Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-05-18, 09:03 PM   #3876
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
有成就技能拎咩﹖咩技黎﹖要全MISSION COMPLETE﹖

賣花有咁勁咩﹖唔係軍師太母果D勁D咩﹖定靠賣花係咁復活+自動復活﹖用飛換第2隻賣花番黎上7星﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-18, 11:47 AM   #3877
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: ShinDou 查看文章
有成就技能拎咩﹖咩技黎﹖要全MISSION COMPLETE﹖

賣花有咁勁咩﹖唔係軍師太母果D勁D咩﹖定靠賣花係咁復活+自動復活﹖用飛換第2隻賣花番黎上7星﹖
阿修羅成就拿的是攻擊+30%LB傷害+30%
只需要用風水冰暗屬打一下就拿到

至於賣花勁唔勁
賣花和軍師是2種類所以不題了
和太母各有優略,但可以肯定的是賣花可以穩坐補職1~2位

賣花最大缺點就
缺補MP手法..除了CP較長的SP技外就沒了
上屬耐也沒白菲方便
BUFF方面除了上攻外也只有SP技能上其他體質

但在補職這方面非常優秀

補血+下回合自動全補
防體質下降DEBUFF
預復送護罩
不少技能都會再外加一個護罩(雖然護罩硬度不太高)

配合W技能很方便

而且LB可以即時復活+預復很好用

舊 09-06-18, 11:52 AM   #3878
ShinDou

咁真係要拎喎,reset完有2個加lb30%,星期6日搞搞佢先

其實係咪已經可以執晒d石reset唔會再有新版?

奶黎講應該賣花最勁,我都有1隻,不過之前未夠2萬5冇追保底,有40幾張select飛,睇下駛唔駛上7星先

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 09-08-18, 08:08 PM   #3879
ShinDou

十號又搞NIER合作RAID喎 @@ 好似早左﹖平時月尾﹖

今次要記得留3隻9S,上次唔記得留搞到有淨好多莫古冇得食,果陣好似就咁賣左 @@ POT153太屈

嘩A2有得開4TURN狂戰士再十回分身再反擊 @@ 不過打勁野分分鐘1TURN就打左佢十次 XD

今次萬5就保底 @@

此篇文章於 09-08-18 08:14 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-09-18, 12:24 AM   #3880
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
完全冇興趣。。。可以留石。。

Squall好似都唔錯,不過呢個年代攻擊手實在係太多。。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-18, 09:00 AM   #3881
ShinDou

NIER我可能都係抽1隻9S番黎就算 XD

雪糕應該唔勁,主要係佢CHAIN唔到,又唔係特別大力,又冇3連,唔知做乜上次唔同RINOA1齊覺
舊 09-09-18, 09:01 AM   #3882
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
終於幸運地抽到師父……二話不說用selection卷換多一隻出黎……

灰燼……get

舊 09-09-18, 09:19 AM   #3883
ShinDou

灰盡多6攻用SELECT飛換值咩﹖原本都有174攻刀啦﹖
舊 09-09-18, 09:30 AM   #3884
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
灰盡多6攻用SELECT飛換值咩﹖原本都有174攻刀啦﹖
我冇把勁既刀

舊 09-09-18, 09:35 AM   #3885
ShinDou

真GILGAMESH派果把174攻刀都OK啦用住先 @@
舊 09-09-18, 10:33 AM   #3886
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
真GILGAMESH派果把174攻刀都OK啦用住先 @@
我都未打到...

所以先 STM 把灰燼出黎...

舊 09-09-18, 10:36 AM   #3887
ShinDou

印象中好似速攻4定5TURN秒到佢,ELLY降野,雙飛/4眼,另外出BUFF DEBUFF 坦,最緊要請佢食ITEM BREAK佢
舊 09-09-18, 02:07 PM   #3888
ShinDou

而家先得閒搵亞修羅黎打,要行咁多個探索 @@ 仲要幾步撞1次怪,已經我同FD都有裝暗召,下次再裝D退魔試下先,好彩D卒兩野30連斬秒到,仲要明鏡銳補番滿 XD 出FULL TEAM打費事行幾次

原來打完1個版圖唔會出MAP會直接傳去第2度,冇得下次裝多個退魔了 @@

結果點果6個燈D卒同大佬都唔駛帶坦,全部1開波4個LB秒左,反而係要帶補血同MP人

此篇文章於 09-09-18 02:40 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-09-18, 03:52 PM   #3889
ShinDou

唔夠亞修羅打 @@ 2千7攻AXTER 3連明鏡扣得3% @@ 唔明點解有人可以6TURN打完 @@

不過我FD隻AXTER第4TURN俾冰火構果招冰秒左,我上1TURN淨係出左火,係咪要出晒冰火佢先唔出招﹖頭4TURN又1定打唔入

不過我冇勁BUFF人所以冇人識攻魔BUFF,因為咁所以打唔入﹖唔係好想用SELECT飛,可能都係唔打了
舊 09-09-18, 05:04 PM   #3890
ShinDou

竟然磨得死亞修羅 @@ 打左成19TURN,不過冇拎到武神戰印,明明應該出齊架,暴風酸性雨水風,REM冰魔,特登搵裝左暗召既AXTER出左次暗魔法,定係RESIST左唔算數﹖定我唔記得其實冇出﹖再打多次先 @@

得6星賣花都夠,不過冇勁BUFF好多次好危,好彩救得番 XD

之前搭隻2千7攻暗召AXTER FD,而家冇人掛暗召,個個奧丁 @@ 等FD上水再打了,費事又要再打耐D

隻野好似1開波最難打,成日俾D魔法搞到爭D滅團,反而19%以下最易打,頭4TURN又迫你食招唔俾打佢,頭4TURN應該上BUFF儲下LB就得,第5TURN先開始正式開波打

佢D構成日睇唔清楚,D字出太快,有時都估唔到係乜構,1做錯野就全場過萬秒,唔係有自動復活滅左團好耐

其實佢D冰火構係要出晒冰火招先得﹖定冰火是但1招就得﹖

此篇文章於 09-09-18 05:16 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-09-18, 07:51 PM   #3891
ShinDou

打多次13 TURN過左拎埋武神了,臨尾有1TURN睇錯野冇打佢,俾佢白打1TURN,原本應該快D,同埋19%以下唔記得等佢構左先開第2次暴風 @@

賣花真係堅屈,但暫時打到唔換住了,驚遲下射咩中左又蝕,SUPER TRUST又冇用

原來賣花有招反擊上魔罩20%,都真係好正下,雖然6星得25%機率但勁野通常打幾廿次,都好易開到

開始執埋探索D石先

沙漠王DEBUFF勁不過冇得常時高DEBUFF,要靠LB OR SP技,不過SP技得幾TURN用,之後叉好耐,好似射錯左咁,除非打D野唔係成日上BUFF就好用既

打勁野都係技師最勁,仲有招淨係拆BUFF唔拆DEBUFF,好好用,因為成日都DEBUFF緊佢上BUFF,又唔想拆晒D BUFF再上番DEBUFF

此篇文章於 09-09-18 08:10 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-10-18, 04:42 PM   #3892
ShinDou

隻2b又神化?又射下先

舊 09-10-18, 06:57 PM   #3893
ShinDou

5星EX飛中左隻召,不過而家應該冇乜落場機會了,而且得1隻又上唔到7星 @@

原來2B冇W技T技,不過有招開完技有1千%打3下,即係3千%,2刀左就係6千%,好似全GAME最大力﹖不過2刀應該谷唔到太高攻 @@

睇番ALTEMA原來AXTER出晒所有加DAM技之後係9150%,咁唔駛射2B了,反而真係要多1隻9S,每日半價同射下飛算,1中就停手

LB後の攻撃アップは1ターンだね

真明鏡が4T目からしか使えないし最速でパパっと火力出すなら 真抜きで
1T 無の境地+属性(火or氷)
(2T 鋭+乱+極)
3T 極×3
4T LB
5T 極×3
とかなのかね。
LB貯まるなら2T目は省いてもいいのかな
この場合の火力例もあると初心者の人にはわかり易くていいのかなと思います(LB後の極×3)

開始明點解有人6TURN殺到亞修羅,應該就係咁出,我係出錯野的 XD

此篇文章於 09-10-18 07:37 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-11-18, 03:25 AM   #3894
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

2B就咁睇又會同錫生一樣,覺醒會有w技能

舊 09-11-18, 06:52 AM   #3895
ShinDou

就算w技都係得6千%喎?

舊 09-11-18, 07:15 AM   #3896
ShinDou

2b pool虹左又出垃圾爽涼,上7星都冇用

舊 09-11-18, 10:47 AM   #3897
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
就算w技都係得6千%喎?

況且2B要用局數先有高攻招...

而且玩2刀會勁得去邊...

A2 都係一樣...但好在用唔用自己把獸王都冇太大影響

舊 09-11-18, 10:55 AM   #3898
ShinDou

而家最勁果幾隻全部都要1turn準備開技幾turn內先勁,2b最大問題冇t技,佢招3千%其實算大力,axter要用4turn出晒堆前置先可以1turn3050%乘3

如果2b有t技應該可以1戰,2b好似本身被動已經100%2刀,裝淨係推攻400%就得,冇篤機我估佢就算冇s trust應該都上到2千2攻度

舊 09-11-18, 02:55 PM   #3899
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
A2算是還可以啦

攻可以到超過2900接近3000

招式大部分是絕明鏡系

主力2招倍率上到120LV算不錯又易連C(450%+400%/750%+400%)

3回1次的SP技1800%,又有可以格外+400%的前置技能又是絕明鏡系

有師匠的話,A2會不錯用..因不會撞武器~XD
一個大劍一個刀

只是A2不像師匠能疊招式到6層...

舊 09-11-18, 03:02 PM   #3900
ShinDou

但而家刀先有得平民70%攻,成街2千78攻axter

大劍要最勁門檻高好多,要有幾個super trust例如錫生 歪英雄果d80%攻咁

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 08:31 AM

手機版 | APP版