Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-10-16, 09:55 PM   #626
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 天哈7 查看文章
我2015年去喎
睇你blog你係2014
唔記得左宜家係2016..........

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-16, 10:33 PM   #627
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
唔好意思呀,第一次去東京
想問下秋葉原邊間買GAME同玩具(SHF,ROBOT魂,MB之類)係抵既?

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-16, 10:29 PM   #628
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
想請教咁多位,因第一次去大阪京都,睇啱ANA一班來回要去羽田轉機的航班,想問轉機會否好麻煩,需唔需要喺羽田入境先,拿回行李再去 Check-in 去大阪?定全程在禁區等轉機,行李自動過機呢?因去親東京都直航,未試過轉機,鄉下仔想知道多d,免得到時唔知點

另外想問如想去大阪京都嘗桜,有那一處好介紹?暫時定二人六日五夜,三晚住京都,仲有有冇版友今年也會去嘗桜,你們預三月幾多號好?因仲惗緊復活假前定後出發好

先感激大家的意見!
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-16, 11:39 PM   #629
大山椒魚
God of Gamer
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: sugoteam 查看文章
想請教咁多位,因第一次去大阪京都,睇啱ANA一班來回要去羽田轉機的航班,想問轉機會否好麻煩,需唔需要喺羽田入境先,拿回行李再去 Check-in 去大阪?定全程在禁區等轉機,行李自動過機呢?因去親東京都直航,未試過轉機,鄉下仔想知道多d,免得到時唔知點

另外想問如想去大阪京都嘗桜,有那一處好介紹?暫時定二人六日五夜,三晚住京都,仲有有冇版友今年也會去嘗桜,你們預三月幾多號好?因仲惗緊復活假前定後出發好

先感激大家的意見!
轉機要問番ANA

今年天氣反常,花期好難預,都係就自己假期啦

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛

此篇文章於 01-17-16 11:41 PM 被 大山椒魚 編輯。
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 12:59 PM   #630
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
櫻花真係隨緣
除非你放三星期大假,大包圍

舊 01-18-16, 01:45 PM   #631
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 小草 查看文章
點解你會咁問,星巴克都上到
係海關個邊唔俾帶液體上機, 去到候機室係有飲品買的~

舊 01-18-16, 07:19 PM   #632
KUTAR#

PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: 小草 查看文章
點解你會咁問,星巴克都上到
因為我上網 search 過,話有規例唔俾在機上飲食非hkexpress提供的食品
有人就話水冇問題,但開大餐就會俾空姐出聲關心
所以我上來問下大家的經驗囉
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 10:50 PM   #633
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:

先感激大家的意見!
好好奇係邊班ANA機
羽田國際線同國內線分開,冇乜可能國際線中途落機再轉飛國內線
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-16, 11:42 PM   #634
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Eking 查看文章
拎個空樽,過完海關入水,完
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 01:39 AM   #635
sugoteam

引用:
作者: rorimoe 查看文章
好好奇係邊班ANA機
羽田國際線同國內線分開,冇乜可能國際線中途落機再轉飛國內線
昨晩看到也奇怪,本想 cap 圖俾你睇,但頭先睇又冇咗,唔知係系統錯誤定咁快訂哂,順帶一提,奇實今日已訂好哂了,本來CX有班幾好時間,但係老婆話咪攪,最後訂番 ANA 個下三上十的攪嘢時間,比較仲平咗二千,咁就早一日出發住多晚都仲有找,一於輕鬆瞓夠再出發 係回程大獲d.....

多謝樓上版友意見,賞桜真的只可隨緣,返正去京都玩我都好高興了

另外想問是否買套 ICOCA & HARUKA set 最好?因頭尾會住新大阪,坐 HARUKA 去返關西空港好似唔錯,JR 就用西瓜,ICOCA 就坐哂其他,咁係咪比較好?

先謝各位
舊 01-19-16, 01:52 AM   #636
KUTAR#

PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
昨晩看到也奇怪,本想 cap 圖俾你睇,但頭先睇又冇咗,唔知係系統錯誤定咁快訂哂,順帶一提,奇實今日已訂好哂了,本來CX有班幾好時間,但係老婆話咪攪,最後訂番 ANA 個下三上十的攪嘢時間,比較仲平咗二千,咁就早一日出發住多晚都仲有找,一於輕鬆瞓夠再出發 係回程大獲d.....

多謝樓上版友意見,賞桜真的只可隨緣,返正去京都玩我都好高興了

另外想問是否買套 ICOCA & HARUKA set 最好?因頭尾會住新大阪,坐 HARUKA 去返關西空港好似唔錯,JR 就用西瓜,ICOCA 就坐哂其他,咁係咪比較好?

先謝各位
Icoca 同 西瓜卡 通用
冇必要分兩張用喎
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 09:21 AM   #637
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Eking 查看文章
保安理由係唔得,但過左關買咩都得,等上機前通常都買杯星巴巴,拎上機係煩要用手揸到起飛

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
因為我上網 search 過,話有規例唔俾在機上飲食非hkexpress提供的食品
有人就話水冇問題,但開大餐就會俾空姐出聲關心
所以我上來問下大家的經驗囉
無坐過hkexpress 原來有咁規矩,當年坐peach,我見人買定三文冶上機食

引用:

先謝各位
如果無買pass,套票係抵啲。兩張通用左加上買套票,所以次次用新,除非你想用完退卡,唔係可以唔帶

張hello kitty icoca, 用完仲可以當手信送俾人

舊 01-19-16, 09:49 AM   #638
sugoteam

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
Icoca 同 西瓜卡 通用
冇必要分兩張用喎
哦!可能我有錯誤思維,以為西瓜坐唔到近鐵同阪急,因西瓜仲有成萬円,想攞埋去用

回樓上,我 like 張風雷神多d, 但我老婆實要哂兩張 Hello Kitty....

此篇文章於 01-19-16 09:52 AM 被 sugoteam 編輯。
舊 01-19-16, 11:47 AM   #639
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:

先謝各位
賞桜最緊要肯做下功課~最好搵定唔同範圍的賞櫻景點~
例如我舊年去關東賞櫻~我會留意埋隔離幾個縣 ~
因為開花時間可以好唔同~有成個星期差別~
一個縣衰左都仲可以有後補~~我去11日全程都有櫻花睇~
滿開櫻吹雪全部包抄(東京、神奈川、埼玉)

最開心係睇到油菜花田同櫻花一齊滿開

舊 01-29-16, 08:41 PM   #640
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

黑川溫泉 - 帆山亭

房正溫泉正夕食正

露天風呂付客室篇 : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2016/01/day-43.html

景色及設施 : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2016/01/day-44.html

夕食與朝食 : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2016/01/day-45.html

露天風呂付客室,眺望溪流的露天風呂

L型的超長陽台還有天窗

舊 02-01-16, 08:31 PM   #641
凌龍
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2005
黎緊3月尾會去東京睇櫻花
大家有無景點可以推介?
凌龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-16, 09:57 PM   #642
sugoteam

引用:
作者: 凌龍 查看文章
黎緊3月尾會去東京睇櫻花
大家有無景點可以推介?
上年三月尾去咗中目黑的目黑川,氣氛及景觀唔錯!另外六本木 Mid Town 夜桜也不錯,大路d可去淺草,雷門同附近的偶田公園絕對好行!但上年試過從麻布十番行到東京鐵塔,一路也有不小桜花,而且小人!

目黑川

麻布十番行到東京鐵塔

六本木 Mid Town

淺草雷門同附近的偶田公園

呢幾個點都唔錯,當然還有好多其他地方,希望幫到你!

今年三月我同太太就去大阪京都,仲未得閒惗行程....

此篇文章於 02-01-16 10:10 PM 被 sugoteam 編輯。
舊 02-06-16, 10:11 PM   #643
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
請問各位有冇咩啫喱, 布甸可以介紹用黎做手信用? 最緊要喺759唔會買到就得.

舊 02-08-16, 11:01 PM   #644
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: carychow 查看文章
請問各位有冇咩啫喱, 布甸可以介紹用黎做手信用? 最緊要喺759唔會買到就得.
買地方限定/季節限定一定冇事
你去東京就難講D...............

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-16, 05:18 PM   #645
ase
H.P.小博士

註冊日期: Sep 2003
想問問各位
我都咁做知唔岩,但我想問有冇人試過酒店屈蛇?
會唔會俾人捉?

舊 02-16-16, 09:05 PM   #646
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
屈蛇未試過,
不過曾經俾人懷疑/阻難過既不快經歷:
上年年尾大阪睇紅葉,尾段三日因為酒店冇房難book,
於是我訂左1人A酒店3天單人房+ 1人2天A酒店單人房+1天B酒店,
我俾朋友住A酒店,而我就A+B,
我將行李留低俾朋友房,打算Last day分開玩,之後一齊上房取行李才Check out出機場,
而呢個情況我一早已經E mail及Check in時通知櫃檯職員,得到OK先至咁做,
點知到Lastday 出事,
職員換班冇溝通冇mark低,唔俾我上房,亦唔肯用房間電話通知我朋友,
我亦冇電話聯絡朋友(Wifi旦留俾我朋友用),我只能夠用FB /Line 找他,
等佢瞓到10點自己落街先見到面,
但職員仍然唔俾我上房取行李,叫我朋友一個攞哂,
再等左一陣交更,見到Checkin 果個職員先至澄清我既情況,
呢度已經冇左成個上午既時間......
隔左太耐,文章不太通順可能有D錯,請見諒

我唔建議樓主屈蛇,訂酒店亦最好係同一間酒店,以免麻煩。

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-16, 12:59 PM   #647
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
屈蛇被發現好似會black list入境(利申:聽人講

另外想問廣島有無d買動漫玩具既地方?除左animate

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-16, 06:34 PM   #648
kinomotoyuki
Senior Gamer
ルナシー

註冊日期: Sep 2006
3DS Friend Code5198 2668 7252
PSN  IDCKYKenneth
XBox Live GamertagCKYKenneth
岩岩book左青森屋一泊二食
想問下係官網book八戶送迎車submit完有冇confirm mail?
定個日就咁去就得?

PSN HK: CKYKenneth
PSN JP: KennethCKY
XBOX LIVE: CKYKenneth
N3DS FC: 5198-2668-7252 CKYKenneth
kinomotoyuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-16, 10:42 PM   #649
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: ase 查看文章
想問問各位
我都咁做知唔岩,但我想問有冇人試過酒店屈蛇?
會唔會俾人捉?
呢個問題如果在DISCUSS出現會俾人插到屁屁開花

btw~~日本唔同澳門....日本屈蛇不是唔岩咁簡單...而係犯法..............
千祈唔好試....

引用:
作者: kinomotoyuki 查看文章
岩岩book左青森屋一泊二食
想問下係官網book八戶送迎車submit完有冇confirm mail?
定個日就咁去就得?
就咁去ok的了~佢地會拎住張紙對名~
2012年住過~~
以星野集團黎講青森屋真係平靚正

舊 02-18-16, 12:04 AM   #650
kinomotoyuki
Senior Gamer
ルナシー

註冊日期: Sep 2006
3DS Friend Code5198 2668 7252
PSN  IDCKYKenneth
XBox Live GamertagCKYKenneth
我唔知係我太早book野定係近假期 (24/4-1/5)
酒店機票樣樣都偏貴同冇乜選擇

PSN HK: CKYKenneth
PSN JP: KennethCKY
XBOX LIVE: CKYKenneth
N3DS FC: 5198-2668-7252 CKYKenneth
kinomotoyuki 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 06:59 PM

手機版 | APP版