Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 04-14-02, 11:31 PM   #1
烈火戰車
Account Locked
FullThrotle

註冊日期: Jan 2002
請問什麼是H Game???????

咩黎架.未聽過既??????/
烈火戰車 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 11:34 PM   #2
18號
潛艇基地™
愛上關心妍

註冊日期: Dec 2001
唔係化? 未聽過?
18號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 11:35 PM   #3
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
18號~
唔好咁講~呢條係每個H版必問及必答題黎架~

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 11:36 PM   #4
烈火戰車
FullThrotle

引用:
Originally posted by 18號 :
唔係化? 未聽過?
yes ar...電腦game黎架?????我好小打pc game的,所以唔知
舊 04-14-02, 11:38 PM   #5
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
真係問定玩野呀........
小朋友唔準玩o既game囉,玩左媽咪打pat pat架
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 11:38 PM   #6
18號
潛艇基地™
愛上關心妍

小次郎
原來係咁
18號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 11:39 PM   #7
烈火戰車
FullThrotle

引用:
Originally posted by rance :
真係問定玩野呀........
小朋友唔準玩o既game囉,玩左媽咪打pat pat架
我真係唔知架.絕無玩野
舊 04-14-02, 11:41 PM   #8
Ultimate Gamer
二天

註冊日期: Mar 2002
h-game = high game
玩完個人會好 high 架,所以叫 h-game

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 11:43 PM   #9
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
h =/= high....
有請版主大大~
"好孩子的H教室"第一課
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 11:44 PM   #10
彩子
Moderator
めんどくさいな。

PSN  IDForceAngel
答錯係咪要被Ban o架??? (joke)
彩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 11:46 PM   #11
烈火戰車
FullThrotle

引用:
Originally posted by 鈞 :
h-game = high game
玩完個人會好 high 架,所以叫 h-game
咁都得啊,咁有無H-BOOK,H-VCD ga???H-TOY??????
舊 04-14-02, 11:48 PM   #12
kintaro
Senior Gamer

Wink

引用:
Originally posted by 泰坦斯兵 :

咁都得啊,咁有無H-BOOK,H-VCD ga???H-TOY??????
事實上日本係真係有人叫H-BOOK架(H-本),不過H-VCD就無,你鐘意都可以咁叫o既!另外,H絕對唔係解High!

長期目標:打開攝影眼
kintaro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 11:54 PM   #13
二天

講下笑o者
唔使 ban acc 咁嚴重先?
玩完 h-game 會唔會好 high 先?
h-game = high game 並無不合理 :cwm18:

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 11:59 PM   #14
彩子
Moderator
めんどくさいな。

H-Game係色情遊戲
而H-Game個"H"字意思係色情
其實原本日文寫法應該係呢個 ---> エッチ
不過讀起o黎既發音係同"H"呢個子好接近 (要知道日本人讀英文係有幾好聽...)
所以索性用 H 呢個字黎代替 エッチ .....

記住~~!!
H = エッチ
絕對 =/= hentai( へんたい )
唔好見到鬼佬o甘講你就跟住佢錯.....
舊 04-15-02, 12:56 AM   #15
X-RGB

也是被歐洲、美國人等誤解、

歐美人的定義 (和日本人不同)
初初係
エッチ係有少少色情(如:露裸)
へんたい係較重色情(如:Sex)

後尾就將錯就錯、將エッチ當作へんたい一類 
X-RGB 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 01:10 AM   #16
霧島雪
Game Master
CC無課玩家

註冊日期: Apr 2002
接近色情的遊戲
霧島雪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 09:09 AM   #17
邪惡老魔人
真の最強雀士を目指せ!

Angry

乜H唔係指hentai O羊??
邪惡老魔人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 10:14 AM   #18
彩子
Moderator
めんどくさいな。

引用:
Originally posted by 邪惡老魔人 :
乜H唔係指hentai O羊??
當然唔係~~!!
舊 04-15-02, 12:08 PM   #19
☆~ Horny Gamer ~★

我一直以為H = HORNY? (色情)
彩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 06:47 PM   #20
MKB
でっていう

XBox Live Gamertagmkbmakibao
引用:
Originally posted by 彩 :
我一直以為H = HORNY? (色情)
h=humor.....
MKB 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 06:57 PM   #21
Kamihara

引用:
Originally posted by 片桐彩子 :

當然唔係~~!!
真係慘
日日都要教過
Kamihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-02, 09:23 PM   #22
老野一個

エッチ = 色情?

保方
老野一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-02, 10:40 AM   #23
Insane Gamer

引用:
Originally posted by Kamihara :

真係慘
日日都要教過

我相信這個問題將會永遠存在

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB,PS2]HeadHunter: Redemption圖片及影片,9/21發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 16 07-27-04 10:40 AM
NEW:AIAS Awards得獎名單 - Call of Duty nabs Game of the Year at D.I.C.E. 神祕人1號 電視遊戲討論版 1 03-08-04 12:19 PM
E3参展游戏列表提前曝光 Raymondz 電視遊戲討論版 8 03-03-04 05:07 PM
IGN The Best of 2003 Award Janus 電視遊戲討論版 0 01-19-04 11:17 AM

現在的時間是 03:09 AM

手機版 | APP版