Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-15-16, 08:57 AM   #26
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
應該正常人打hard第二晚行到塔咁上下就要停
唔係唔夠lv 而係根本你行sp頂唔到咁耐sodad

除非用特典DLC果幾隻
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 09:02 AM   #27
FURIMUKI
God of Gamer
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
今集D SP真係...
4都話有得Loop下寶箱

上到頂,原來要寫予告状

武見好正吖

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 09:08 AM   #28
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
應該正常人打hard第二晚行到塔咁上下就要停
唔係唔夠lv 而係根本你行sp頂唔到咁耐sodad

除非用特典DLC果幾隻
由手機版發出

次次走都係因為唔夠SP
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 09:14 AM   #29
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
我都是玩NORMAL算了,昨晚一不小心已GAME OVER一次又沒SAVE搞到要重頭來過

SP問題真是很煩,沒奸商狐狸之類補SP(暫時),今次不是生成迷宮不能像P3和4直衝到終點要慢慢打,看還是要待再多一些同伴才能比較能解決這問題了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 10:54 AM   #30
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

lv9打贏左鴨
運GAME
主角夠挨得打佢成日肯打主角就易D
杏同隻貓是但掂2下就死

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

舊 09-15-16, 11:15 AM   #31
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
習慣咗p4g個系統今集會話真係搞死我
打弱點秒怪根本冇機會可以對話
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 11:35 AM   #32
hyakki
Insane Gamer

照樣玩hard

今集開game問online
但又無p4g個sos系統可以集氣回sp
hyakki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 12:25 PM   #33
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
我重打緊工。。。
想装飾間房XD

舊 09-15-16, 12:34 PM   #34
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

其實要避好多位都有得避
只係強制戰鬥要求幾高下,你唔夠lv都係唔夠打
由手機版發出
舊 09-15-16, 01:02 PM   #35
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 血之淚 查看文章
習慣咗p4g個系統今集會話真係搞死我
打弱點秒怪根本冇機會可以對話
其實而家諗 盡可能收怪係較血用全體攻擊清
再較到你想收果隻唔死但就死等佢自己同你講野
今集補血手段咁少,交涉失敗係直結你成個迷宮進度
由手機版發出
舊 09-15-16, 01:50 PM   #36
野良猫
肥倫

交代攻擊今集好重要,尤其節省SP嘅時候

打弱點>交代普攻削血>下一位打弱點>全攻擊
比起以前淨係SP打弱點出全攻擊又多咗少少戰術味道

尤其HARD時好多敵人唔係咁易全攻擊殺哂

此篇文章於 09-15-16 01:52 PM 被 野良猫 編輯。
舊 09-15-16, 04:58 PM   #37
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
今作難度差距大唔大?
選難玩到中段打唔落去咪gg
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 05:28 PM   #38
野良猫
肥倫

引用:
作者: Lamsze 查看文章
今作難度差距大唔大?
選難玩到中段打唔落去咪gg
其實都係初期SP不足難玩啫,打卒的話

依家去到主線第二個迷宮,已經好好多
到時BOSS戰就唔知點了

同埋BOSS戰死咗嘅話可以揀番一星期再行動,到時都搞唔掂先GG啦
舊 09-15-16, 07:46 PM   #39
鐵之侍

引用:
作者: 野良猫 查看文章
其實都係初期SP不足難玩啫,打卒的話

依家去到主線第二個迷宮,已經好好多
到時BOSS戰就唔知點了

同埋BOSS戰死咗嘅話可以揀番一星期再行動,到時都搞唔掂先GG啦
比起豹馬,呂蒙算容易太多(雖然我是打 normal), 花大約4 -5天過關

Dlc 的前兩主角persona 是很勁但很費sp

終於孖生姐妹的絆也入手了,頭3 個有點像p4 姐姐的(合成指定的persona)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 09-15-16, 07:52 PM   #40
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
比起豹馬,呂蒙算容易太多(雖然我是打 normal), 花大約4 -5天過關

終於孖生姐妹的絆也入手了,頭3 個有點像p4 姐姐的(合成指定的persona)
咩ldc唔係只係服裝,而係連p都有?甘同伴呢?都有轉變?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 08:08 PM   #41
野良猫
肥倫

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章

暫睇佢今集啲迷宮唔會俾你有機會一日搞掂
迷宮機關同現實世界有關連

依家自己就遇到個好似要番現實世界先得到嘅情報
但如果唔係嘅話就會浪費咗一日
舊 09-15-16, 10:16 PM   #42
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

最短都要兩日
但都係果句實質好難
讓治叔個commu有得學沖咖啡同整咖喱補sp
要用時間,感覺上唔太抵
浴場出面岬汽水機可以買到sp藥,一星期一次,最好狂買
由手機版發出
舊 09-15-16, 10:24 PM   #43
wilsonlam
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
Reap 密碼是咩卡關了!
第一個是:0102
第二個求救

此篇文章於 09-15-16 10:27 PM 被 wilsonlam 編輯。
wilsonlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 11:13 PM   #44
鐵之侍

引用:
作者: wilsonlam 查看文章
Reap 密碼是咩卡關了!
第一個是:0102
第二個求救
回去看那個金像

舊 09-15-16, 11:15 PM   #45
野良猫
肥倫

第二個BOSS又係運GAME
舊 09-15-16, 11:58 PM   #46
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

借親DVD都冇時間睇
搵笨

舊 09-16-16, 12:50 AM   #47
鐵之侍

攻略wiki

寫的人已更新到8 月了。。。。。

http://spwiki.net/persona5/

舊 09-16-16, 01:10 AM   #48
wilsonlam
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
求助打到去銀行,開左第一個銀行門第二個銀行門系密碼到卡住REAP究竟是咩代表邊幾個數字?
wilsonlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 09:48 AM   #49
野良猫
肥倫

學咗雷光石火之後即刻易打超多

建議打第二BOSS前最好俾杉田學咗全體中偒害攻擊同合隻有電光石火嘅P先,尤其打HARD嘅
舊 09-16-16, 11:23 AM   #50
血之淚
Crazy Gamer

PSN  IDAlvinHang
賊神版伊邪那岐可以學物理無效
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ペルソナ5 Persona 5 | PS3, PS4 | 已售 money 電視遊戲討論版 752 11-27-19 02:27 PM
THE END THANK YOU 風間鈴木仁 買賣專區 3 08-29-16 02:13 AM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM
人中之龍 維新 攻略專區 - 幕末無間道 鐵之侍 攻略及心得交流區 679 08-31-14 10:57 PM
[多機種] [PS4, PS3, Vita] MLB 14: The Show | PS4:1080p 60fps ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 3 04-17-14 11:50 PM

現在的時間是 01:17 AM

手機版 | APP版