Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-14-15, 12:03 AM   #476
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: fortel 查看文章
係唔係講打炮台果到 果到我打到癲,我果陣仲得20LV,不過要入個炮台前面D路就一堆2X LV企晒係到,我最後都係無限試+S/L 沖入去直接打爆D炮台....

之後個BOSS仲易打過D路中怪
潛入嘛,
還有善用集合指令拉怪。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-15, 12:11 AM   #477
Noble6
Senior Gamer
自瀆公國統帥

註冊日期: Jul 2012
Wii U IDfox1223
PSN  IDfox1223
XBox Live Gamertagfox1223
有無人知點睇敵人攻擊屬性同弱點屬性??
好似敵人doll放果d光球算係重力定ビーム定エテール??

舊 05-14-15, 07:05 AM   #478
Y.Bird
度日如日

潛在力其實係乜來?

重力影響乜,尤其重裝減好多,唔見敵人有重力招,雖則見到有重力屬武器...

因為跟本唔夠時間打機,

此篇文章於 05-14-15 07:13 AM 被 Y.Bird 編輯。
舊 05-14-15, 07:57 AM   #479
abs90273
Junior Member

註冊日期: May 2011
Wii U IDken3345
3DS Friend Code4768 7487 8038
PSN  IDabs90373
引用:
作者: Y.Bird 查看文章

隻GAME 真係好多野發掘,
我剛先知技能寫格連技+%,
原來要5秒內才生效,
橙色格技> 5秒內另一招有連技+% > 生效。
起點唔一定要橙色,應該只看施放武器

此篇文章於 05-14-15 08:18 AM 被 abs90273 編輯。
abs90273 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-15, 08:28 AM   #480
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
有人知ボルタントサーチャー這鬼東西在黑鋼的那區嘛._.?
差這個就全收集圖鑑100%了..

舊 05-14-15, 08:29 AM   #481
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
想問幾樣野

其實人既LV會唔會影響DOLL既戰鬥力?

用DOLL戰鬥會唔會加CLASS LV,我見有時加有時唔加,同埋係唔係用戰鬥係會升快D?

DOLL果下catch到底有乜用? 單純係定左隻怪任自己任打?
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-15, 08:32 AM   #482
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
潛在力其實係乜來?

重力影響乜,尤其重裝減好多,唔見敵人有重力招,雖則見到有重力屬武器...
應該係等於智力/魔力
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-15, 08:52 AM   #483
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
想問幾樣野

用DOLL戰鬥會唔會加CLASS LV,我見有時加有時唔加,同埋係唔係用戰鬥係會升快D?

DOLL果下catch到底有乜用? 單純係定左隻怪任自己任打?
單純人lv唔影響doll戰力
反而inner suit就有幾套doll suit會影響到部doll既能力
catch限時內倍傷&捉的doll會回燃料

升lv就開doll啦 點都安全D

打飛膜打到訓著

此篇文章於 05-14-15 08:59 AM 被 will1223 編輯。
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-15, 08:53 AM   #484
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
琴晚發現有個打針點有幾隻中型高lv怪圍左係度
應該唔夠打
諗住試下落doll潛入去
點知一落doll佢地冇晒敵意,上返又有返
唔知bug定佢地只對doll有反應

另外點先可以升快d心心?
因唔夠心,接唔到絆任,lv就夠
除左邀佢做隊友外?有冇其得升得快d?
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-15, 08:57 AM   #485
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

劇情問題
其實係咪講緊成個 NLA 既人都係 BB ?
真身全部冬眠緊同時 REMOTE CONTROL D BB 做野 ?

引用:
係唔係講打炮台果到 果到我打到癲,我果陣仲得20LV,不過要入個炮台前面D路就一堆2X LV企晒係到,我最後都係無限試+S/L 沖入去直接打爆D炮台....

之後個BOSS仲易打過D路中怪
係果度 LOR, 第一個炮台前有一埋 50 LV 既明知無可能啦, 開頭 D 機械雀都係 23 LV 左右, 我當時 18 LV 左右都打左幾隻.

最後個炮台果 D 機械雀全部 26-28LV 就好壓倒性咁輸得好快, 諗住 SAVE LOAD 升下先打, 點知我升完佢地又跟住升, 真係吹漲
舊 05-14-15, 08:59 AM   #486
天野

引用:
想問幾樣野

Doll既戰力應該係受裝備影響
裝左把G-buster好勁
舊 05-14-15, 09:04 AM   #487
will1223
Crazy Gamer

引用:
作者: 天野 查看文章
除左DLC外 最快應該係帶去帶去解下normal/simple任
或出去打怪link soul voice
但都係有排玩

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
劇情問題
其實係咪講緊成個 NLA 既人都係 BB ?
真身全部冬眠緊同時 REMOTE CONTROL D BB 做野 ?

係 後面仲有更爆既
舊 05-14-15, 09:10 AM   #488
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: 天野 查看文章
琴晚發現有個打針點有幾隻中型高lv怪圍左係度
應該唔夠打
諗住試下落doll潛入去
點知一落doll佢地冇晒敵意,上返又有返
唔知bug定佢地只對doll有反應

不是bug
是這遊戲設計的生態

有些生物對肉身時沒反應,但你坐上doll時就會變成會注意的
也有些你開doll時沒反應(怕了嗎~XD),而下機會就會變主動

舊 05-14-15, 09:14 AM   #489
Y.Bird
度日如日

引用:
應該係等於智力/魔力
由手機版發出
咁用係邊架....

因為跟本唔夠時間打機,
舊 05-14-15, 09:36 AM   #490
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
咁用係邊架....
潛力影響TP技能傷害同SV回幾多 就我所知

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-15, 09:48 AM   #491
fortel
Game Master

引用:
係果度 LOR, 第一個炮台前有一埋 50 LV 既明知無可能啦, 開頭 D 機械雀都係 23 LV 左右, 我當時 18 LV 左右都打左幾隻.

最後個炮台果 D 機械雀全部 26-28LV 就好壓倒性咁輸得好快, 諗住 SAVE LOAD 升下先打, 點知我升完佢地又跟住升, 真係吹漲
最慘LOAD SAVE一定要出返title畫面先可以load,變相要等2次時間

引用:
作者: will1223 查看文章
升lv就開doll啦 點都安全D
有次手多打隻高1lv既比人打爆左部doll肉都赤埋

doll普攻係唔係玩射比較勁? (前期)
舊 05-14-15, 10:11 AM   #492
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
最慘LOAD SAVE一定要出返title畫面先可以load,變相要等2次時間
有樣野我唔明, 有時 save 完試打人, 全滅, 彈返去入區前既位置.

出 title 畫面再 load, 去返 save 時既位置, 但 TP 無晒既 ???
舊 05-14-15, 10:16 AM   #493
fortel
Game Master

引用:
有樣野我唔明, 有時 save 完試打人, 全滅, 彈返去入區前既位置.

出 title 畫面再 load, 去返 save 時既位置, 但 TP 無晒既 ???
我印象中一LOAD已經會無晒D

呢隻game其實主要投資d battle point係skill定art到好?
舊 05-14-15, 10:24 AM   #494
will1223
Crazy Gamer

引用:

有次手多打隻高1lv既比人打爆左部doll肉都赤埋

doll普攻係唔係玩射比較勁? (前期)
普攻/普射其實差唔多 最後都係睇把野有咩能力/洞數
30lv doll light type個3部爆到冇保就賣左佢換過部就OK
最多蝕幾萬唔肉痛
50lv就

引用:
呢隻game其實主要投資d battle point係skill定art到好?
建議skill先 好似D combo增傷/減CD/屬性增傷
art就頹頹地升到lv3用住先都夠
舊 05-14-15, 10:24 AM   #495
天野

引用:
除左DLC外 最快應該係帶去帶去解下normal/simple任
或出去打怪link soul voice
但都係有排玩

係 後面仲有更爆既
睇黎想清晒d絆任都有排搞
舊 05-14-15, 10:45 AM   #496
fortel
Game Master

引用:
普攻/普射其實差唔多 最後都係睇把野有咩能力/洞數
30lv doll light type個3部爆到冇保就賣左佢換過部就OK
最多蝕幾萬唔肉痛
50lv就

建議skill先 好似D combo增傷/減CD/屬性增傷
art就頹頹地升到lv3用住先都夠
姐係D DOLL有爆既次數限住?
舊 05-14-15, 10:53 AM   #497
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

問 quest:
1. 原野有個 QUEST 係要雨中打湖面一隻怪, 但次次撞到落雨, TELEPORT 過去就好快晴天
其實teleport 會唔會消耗時間?

2. 岩岩上到宇宙人飛船, 有 guest 在原野打鴕鳥 x7 , 要以スラントアシマー打, 乜來 ? 無呢個裝備 wor ?
舊 05-14-15, 10:54 AM   #498
will1223
Crazy Gamer

引用:
姐係D DOLL有爆既次數限住?
正常買番黎有3次保險
爆過數就要比錢整

引用:
問 quest:
1. 原野有個 QUEST 係要雨中打湖面一隻怪, 但次次撞到落雨, TELEPORT 過去就好快晴天
其實teleport 會唔會消耗時間?

2. 岩岩上到宇宙人飛船, 有 guest 在原野打鴕鳥 x7 , 要以スラントアシマー打, 乜來 ? 無呢個裝備 wor ?
1.傳送會reset天氣 你可以找附近既換時間點刷天氣

2.武器 睇下item list先 可能上左身
冇就去shop望望
dual sword 黎
用エルマ睇下見唔見把野

此篇文章於 05-14-15 11:06 AM 被 will1223 編輯。
舊 05-14-15, 10:58 AM   #499
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:

係 後面仲有更爆既

開頭整人仔時

選擇瞳孔我都覺得有古怪 ga la, 全部都機械黎既

舊 05-14-15, 11:07 AM   #500
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Noble6 查看文章
有無人知點睇敵人攻擊屬性同弱點屬性??
好似敵人doll放果d光球算係重力定ビーム定エテール??
D敵人出招個招名前面有寫咩屬性 弱點屬性睇圖鑑

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
有人知ボルタントサーチャー這鬼東西在黑鋼的那區嘛._.?
差這個就全收集圖鑑100%了..
我望下個身有七粒 唔知點黎

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 發售中 MO 電視遊戲討論版 693 07-22-16 02:29 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第二回:去埃瘋洗衣洗件衫先[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 833 12-25-12 06:05 PM

現在的時間是 02:59 PM

手機版 | APP版