Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-18-16, 05:54 PM   #126
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
真の仲間(誤)

我自己就對佢冇乜感覺,睇黎一周目可以安心將佢放置play

血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 07:04 PM   #127
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
今日打第五迷宮打了半天還要用hp sp 全部人回復才勉強3 天過到,那版那隻獨眼大象會物反只怕光魔很難搞,不過我意外的打到一隻求饒,因為議員絆全滿可以拿到這傢伙,超好用

雙葉原來要溫柔第4 級才能繼續升,讓治叔更煩要全滿才能繼續。。。。暫時還是慢慢來吧,現在欠遊戲機小孩(見到他但未建立到關係) 和戶松就齊基本的絆了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 07:20 PM   #128
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
頂隻20周年OST真係爭好多歌
睇黎又要買多隻OST SOSAD

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 08:49 PM   #129
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: izumo 查看文章
原來係咁

即係佢都預你1周目未必玩到到角色END
2周目可以節省D時間去鋤對話

整鎖匙會扣1回合行動 仲要一次整有限公司
(好似3把...??)
如果同往常一樣
其實一周目係可以全部野做晒 只係初見基本上唔太可能
一周目做晒係基建係你把握晒情報同知道咩日子有咩特別野發生去計劃先做到的

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 09:02 PM   #130
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
修學旅行問題
點解一二三會知怪盜個聊天室

此篇文章於 09-18-16 09:28 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 09:24 PM   #131
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
請問其實今集個世界觀同3/4集有關嗎?

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 09:35 PM   #132
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
我淨係覺得人間能力好難升

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 09:42 PM   #133
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 雙日 查看文章
同一個世界
但對shadow同persona既解釋未必一樣
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 09:56 PM   #134
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
故事中都有提過白鐘直斗
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 10:22 PM   #135
血之淚
Crazy Gamer

PSN  IDAlvinHang
死神社群Lv5可以買大氣功膠布,每回合回7SP
然後每個唔該十萬
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 10:49 PM   #136
hyakki
Insane Gamer

炮姐覺醒果度
龍司果句世紀末霸者前輩笑死我

炮姐真係超型,潮出水
人人既P都係背後靈,只有佢係騎係P上面

不過P3開始就一直煩惱我既問題又黎了
個個同伴都咁有個性咁好
但帶係身既只可以係4個真係好煩....

炮姐同龍司撞左物攻打手既位置其實應該換走龍司
但我咁多同伴最想留龍司係度 我鐘意留呢種基油型既同伴係身
hyakki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-16, 11:18 PM   #137
鐵之侍

引用:
作者: 血之淚 查看文章
死神社群Lv5可以買大氣功膠布,每回合回7SP
然後每個唔該十萬
絆再高些就有半價了

順便一說老師絆到9 就會免費服務不收你錢

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 09-18-16, 11:24 PM   #138
鐵之侍

引用:
作者: hyakki 查看文章
炮姐覺醒果度
龍司果句世紀末霸者前輩笑死我

炮姐真係超型,潮出水
人人既P都係背後靈,只有佢係騎係P上面

不過P3開始就一直煩惱我既問題又黎了
個個同伴都咁有個性咁好
但帶係身既只可以係4個真係好煩....

炮姐同龍司撞左物攻打手既位置其實應該換走龍司
但我咁多同伴最想留龍司係度 我鐘意留呢種基油型既同伴係身
沒矛盾的,炮姐還有全體回復可以做補血手

總算我也如願追到炮姐了好在趕得及在大事件發生前達成,所以之後有個戀人關係才有的劇情

順便我也和遊戲小孩建立關係,原來是先要接某任務打過後再找他

現在還欠戶松,希望趕得及

還有原來寶石怪也是可以收的,當然沒得用但他本身有很多有用補助魔法,可以作為合體素材和部份persona合體可以變比較高級的

此篇文章於 09-18-16 11:56 PM 被 鐵之侍 編輯。
舊 09-19-16, 12:28 AM   #139
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

我啱啱先買完10萬

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

舊 09-19-16, 12:50 AM   #140
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
今集D cooperation ability 好勁, 好多實用野

見到川上老師可以走堂做其他野,MAX竟然係攻略迷宮後夜晚可以再行動

應該一開始要升爆佢...

舊 09-19-16, 01:11 AM   #141
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

川上神

舊 09-19-16, 04:17 AM   #142
婠婠

註冊日期: Mar 2005
尋日開始強行進軍連續戰左30粒鐘...
打完獅堂仲有劇情...都係趕唔切星期一前爆機...

打真之仲間果場好有最終Boss Feel

獅堂雜魚一名
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 08:26 AM   #143
鐵之侍

引用:
作者: 婠婠 查看文章
尋日開始強行進軍連續戰左30粒鐘...
打完獅堂仲有劇情...都係趕唔切星期一前爆機...

打真之仲間果場好有最終Boss Feel

獅堂雜魚一名
綰綰你每次的速度也這麼可怕

不過還是勞煩你反白boss的名字吧,雖然大家也應知道了

反正也是了可以告訢大家good end和 bad end的條件嗎?還有10 月迷宮應不要太快過關吧?

此篇文章於 09-19-16 09:02 AM 被 鐵之侍 編輯。
舊 09-19-16, 08:50 AM   #144
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
岩岩去到美術館,日子過得好漫長
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 09:13 AM   #145
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
3>4>5

同世界觀,時間點應該是順序落

但P和影的解釋都不同就是

(時間點沒錯的就3>4+Q+G>4U+D>5

此篇文章於 09-19-16 09:17 AM 被 wang2009hk 編輯。
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 09:53 AM   #146
izumo

PSN  IDizumo000
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
如果同往常一樣
其實一周目係可以全部野做晒 只係初見基本上唔太可能
一周目做晒係基建係你把握晒情報同知道咩日子有咩特別野發生去計劃先做到的
即係1-2 個月之後 會有猛人出一份攻略
你每一步都跟住晒來做就可以一周目all clear
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 11:28 AM   #147
婠婠

今集劇本我俾滿分
好多年無玩過一集咁高質劇本

應該今晚爆到一週目
我未知乜end wwww
宜家望落似good end
由手機版發出
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-16, 11:33 AM   #148
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

我啱啱先入金字塔
各位大盜手下留情劇透spoil吖

舊 09-19-16, 11:35 AM   #149
鐵之侍

引用:
作者: 婠婠 查看文章
今集劇本我俾滿分
好多年無玩過一集咁高質劇本

應該今晚爆到一週目
我未知乜end wwww
宜家望落似good end
由手機版發出
去到最尾應是good end

我本來以為p4 是很難超越的,想不到原來可以有更有深度的劇本,a9 某位系列老玩家也大讚p5 的故事,他甚至認為比罪和罰更棒(以故事的表達手法來說)

舊 09-19-16, 11:39 AM   #150
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

咦係喎
今集1月~3月有冇得自由行動?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ペルソナ5 Persona 5 | PS3, PS4 | 已售 money 電視遊戲討論版 752 11-27-19 02:27 PM
THE END THANK YOU 風間鈴木仁 買賣專區 3 08-29-16 02:13 AM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM
人中之龍 維新 攻略專區 - 幕末無間道 鐵之侍 攻略及心得交流區 679 08-31-14 10:57 PM
[多機種] [PS4, PS3, Vita] MLB 14: The Show | PS4:1080p 60fps ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 3 04-17-14 11:50 PM

現在的時間是 12:08 AM

手機版 | APP版