法無我

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDSwitch
Nintendo Switch IDPS Vita
3DS Friend Code0123 4567 8900
PSN  IDXBox one
XBox Live GamertagPlayStation 4
個個講到咁好睇, 滿心歡喜,
好鬼期待走去睇~

結果我睇完覺得唔好睇~

日本(本州)縱斷した,オレは~!
遙かなる時空,異形の月!
セガサミーホールディングス株式会社
hk_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 04:19 PM   #37
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
琴晚睇左, 覺得幾好...
好過2
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 08:38 PM   #38
西米露

註冊日期: Feb 2004
我睇左兩次
發覺最正係炸橋果part
好有迫力,飛過穚果下真係好有壓迫感

仲有FIFA09.......好窮呀
西米露 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 08:38 PM   #39
西米露

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Metal Gear NT
我覺得可以分開拍大廈裡邊潛入內容放o係影片開首
好似一開頭段盤問咁刺激o的

仲有rabbit foot應該由頭到尾用手提箱等裝住
唔好俾觀眾見到個biohazard logo
觀眾會更好奇班人究竟為乜爭餐死
總之最可惜係無拍到點偷啦

仲有FIFA09.......好窮呀
西米露 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 08:50 PM   #40
alexc

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 西米露
總之最可惜係無拍到點偷啦
可能整個加長版
alexc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-06, 12:48 AM   #41
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

我覺得冇拍到點偷個手法幾好...突然就跳出黎...好正
另外maggie q 0係梵蒂岡勁索~
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-06, 04:52 PM   #42
暗黑流星cal
任天堂奴

其實有D野睇唔明....(無字幕睇唔明...)
lindsy 比ethan個message,話個內鬼唔係morpheous咩??點解最尾竟然係上司A....
(其實呢度聽到4成only....)

而我覺佢唔拍偷rabbit foot係....上兩集都有偷野啦....今集唔係又偷咁悶呀...

另外...橋上大戰果場真係拍得好有迫力.....最緊張係果度...

拆彈果度我都諗緊可唔可以用microwave.... ,會唔會叮熟個腦...
最尾julie救番醒ethan果度,完全無擔心過tom cruise會死..(就算音樂轉左都係..)
美國片主角不死論+老婆係醫生...
暗黑流星cal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-06, 07:24 PM   #43
九等天使
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
嘩~我今朝睇左~之前冇睇過第1,2集,覺得今集好好睇~~~
唔知係咪我平時少睇戲,要求唔太高,又冇咩其他戲用黎對比,真係可以講聲"超正"!~
九等天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-06, 09:19 PM   #44
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: jocker
嚮梵蒂岡呃閉路電視果part仲搞笑啦, 好王晶feel~~
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-06, 09:45 PM   #45
kurama
Game Master
美食獵人

註冊日期: Mar 2003
勁緊凑!好正!
Maggie Q嘅廣東話帶來意想不到咁好笑

舊 05-13-06, 09:57 PM   #46
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: 暗黑流星cal
skip
劇透~
如果是內鬼,就應該知道ethan要偷兔腳,所以刻意放走主角的才會是內鬼

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-06, 07:44 PM   #47
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
炸橋令我想起真實謊言
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-06, 08:08 PM   #48
naco

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 極真
炸橋令我想起真實謊言
真實謊言炸得勁D

舊 05-14-06, 09:25 PM   #49
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 極真
炸橋令我想起真實謊言
其實老湯個角色都幾似真實謊言入面個阿諾. (都係呃住老婆做特務)
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-06, 09:27 PM   #50
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ahleung
其實老湯個角色都幾似真實謊言入面個阿諾. (都係呃住老婆做特務)
跟手老婆被捉,又要去救
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
[PS2,GC]Rockman X: Command Mission圖片及影片,7/29發售(RPG) 神祕人1號 電視遊戲討論版 55 07-23-04 11:45 AM
有冇 Devil May Cry 的攻略 ? Marco 電視遊戲討論版 3 07-09-04 07:02 PM
請問有冇 人玩過 xbox mission impossible ? 何金水 - 阿水 電視遊戲討論版 0 02-08-04 11:01 PM
【ARMORED CORE3 SilentLine 討論區】 【麥斯】 攻略及心得交流區 224 03-06-03 08:09 AM

現在的時間是 01:34 PM

手機版 | APP版