Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-16-17, 10:21 AM   #226
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
佢只不過係有得叫做有得育成+加收集PART,實際成個系統都係ACT吧
衝主線正常6-7個鐘,差唔多架喇
佢個"OPEN WORLD"估佢都唔會好大

舊 02-16-17, 10:28 AM   #227
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Sar8 查看文章
得十個鐘真係少左D.....

其實家陣D ACT第一週目隨時都唔止呢個數

其實係指主線only十個鐘?
10個鐘我覺得係正常水平
仁王/mon hunt/無雙呢類帶有育成要素+強迫你打同一關卡多次的ACT,第一週目當然多過10小時,
但無育成要素+關卡不重覆的例如Uncharted, Bayonetta, Bioharzd 5; 第一週目5-10小時係正常水平
甚至open world如gta / batman / assassin's creed, 唔走支線, 應該都係5-10小時左右

此篇文章於 02-16-17 10:31 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 10:50 AM   #228
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
我拿玩家D統計數來睇,只打主線
uncharted average 15 , rush 11
Bayonetta 10+
Bio5都有10+ (如果4既話甚至過15+)

但第一三隻係解謎三身射擊,第三隻甚至都有你講無雙翻jap打錢買鎗既原素係入面

反而無雙系近年已經變成normal一週目係切草...頭兩集先有唔farm打唔贏既局面...
至少我打戰無4冇收集直衝都過十幾個鐘

batman/AS冇收集都唔至10個鐘
當然唔計飛片

舊 02-16-17, 10:59 AM   #229
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Gambit 查看文章
但呢隻係 ARPG,
而且仲要係 open world,
希望唔係又只做到地圖超大但無互動既 game 啦
雖然唔同開發室,
但 square enix 最近既 RPG 都有咁既傾向,
SO5 係咁,
基情15 都係咁
哩隻點都唔會定義係arpg

而且嗰十鐘根本唔知佢點玩
有冇打支線任?玩easy?

長唔長到時自己玩完再判定,法米啲嘢聽完就算
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 11:05 AM   #230
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實game length好多不確定要素
你bloodborne 十個鐘完同無雙十個鐘係兩回事(btw我見人話bloodborne avg係30幾個鐘)
尤其是日廠會搞多週目延長遊戲生命
正如仁王一週目我覺得只係「熱身」

真係可參考我覺得得鬼佬射擊game,AVG會有參考價值d

此篇文章於 02-16-17 11:08 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 11:15 AM   #231
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
nier replicant要玩齊四個end, 單計由中段開始到結局, 一個end都5-8小時........
一周目爆機, 唔跑side quest都要10-15小時...

點睇都短過前作

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 05:53 PM   #232
tomhk
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
引用:
作者: D.K. 查看文章
nier replicant要玩齊四個end, 單計由中段開始到結局, 一個end都5-8小時........
一周目爆機, 唔跑side quest都要10-15小時...

點睇都短過前作
Nier replicant 360版全成就用左成100hr
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 05:58 PM   #233
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
哩隻純act game吧
十個鐘好適中
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 08:21 PM   #234
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
玩完試玩之後個遊戲時間幾長對我已經唔重要
我淨係睇2B跑我都開心

舊 02-16-17, 09:43 PM   #235
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
我都打算第一水玩日版, 來貨會唔會好緊張 ? 諗緊去唔去 amazon 買
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 09:48 PM   #236
Gambit

想問下大家個體驗版係咪 O=取消, X=決定?
我喺 PSN HK d/n, 如果正式版都係咁既話真係超唔慣
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 06:03 AM   #237
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
引用:
作者: EZ-8-HWC 查看文章
玩完試玩之後個遊戲時間幾長對我已經唔重要
我淨係睇2B跑我都開心
睇新trailer 可能後期轉身體
冇裙睇 耐看度大減

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 07:57 AM   #238
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
行版係美式制配置?!
係既玩日版算
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 08:46 AM   #239
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: KARAS 查看文章
睇新trailer 可能後期轉身體
冇裙睇 耐看度大減
強烈希望出那件童X殺毛衣dlc給2b桑~!!

舊 02-17-17, 09:19 AM   #240
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
仲要反轉黎著arrrrrrrr (等薄本算啦....
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 09:21 AM   #241
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 真!DC 查看文章
行版係美式制配置?!
係既玩日版算
由手機版發出
行demo係跟美版製 setting

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 09:33 AM   #242
野良猫
肥倫

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
強烈希望出那件童X殺毛衣dlc給2b桑~!!
邊件
有冇圖睇?
舊 02-17-17, 09:39 AM   #243
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: 野良猫 查看文章
邊件
有冇圖睇?

這件

舊 02-17-17, 09:42 AM   #244
Gambit

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
行demo係跟美版製 setting
即係局住買日版
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 09:49 AM   #245
代官

註冊日期: Feb 2005
有一擊死mode
你點好集中禁玩十幾個鐘唔中一下

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 09:52 AM   #246
野良猫
肥倫

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
迴避不能
身體某處已中石化攻擊
舊 02-17-17, 09:55 AM   #247
野良猫
肥倫

引用:
作者: 代官 查看文章
有一擊死mode
朧村正我都勉強打到爆機,係百鬼夜行玩唔掂

哩隻demo一擊死一半都過唔到
舊 02-17-17, 10:13 AM   #248
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 代官 查看文章
有一擊死mode
係啦,痴線
我demo試過都過唔到
要記熟晒先得
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 09:23 AM   #249
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
好耐冇試過一個月會買兩隻game, 希望同隔離機戰一齊偷跑

舊 02-20-17, 09:30 AM   #250
野良猫
肥倫

引用:
作者: STRIFE 查看文章
好耐冇試過一個月會買兩隻game, 希望同隔離機戰一齊偷跑
我都等緊日本偷跑

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NieR︰Automata.小褲褲齊齊看攻略區 野良猫 攻略及心得交流區 320 12-08-17 09:57 AM
收PS4 Nier: Automata 及 ps4 幻に舞う少女の剣純日版(可議) kinpingk 買賣專區 3 04-21-17 07:35 PM
放全新未開連code NieR:Automata (日英文版) EMILA 買賣專區 0 04-12-17 11:18 AM
收 Nier Automata figure (PS4個隻) genies123 買賣專區 1 04-02-17 07:37 PM
放PS4 Nier: Automata 日版 minekaoru 買賣專區 0 03-30-17 03:17 PM

現在的時間是 06:13 PM

手機版 | APP版