Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-25-17, 07:08 AM   #6851
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
今次真係好HEA, 我只係得PRO FC到
得果87萬分居然仲係銅杯範圍...

舊 05-25-17, 10:01 AM   #6852
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
今次少人玩姐,
cy遲d實會有動作
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-17, 11:20 AM   #6853
yorkyork

https://www.ptt.cc/bbs/IdolMaster/M....047.A.E1D.html

搵到巴哈仔之前講乜,
係留言5月23號,15點左右,
我發現係得兩個地方會講拆解資料講得咁隱蔽,
其他手機遊戲板話拆就掉一堆圖上黎啦,
一個就巴哈cgss版,
唔通你拆完人地就會唔出咩,
另一個就係呢度下面機戰版,
有咩拆解左同著數野都唔講得一講左隻game會執笠
舊 05-25-17, 11:54 AM   #6854
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
上次俄妹算人氣角都少人打的感覺
何況今次首活動歌有些小電波,角色又唔算好吸引
我平時都排10萬內,但今次event 我都冇力玩落去

CY 快D好似GBF咁出封頂抽,又送石救亡啦
(食花生mode

此篇文章於 05-25-17 12:08 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-17, 12:09 PM   #6855
tsddr
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
其實改左2萬PT拎上位,感覺活動已少左好多人衝......我呢d集郵拎一張上位就夠

除非排名報酬改為SSR......

アイドルマスター シンデレラガールズ スターライトステージ
ID: 475220148

Fate/Grand Order ID: 973296528

キャプテン翼〜たたかえドリームチーム〜 ID: 230398912

ドラゴンボールZ ドッカンバトル ID: 1126067984
tsddr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-17, 12:53 PM   #6856
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
仲未開始打.... 得1000分...
目標一萬唔知一日打唔打得哂...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-17, 01:05 PM   #6857
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
你想2萬都打到
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-17, 01:15 PM   #6858
yorkyork

cy要救亡應該跟機aikatsu啦,
2週年就比人免費自選ssr,
賣R以上既卡就有通貨,
比人換一D冇得抽既SSR,
依家aikatsu有時個排名都幾滋潤
舊 05-25-17, 03:03 PM   #6859
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
隻GAME又未到要救亡的程度
講真都行左就快2年, 呢家仲玩緊的基本都係有愛之士
應該唔會再點趺落去
(再者每次開限/FES咁的人數都入到TOP10, CYGAME都應該唔太急)

呢家問題係點吸新人姐, 音GAME黎講2年都叫老餅GAME了
一係出新動畫 (劇場算唔算?)
一係比D成本學隔離咁出COVER歌 (JW系列都大把貨)
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-17, 03:06 PM   #6860
lineage19
Crazy Gamer

Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
BTW P諸君高興吧
又有新坑了

http://gamebiz.jp/?p=185440

引用:
バンダイナムコエンターテインメントと、ドリコム<3793>は、この日(5月25日)、東京都内で、共同出資による新会社「株式会社BXD(ビーエックスディー)」の設立に関するメディア向けの発表会を開催し、 HTML5を活用したブラウザゲームのプラットフォームを2018年春にリリースすることを明らかにした。

リリースタイトルは、『ドラゴンボールZ』と『ファミリースタジアム』、『アイドルマスター』を提供するとのこと。『ワンピーストレジャークルーズ』HTML版のデモを行いながら、HTML5でいちから開発を行うが、ネイティブアプリに近いゲーム体験が提供できる、とした。
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 11:16 AM   #6861
yorkyork

一係好似aikatsu咁每個月尾活動排名獎都有pr卡,
即係等於呢度ssr
舊 05-26-17, 02:04 PM   #6862
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
我嘅fc:cwm2:

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 11:30 PM   #6863
sd03021
Crazy Gamer

明知自己仲未FC就唔好用高風險卡片啦
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-17, 06:52 PM   #6864
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
..

上次俄妹 M+ FC 唔到 今次 15 回搞掂

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 01:19 PM   #6865
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
剛好20091pt了
終於

香港13:20既時點
72410位
其實都未必要衝20000點就拎到裕子了

舊 05-28-17, 01:22 PM   #6866
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
現在 278XXpt 排 21800 名上下

平常呢個分應該 6 萬名左右
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 02:08 PM   #6867
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
蘿莉復刻:0
但驚之後出藍50%隊長技

舊 05-28-17, 02:16 PM   #6868
yorkyork

唔洗驚,實出
舊 05-28-17, 02:20 PM   #6869
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
今次ev多兩日攪到連水都唔駛飲尋日已經收左工

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 02:29 PM   #6870
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
今期復刻夏樹 愛麗絲 lol

~

想抽愛麗絲, 但射斜左
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 02:37 PM   #6871
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
乜而家隻game要救亡咩?
上下位唔岩唔係人人肝就靜架啦..
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 02:47 PM   #6872
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
冇話要救亡,有排都未到...只係有左保低之後精神狀態有散亂的跡像

樓樓上又蘿莉控確

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 03:03 PM   #6873
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
我都斜射左隻八神,
不過係60石
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 03:06 PM   #6874
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
唔會啦.. cgss係同fgo 並列咁難抽先會有人大巴大巴課落去..
比如9萬羊有一隻件事就唔好睇..

重點係呢邊要1隻就得...

fgo都話要5隻

課金既生態而家都仲係有咁難抽得咁難抽, 先有人隊落去.....
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 03:33 PM   #6875
yorkyork

講緊活動保底定抽卡保底

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

論壇跳轉

現在的時間是 06:32 AM

手機版 | APP版