Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-18-08, 01:24 AM   #151
jerrypandadada
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
PSN  IDjerryy2k740
XBox Live Gamertagjerrypandadada
引用:
作者: YFW 查看文章
吾該晒
吾知ユーリ有無類似スキル;;因為我連ユーリ都連吾到;;
如果用LV2爆開之後可以斬得切連hit,LV1爆開之後D怪就吾得
因為想要竹刀要連hit;;
我冇試過用Yuri去連
我淨係用過前post提過ge Lida用水屬性上級魔術
但係就咁諗Yuri d招好似好難keep到條OVL bar
連續普攻??
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-08, 03:15 AM   #152
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
Deleted.

此篇文章於 08-18-08 04:07 AM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-08, 07:41 AM   #153
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
作者: jerrypandadada 查看文章
我冇試過用Yuri去連
我淨係用過前post提過ge Lida用水屬性上級魔術
但係就咁諗Yuri d招好似好難keep到條OVL bar
連續普攻??
乜條OVL bar會 keep 到 ga?
爆左 OVL 係咪吾扣 TP ?
初期 Yuri 爆OVL 出 三散華 算吾算 keep 到?
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-08, 09:10 AM   #154
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
chain係指你出左幾多招...
你試一次就明,淨係爆OVL+狂放技,放到OVL條bar完,再爆->loop
玩到冇TP/悶就完左佢
完左睇下個grade表

有個術印個陣唔好禁RT,如果唔係隻怪會死左
只要你唔禁RT,個術式就會係咁出現,你應該聽到sound effect先係,閃下閃下,無左->再出現
仲有記得要較mei其他人手動
費時佢地手賤幫你殺怪
我是指fs chain
一局頂多都係出得一個fs的術式……
其實今次果d 1 damage、1/4damage之類係咪就為了fs而出現?

ovl後用乜其好
主角好多技都出得好慢……
我通常都係狂劈就算

另外有時隻怪會爆紅、藍或綠光
我知道係隻怪既→,↑或↓被扣晒
但要點樣先至可以再打到佢爆術式?

舊 08-18-08, 09:13 AM   #155
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: 小光 查看文章
唔記得ovl先定fs先...
但戰鬥時你按R1如果見到敵人資料有3條棒的話就可以出FS
你將是但一條棒扣到零再睇準時間按R2就會成功出到FS
出ovl先到fs

舊 08-18-08, 09:31 AM   #156

XBox Live Gamertagjerrypandadada
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
我是指fs chain

個術式係會不停爆
一下sound effect代表一下
聽到3下代表佢爆左3次
即係咩都唔做(唔好禁RT)淨放技佢就會不停爆術式,同時FS Chain個數字會不停上升

1damage ge作用
假如隻怪有HP2000
即係要用2000chains先打死佢 = 有around2000 ge fs chains
0.2 grade x 2000
有1 damage你先出到2000下,如果唔係佢一下就釘點黎有grade

此篇文章於 08-18-08 09:35 AM 被 jerrypandadada 編輯。
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-08, 09:33 AM   #157
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
我是指fs chain
一局頂多都係出得一個fs的術式……
其實今次果d 1 damage、1/4damage之類係咪就為了fs而出現?

ovl後用乜其好
我通常都係狂劈就算

OVL出burst art

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》

此篇文章於 08-18-08 09:40 AM 被 小光 編輯。
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-08, 09:38 AM   #158

引用:
我是指fs chain
ovl後用乜其好
我通常都係狂劈就算
如果你係指平時ge話,我都唔係好識要點博
我用Yuri多數都係一條一條OVL爆咁開BA,
盡量連hits
玩到悶就爆秘奧義睇cut in...
舊 08-18-08, 12:53 PM   #159
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
THX樓上兩位
我還以為fs chain係指使出fatal strike添

另外你地係幾時升grade?以及用乜skill和人?
我依家打到主角話開公會

舊 08-18-08, 12:56 PM   #160
零式
Ultimate Gamer
Banned

有冇人練rita招fire ball?

出夠3500下可以連發10個
零式 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-08, 01:00 PM   #161
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
THX樓上兩位
我還以為fs chain係指使出fatal strike添

另外你地係幾時升grade?以及用乜skill和人?
我依家打到主角話開公會
近排鍾意控制槍女, 雖然斬唔夠主角快, 但對空能力好強, 空中4hit+空中1.2倍damage (我都係快你幾個鐘)

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-08, 02:14 PM   #162

請問有冇人哂魔裝具??
我睇唔明以下段野...唔該可唔可以幫手翻譯?

魔装具・ウロボロス(鎖)、スサノオ(短剣)

古代塔市タルカロンで第6層を右奥へ進んでいき、古城外壁へ。
 外壁を進んでいくと初めのエリアの方へ出るので、リフトで北の方へ。
 ネットにソーサラーリングを放ちながら進んでいこう。(足場や宝箱が落ちます。)
 このエリアを抜け階段を降りた先で宝箱から「ウロボロス」、「スサノオ」を入手できます。
 魔装具を入手しつつスイッチを2箇所を踏んで足場を作っておこう。
 一度戻り、踏むと足場の出現するところを進み、別エリアに出たらスイッチを踏んで雑魚を倒そう。(2箇所とも)
 出現した階段から先へ進み、宝箱から「極硬剣テンライ」を入手しよう。
 すると右の昇降魔導器のロックが解除されます。
舊 08-18-08, 02:17 PM   #163
torocat1980

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDTakaRaider
XBox Live GamertagTakaMaster
上last boss 前一個map 向右行就會有路出去
torocat1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-08, 04:09 PM   #164

引用:
作者: torocat1980 查看文章
上last boss 前一個map 向右行就會有路出去
搵到啦...唔該哂,d路真係行死我...
不過終於有lift搭...之前未開個陣來回左N次

個Last Boss個硬體好堅...狂出秘奧同狀態攻擊
我66lv苦戰先贏到...
舊 08-18-08, 07:27 PM   #165
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: 小光 查看文章
近排鍾意控制槍女, 雖然斬唔夠主角快, 但對空能力好強, 空中4hit+空中1.2倍damage (我都係快你幾個鐘)
槍女我俾電腦用,但佢成日都打down d怪搞到我連唔到hit
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-08, 08:39 PM   #166

其實隻狗都唔錯
因為佢本身係四隻腳趴係到
好多時敵人d攻擊都會太高而打唔到
舊 08-18-08, 08:41 PM   #167
~ViVi~

引用:
其實隻狗都唔錯
因為佢本身係四隻腳趴係到
好多時敵人d攻擊都會太高而打唔到

隻狗加左dash快到嚇死人,
overlimit d普攻同技又可以加速
舊 08-18-08, 09:49 PM   #168

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
隻狗加左dash快到嚇死人,
overlimit d普攻同技又可以加速
最重要係招BA同秘奧義型仔

聽講Rita招火球係練到3500counts 先有10hits
其他魔術又有冇得加hits?
舊 08-18-08, 09:56 PM   #169
~ViVi~

引用:
最重要係招BA同秘奧義型仔

聽講Rita招火球係練到3500counts 先有10hits
其他魔術又有冇得加hits?
我打咁耐好少用ovl,秘奧義都係每人出一次睇左個スキット就好少再出

通常d招都係加hit或者範圍,我用下級水魔法出左千幾次個範圍都大左
舊 08-18-08, 10:22 PM   #170
ゆり

註冊日期: Nov 2004
真係好想知排行第一點打的
8個幾鐘爆機...

舊 08-18-08, 10:29 PM   #171

屈左咁耐grade,招上級水都幾千次都唔覺有咩唔同

我想問魔裝具d攻係點計架
我二週目開繼承道具(當然係變左身ge魔裝具),結果係0攻???
但係我開返Final Boss前個save個攻可以上到3千幾??(Lv66)
佢d攻係咪有其他因素加乘出來架
舊 08-18-08, 10:49 PM   #172
~ViVi~

引用:
屈左咁耐grade,招上級水都幾千次都唔覺有咩唔同

我想問魔裝具d攻係點計架
我二週目開繼承道具(當然係變左身ge魔裝具),結果係0攻???
但係我開返Final Boss前個save個攻可以上到3千幾??(Lv66)
佢d攻係咪有其他因素加乘出來架

魔武解左封就一定係0攻,真正ge攻擊力係計你果一周個角色殺左幾多怪就加幾多攻/魔攻,解封後繼續殺怪都會加攻,不過一開新game個count就會reset
舊 08-18-08, 10:56 PM   #173
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
真係好想知排行第一點打的
8個幾鐘爆機...
應該是第N週目

舊 08-18-08, 11:47 PM   #174

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
魔武解左封就一定係0攻,真正ge攻擊力係計你果一周個角色殺左幾多怪就加幾多攻/魔攻,解封後繼續殺怪都會加攻,不過一開新game個count就會reset
下...等我仲一心諗住一開頭有得用tim...
Yuri我唔驚殺唔夠人,其他個d我先擔心殺得少...
舊 08-18-08, 11:55 PM   #175
~ViVi~

引用:
下...等我仲一心諗住一開頭有得用tim...
Yuri我唔驚殺唔夠人,其他個d我先擔心殺得少...
一開頭有得用架...不過真係得0攻
或者你可以直接load一周打完大佬個save打隱迷,
我果時load save裝魔劍,由裝水晶劍13xx攻變到28xx攻

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 05:08 AM

手機版 | APP版