Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-15-23, 07:20 PM   #1
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
『【推しの子】』(第2期2024年放送開始)

好似無開TOPIC開番.應該係今季霸權之一吧

#1 90分鐘做成一個短篇好震撼.仲以為係偶像番,睇來應該似查案??

已然850萬

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 11-26-23 10:07 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-23, 08:19 AM   #2
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
尋日睇仲350萬,今朝再開已破1000萬
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-23, 10:09 AM   #3
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Ok唔錯但又未至於好神
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-23, 10:24 AM   #4
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
我都有睇!劇情唔大路 又多元素 加上茄汁呢期紅阿
由手機版發出
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-23, 10:26 AM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

1000萬

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-16-23, 01:09 PM   #6
RX800
Junior Member

註冊日期: Apr 2004
mv點播數未及水星,但係好評已經多過水星22萬.
RX800 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-23, 07:08 PM   #7
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
呢個「序章」,乜都有,扭到估佢唔到,幾引人追,可能唔係目標觀眾,覺得又未到最正嗰隻。

舊 04-16-23, 07:10 PM   #8
十一月
Game Master

睇下D外國人的反應。
https://www.youtube.com/watch?v=T7gCz0xEYlo&t=4079s
我係動畫黨,之前冇睇過漫畫。
這一幕真係好震撼。
雖然事前各種蛛絲馬跡已經令我猜測可能出事,但真係出事嗰一刻,我都心諗「唔係呀嘛...」
之後搵番漫畫來睇,感覺動畫版的渲染力強很多。動畫工房你好嘢。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-23, 12:02 PM   #9
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
根本就係擬人化
https://twitter.com/JhTofu/status/1647912752634286081
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-23, 12:09 PM   #10
野良猫
肥倫

支嘢都有閃閃眼
舊 04-19-23, 01:53 PM   #11
野良猫
肥倫

二千萬突破
舊 04-19-23, 10:46 PM   #12
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

之前個MV表演力太強了,正式OP反而....

ED

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-21-23, 12:48 AM   #13
肉羊哩咖
griffin611

第二話啲情節去得超快,但唔覺趕,男主角真係不擇手段到~~~ 阿導演好心記得閂門咪無問題囉~

舊 04-22-23, 08:35 PM   #14
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
冇睇漫畫~~
第一集完全似係前傳咁款~~
一直以為只係宅轉生後年輕媽媽偶像育兒記.....
咁樣退場想像外.......但畫面畫得好靚!!!

不過自己未致於勁推既感覺...
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-23, 09:05 PM   #15
ronald
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
引用:
作者: Heaven 查看文章
問題係香港花王的catalog偏偏冇渠道萬潔靈, 有D澳門網店有得賣,
正式嚟講最近要去到台灣買.

反而第一石鹸嗰兩支洗潔精在香港唔難搵.
ronald 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-23, 12:34 PM   #16
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
5000萬突破...
錯覺還以為指係賺到5000萬羊w

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-23, 09:36 AM   #17
野良猫
肥倫

演能界嘅黑暗面,真係適者生存

期待下話阿哥嘅演出
舊 05-04-23, 12:11 PM   #18
十一月
Game Master

其實點解「重曹ちゃん」好似咁有人氣?
雖然各方面整體來說算係可愛。
但目前為止,都唔覺得佢有做過任何可讓觀眾留下深刻印象的大事。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-23, 10:43 PM   #19
肉羊哩咖
griffin611

第四回,出奇地正面,預佢做戲嗰度玩一半,中咗,不過下半截出咗一堆人,點知又返返去第三女主角度~

舊 05-10-23, 08:34 PM   #20
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
推しのAV女優

Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-23, 01:00 AM   #21
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 十一月 查看文章
但目前為止,都唔覺得佢有做過任何可讓觀眾留下深刻印象的大事。
第5話的 01:46~01:51 那裡紅寶石說了你想知的答案

此篇文章於 05-16-23 04:16 AM 被 CSY 編輯。
CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-23, 01:55 PM   #22
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
講演藝能d野幾到位。
細個拍村莊個景+導演都似抄自 one cut of the dead

舊 05-11-23, 09:52 PM   #23
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 十一月 查看文章
因為算係傲嬌角色吧
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-23, 10:17 PM   #24
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

沒肌肉睇
(有冇人認真睇晒有冇剪接過 )

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-11-23, 10:24 PM   #25
肉羊哩咖
griffin611

呢話講啲嘢都算王道,個 YouTuber 真係好爆。而作者似乎好常用啲用完即棄嘅路人。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:52 PM

手機版 | APP版