Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-29-14, 09:43 AM   #276
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: izumo 查看文章
手機係2.0呢
用2戰武器拎去1戰戰場
應該係橫掃

但最大問題係BUFF到呢隻咁強 龍女搵鬼打呀?
你指稻妻?COST 16差D好正常呀

今次應該係130止步…120開始打卒都有機會死人,特別係上3騎下3戰果WAVE…

此篇文章於 10-29-14 03:27 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-14, 07:43 PM   #277
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
你指稻妻?COST 16差D好正常呀

今次應該係130止步…120開始打卒都有機會死人,特別係上3騎下3戰果WAVE…
係差2COST 但係 龍女而家連出果陣ge定位都動搖埋
真係入去打coin王女咩?

我應該都係咁上下
突爆之後冇咩動力打 就算明知CCV D 戒仲係有用
25戒=1卷
(下下都3珠入玩毒其實幾悶下)
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-14, 07:53 PM   #278
神人ではない!新人だ

引用:
係差2COST 但係 龍女而家連出果陣ge定位都動搖埋
真係入去打coin王女咩?

我應該都係咁上下
突爆之後冇咩動力打 就算明知CCV D 戒仲係有用
25戒=1卷
(下下都3珠入玩毒其實幾悶下)
強化埋咪得囉
又或者索性唔出

此篇文章於 10-29-14 07:57 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-14, 09:20 PM   #279
izumo

引用:
強化埋咪得囉
又或者索性唔出
咁咪少左機會抽王女?

唔得
舊 10-29-14, 10:27 PM   #280
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
打到第79隻 我先識用黑白熊打完2隻毒後先打BOSS

IZUMO隻LV80黑白熊即時好抽好多

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-14, 10:40 PM   #281
izumo

引用:
作者: gsw 查看文章

升到我d$$$得番4位數
舊 10-30-14, 12:55 AM   #282
digiharuka

PSN  IDdigi_haruka
引用:
一去到80之後好難防boss的dash, 又無1珠技打佢彈飛...
不過已突滿, 沒所謂了 (2跌1抽)
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-14, 01:28 AM   #283
gsw
らんらんる

引用:
作者: digiharuka 查看文章
一去到80之後好難防boss的dash, 又無1珠技打佢彈飛...
我都仲係得一張..
抽又冇野睇,睇彌已經玩完.

舊 10-30-14, 01:33 AM   #284
izumo

引用:
呢個有D技巧嫁
尤其係後面要3珠打果陣 佢達陣先定毒死佢先就係睇你捉得準唔準

BOSS DASH 間隔時間基本上係固定
我COUNT過大約係11秒左右
我一般會留3粒戰珠入關其他全綠
一開波就上毒
你見到佢DASH左第1次
約11秒左右就開殺人鬼(如果開熊自己加番D開技時間)
捉到佢開技佢就會又等11秒先再開
自命反應好可以目押 我試過係得 但有得COUNT 就COUNT時間算

用羅傑有個優點+缺點就係會暈到隻熊
暈左條數就唔準 但有時又會暈左佢來CUT技

(睇番轉頭羅傑係CCV 魔神戰應該後面都會好有用
因為45分鐘3珠佢係預你3珠打 2戰珠技必毒+普攻暈人+殺人吸魂)
刀匠你都係長眠吧啦
舊 10-30-14, 01:44 AM   #285
digiharuka

引用:
呢個有D技巧嫁
尤其係後面要3珠打果陣 佢達陣先定毒死佢先就係睇你捉得準唔準

BOSS DASH 間隔時間基本上係固定
我COUNT過大約係11秒左右
我一般會留3粒戰珠入關其他全綠
一開波就上毒
你見到佢DASH左第1次
約11秒左右就開殺人鬼(如果開熊自己加番D開技時間)
捉到佢開技佢就會又等11秒先再開
自命反應好可以目押 我試過係得 但有得COUNT 就COUNT時間算

用羅傑有個優點+缺點就係會暈到隻熊
暈左條數就唔準 但有時又會暈左佢來CUT技

(睇番轉頭羅傑係CCV 魔神戰應該後面都會好有用
因為45分鐘3珠佢係預你3珠打 2戰珠技必毒+普攻暈人+殺人吸魂)
刀匠你都係長眠吧啦
難counter而且都唔夠珠...

黄昏シリーズ堆角真係好用, 我無ロジー無得講, 有シャルロッテ用來回AP簡直一流
===
剛才又抽多張黑白熊→準備戒了
舊 10-30-14, 01:48 AM   #286
izumo

引用:
難counter而且都唔夠珠...

黄昏シリーズ堆角真係好用, 我無ロジー無得講, 有シャルロッテ用來回AP簡直一流
===
剛才又抽多張黑白熊→準備戒了
係唔夠COUNTER晒嫁 COUNTER到 佢少D血已經偷笑
有人會放隻3星推騎/叫騎 羅傑死左之後就佢頂上推走隻熊 全揀騎珠
但我COST唔夠冇得咁玩

回AP用SEGA SATURN咪得囉
舊 10-30-14, 01:52 AM   #287
digiharuka

引用:
係唔夠COUNTER晒嫁 COUNTER到 佢少D血已經偷笑
有人會放隻3星推騎/叫騎 羅傑死左之後就佢頂上推走隻熊 全揀騎珠
但我COST唔夠冇得咁玩

回AP用SEGA SATURN咪得囉
我無SATURN , 而且シャルロッテ是回 20%, 其他只是10%
===
今期魔神coin好似中少左3戒...

此篇文章於 10-30-14 01:54 AM 被 digiharuka 編輯。
舊 10-30-14, 10:00 AM   #288
神人ではない!新人だ

130突破,頂你就係差0.1秒,咁啱D FRIEND又唔生性同冇時間,車尾燈見唔到,搞到要用多粒珠…
GAME OVER之後隻BOSS死埋出箱不過唔COUNT。

今次占卜師好似嚴咗,一張黑白都唔俾在下…

此篇文章於 10-30-14 10:06 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 10-30-14, 12:27 PM   #289
gsw
らんらんる

引用:
我無SATURN , 而且シャルロッテ是回 20%, 其他只是10%
===
今期魔神coin好似中少左3戒...
シャルロッテ一定好過SATURN

不過冇咩人用,魔神嚼前長期放,但好少人幫襯.

舊 10-30-14, 01:54 PM   #290
神人ではない!新人だ

引用:

在下唔知道佢有AP回復添,不過已經有戒魔代用…
最後1 FIGHT LV134

此篇文章於 10-30-14 02:03 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 10-30-14, 02:10 PM   #291
digiharuka

引用:
係都選強運先嘛

引用:
在下唔知道佢有AP回復添,不過已經有戒魔代用…
最後1 FIGHT LV134
我比多個chance你

此篇文章於 10-30-14 02:24 PM 被 digiharuka 編輯。
舊 10-30-14, 02:31 PM   #292
神人ではない!新人だ

引用:
係都選強運先嘛

我比多個chance你
在下滿咗架嘞,而且在下半個鐘之後先有珠…打得黎你D FRIEND都幫你清咗啦

此篇文章於 10-30-14 02:40 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 10-30-14, 05:17 PM   #293
神人ではない!新人だ

更新咗鍊金魔女。

舊 10-30-14, 05:27 PM   #294
gsw
らんらんる

引用:
係都選強運先嘛
我比多個chance你
我唯一扭到既5星係黑白熊麻

舊 10-30-14, 05:33 PM   #295
神人ではない!新人だ

引用:
我唯一扭到既5星係黑白熊麻
今次一 隻 都 冇 中 過

此篇文章於 10-30-14 08:48 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 10-30-14, 09:51 PM   #296
izumo

http://www.gamer.ne.jp/news/201410300074/

打RANK ?
如果係打RANK 突3以下可以直接賣戒
當然你都可以考慮等埋龍女先賣

此篇文章於 10-30-14 09:56 PM 被 izumo 編輯。
舊 10-31-14, 09:25 AM   #297
神人ではない!新人だ

引用:
http://www.gamer.ne.jp/news/201410300074/

打RANK ?
如果係打RANK 突3以下可以直接賣戒
當然你都可以考慮等埋龍女先賣
睇完CC攻略D記錄…得51人可以突爆,150人有3突!?
打鬼呀!?

舊 10-31-14, 02:07 PM   #298
izumo

中左豹 會盡快練到變大腿
由手機版發出
舊 10-31-14, 02:49 PM   #299
digiharuka

引用:
睇完CC攻略D記錄…得51人可以突爆,150人有3突!?
打鬼呀!?
hea打吧

又有
3石→3果1卷
6石→5果1卷
舊 10-31-14, 05:44 PM   #300
神人ではない!新人だ