Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-30-16, 10:26 PM   #276
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
讀心晶片依然強勁只係想抽雲爺新B專,抽出把遮抽爆CID叔兩把專武,都唔出

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 10:43 PM   #277
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
5彩6彩仲想點....
我呢其次次都係保低....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-16, 10:27 AM   #278
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
原來上次B專啱啱好一年

舊 10-01-16, 02:07 PM   #279
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
仲諗住ALLIN,射左次11連就中左雷神 XD

另外中左FF14有件友件衫,攻魔中UP,受傷反射,唔知係咪淨係反1下,如果1段時間任反咪好屈﹖

唔知出咩人好,而家有3把OFLOW係咪應該出晒﹖

雪糕佬, GILGAMESH, 雷神, 主角(鐵壁, FULL BREAK), FF12細王子(大回同加速)

定係應該唔出雪糕佬,出拉冇沙大叫仲好﹖

此篇文章於 10-01-16 02:11 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-16, 03:21 PM   #280
GP03D

其實O專唔係真係咁勁。。。好多burst專仲好用,好似雷神咁。。。你係burst mode出招快d不知幾勁。。。
鐵壁可以用fd, 如果拉茶有大叫就一定要出,佢仲要full break同一個大break...好忙架。。。
你有其他b專人可考慮出一隻O專人都得。。

舊 10-01-16, 03:24 PM   #281
GP03D

爭幾粒先50...目標反而係fft既agrias...
Exdeath既b專都正。。。

舊 10-01-16, 03:35 PM   #282
ShinDou

我D BURST武好廢,得呢D

決意短劍IX: 敵全3回雷聖召,招1:特大回+解狀,招2:敵全2回雷聖召

明鏡止水雪月花: 冰冇8連單體,攻中防小UP 冰纏,招1:待機短冰無4回單體,招2: 敵全2回冰無,攻中UP防DOWN

AERITH支杖

魔女覺醒

HOPE回力標

傳記天衣無縫
舊 10-01-16, 06:48 PM   #283
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
有冇人知5星物理スピード的クイックトリック同チェーンスターター,邊個的攻擊力大D?
大概相差幾多?
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-16, 07:23 PM   #284
ShinDou

チェーンスターター
(★5) 適正難易度【140~】
・倍率は約2倍で、次の行動が待機時間なしになる
・必殺技やフルチャージなど、待機時間が長いモノとの相性が良い

クイックトリック
たたかうの約2.40倍
http://altema.jp/ffrk/ability/113
舊 10-01-16, 07:42 PM   #285
十一月
Game Master

thank you
舊 10-01-16, 11:48 PM   #286
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

呢次又好抽返,一次十連兩O彩波

舊 10-04-16, 12:21 AM   #287
GP03D

唉....我仲係保低.....
今次2周年加埋送既石,抽左5,6次11連....全保低.....正...

舊 10-04-16, 11:32 AM   #288
十一月
Game Master

果然運氣這種事....
舊 10-10-16, 02:12 PM   #289
ShinDou

原來完左主線半體了,得89體,打番活動執石仔先,暫時有166石

抽完雷神好似都冇乜野想抽了

其實D召喚魔法勁唔勁﹖見有D好似拍得住超必既倍率,同埋有D BURST武D招有召喚,唔知呢D勁唔勁﹖
舊 10-11-16, 10:38 AM   #290
GP03D

召喚已經強化左,唔再係1hit. 而家有2,3hit既,都幾勁。。。不過大前提係你夠珠去精煉,一場至少召得2,3次先有用

舊 10-13-16, 03:41 AM   #291
fatsausage
Junior Member

註冊日期: Oct 2016
引用:
作者: ShinDou 查看文章
原來完左主線半體了,得89體,打番活動執石仔先,暫時有166石

抽完雷神好似都冇乜野想抽了

其實D召喚魔法勁唔勁﹖見有D好似拍得住超必既倍率,同埋有D BURST武D招有召喚,唔知呢D勁唔勁﹖
召喚魔法有幾個特點
1. 攻擊必定全體
2. 每次精練只會+1次
3. 召珠唔能夠在曜日關卡打,只能透過活動同每年3次係珠FES拎到。不過10月26日曜日改設計(YEAH又可以拎返幾廿粒石),就可以刷召珠了

召喚最值得做既係巴哈
fatsausage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-16, 03:44 AM   #292
fatsausage

引用:
作者: GP03D 查看文章
召喚已經強化左,唔再係1hit. 而家有2,3hit既,都幾勁。。。不過大前提係你夠珠去精煉,一場至少召得2,3次先有用
係,除非你抽到14代白髮男既風書,B2技係2連擊敵人加回復技能1次。加上B技使用後風纏,抽到既玩家多數會精練5星風龍,再打埋深淵3屬召,就會好強了。
舊 10-13-16, 03:53 AM   #293
fatsausage

大家好,我都係一個玩RK既老餅,2014聖誕開始玩,玩緊兩個ACCOUNT,完全無課。

因為裝備越出越勁呢個定律,副帳既裝備比主帳好少少,不過因為周年慶半額+章魚抽主帳運氣唔錯,而家大概同副帳打個平手,不過主帳有個優勢就係角色LEVEL都練得好高了。

基本上,遊戲裡面所有關卡都打過哂,主帳方面連特別任務(即係限定人物)99%都打埋。

覺得呢個遊戲組隊變化多端,唔係一定要抽強裝備先打得過。

身邊冇朋友玩,都係上巴哈睇野同傾戰術。發現呢個FORUM,都唔少香港人玩。

我平時會去KEKEKE.CC/FFRK同埋台灣玩家吹水,上面好似有一個香港人。

大家交流下心得,多多指教
舊 10-13-16, 04:01 AM   #294
fatsausage

wink

引用:
我D BURST武好廢,得呢D

決意短劍IX: 敵全3回雷聖召,招1:特大回+解狀,招2:敵全2回雷聖召

明鏡止水雪月花: 冰冇8連單體,攻中防小UP 冰纏,招1:待機短冰無4回單體,招2: 敵全2回冰無,攻中UP防DOWN

AERITH支杖

魔女覺醒

HOPE回力標

傳記天衣無縫
明鏡,AERITH,天衣都係好物
明鏡兩個BUFF都可以疊拉姆薩同洋蔥B,殺傷力極大
AERITH係B補,打200/250 你就知B補有幾重要
天衣,好多關深淵有天衣會易打好多,而且魔閃1下,B1/B2破壞技可以疊全破同大破,加上主角萬用性,組隊靈活性大,呢個GAME係講生存,然後先睇輸出。
HOPE有聖纏,B1殺傷力大

魔女....唉,無法,第一批B,都係廢廢地,TINA B 都係。不過好過YUNA 第一個B
舊 10-13-16, 12:20 PM   #295
GP03D

引用:
作者: fatsausage 查看文章
大家好,我都係一個玩RK既老餅,2014聖誕開始玩,玩緊兩個ACCOUNT,完全無課。

因為裝備越出越勁呢個定律,副帳既裝備比主帳好少少,不過因為周年慶半額+章魚抽主帳運氣唔錯,而家大概同副帳打個平手,不過主帳有個優勢就係角色LEVEL都練得好高了。

基本上,遊戲裡面所有關卡都打過哂,主帳方面連特別任務(即係限定人物)99%都打埋。

覺得呢個遊戲組隊變化多端,唔係一定要抽強裝備先打得過。

身邊冇朋友玩,都係上巴哈睇野同傾戰術。發現呢個FORUM,都唔少香港人玩。

我平時會去KEKEKE.CC/FFRK同埋台灣玩家吹水,上面好似有一個香港人。

大家交流下心得,多多指教
肥腸兄你好
2014聖誕都好早期啦!
我就係上年大概9月到開始玩....所有EVENT都玩齊啦,除左幾關深淵,因為真係未有心機慢慢搞,有時S/L都真係可以玩幾粒鐘...
我之前有課過既....已家都係KEEP住抽下97就算.....

呢個FORUM幾年前多好多人,已家好靜啦....

舊 10-13-16, 12:29 PM   #296
ShinDou

我好似連兇加都未打到 XD

之前好似成日殺唔夠快,十turn就俾人出全體特大招秒左

其實有冇d建議組隊既方式?
舊 10-13-16, 12:56 PM   #297
GP03D

其實已家D招勁左好多...
你有加速加攻同個全補都已經一定夠打,講緊梗係唔係mission隊啦...

我記得你拉茶有大叫,咁好易打啦...
開波拉茶全破/大破,主攻手就儲氣,其他人上盾/鐵壁/解任,跟住就大叫出O武,B武...
呢個打法應該可以打到兇+架啦....兇++就真係可能要再精煉多d...

舊 10-13-16, 03:10 PM   #298
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
兇+ 過唔到係乜原因先?
唔夠力? 有冇上+攻+haste 類
唔夠防? 有冇上pro shell 鐵壁
上面記得打到咁上下要補番d buff.

如果有足夠B專 , 有d時候精煉唔需要太多添
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 11:45 PM   #299
fatsausage

引用:
我好似連兇加都未打到 XD

之前好似成日殺唔夠快,十turn就俾人出全體特大招秒左

其實有冇d建議組隊既方式?
RK三寶到兇+都適合
所講三寶
1. FFT拉姆薩大叫/7代席德/洋蔥B/魔法隊的話就5代古露露綿羊
2. 全補
3. 鐵壁/貓壁

如果你有其中兩個,第三個可以靠好友

另外要打兇+,角色大概65左右比較適合
RM方面,開場必殺一格*2 + 集氣大*2係必備

有鐵壁+魔防,物防盾,再加全破大破,傷害一定可以壓到好低,唔需要共鳴裝備,用無共鳴正5星裝都夠打了。

你可以PO一下你打兇+隊伍大家調較下。
舊 10-14-16, 11:51 PM   #300
fatsausage

引用:
作者: GP03D 查看文章
肥腸兄你好
2014聖誕都好早期啦!
我就係上年大概9月到開始玩....所有EVENT都玩齊啦,除左幾關深淵,因為真係未有心機慢慢搞,有時S/L都真係可以玩幾粒鐘...
我之前有課過既....已家都係KEEP住抽下97就算.....

呢個FORUM幾年前多好多人,已家好靜啦....
深淵唔係個個技都好用

以下幾個多數有人造

1. 6星黑魔MELTON,唯一風屬黑魔,兼打3下
2. 6星補CURAJA,有B的白魔多數唔再帶4星補,一係5星補,一係呢個6星補
3. 兩個6星召,尤其有14白髮男B的必造
4. 物速NORTHERN CROSS,一技有斷動+STOP

RECORD DIVE D 6星都好好用

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Zoo Keeper 3D (日版 2012/1/26) enishi 手提遊戲機討論版 11 11-22-11 08:47 AM
[Wii] お掃除戰隊 くりーんきーぱー (Clean Keeper) neo 電視遊戲討論版 21 04-16-08 07:43 PM
New record! House ~清談館~ 2 01-17-08 04:24 PM
[NDS]Zoo Keeper (動物方塊) 將移植 NDS neo2046 手提遊戲機討論版 32 12-24-04 11:51 AM
sound record Q頭 手機資訊/電腦軟硬討論 1 07-30-04 01:48 AM

現在的時間是 07:35 PM

手機版 | APP版