Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-24-15, 09:30 PM   #151
YuKa
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: YALIU 查看文章
中學篇有播
不過斷尾

反而想問下…有無人記得護士小天使
個結局係未女主死左?
護士小天使中間斷斷續續咁睇...未必次次放學都趕到返屋企.但對個結局好有印象,果時對我黎講好有衝撃,女主竟然死左...但又好似去左另一個地方咁,好謎...

舊 02-24-15, 09:35 PM   #152
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: david 查看文章
搭單問:

其實勇者系列係未勇者王之後就無喇?
超重神算唔算?
唔算的話GGG應該係最後
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 09:38 PM   #153
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
引用:
作者: axe1292 查看文章
超重神算唔算?
唔算的話GGG應該係最後
其實仲有勇者聖戰

不過傳統勇者系列我覺得到 勇者指令就完左
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 09:42 PM   #154
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 拉辛斯基 查看文章
其實仲有勇者聖戰

不過傳統勇者系列我覺得到 勇者指令就完左
中文wiki有寫...日版反而只計到GGG...

http://ja.wikipedia.org/wiki/%E5%8B%...83%BC%E3%82%BA

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 09:47 PM   #155
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
中文wiki有寫...日版反而只計到GGG...

http://ja.wikipedia.org/wiki/%E5%8B%...83%BC%E3%82%BA
Brave Sage當年又係玩到停唔到手....最記得改武器會變大絕
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 10:16 PM   #156
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
年代太久遠好多都唔記得結局啦

亞視仲有套水色時代
同同班同學都算係純愛代表
葉老頭 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 10:18 PM   #157
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
係呀!!!仲有這套!!!

伙頭智多星結局係點?仲有套係咪叫伙頭仔坤布?
伙頭仔坤布
青蛙父子飯

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 10:25 PM   #158
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: 尼路 查看文章
你依家入戲院咪睇到叮噹宮方結局囉……
的確系, 其實197幾年已經有呢集
不過話咁快就系下一集reboot過

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 10:29 PM   #159
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: vov430 查看文章
小魔星漫畫版根本係咸書
有毒電波人畫既書........
呢條垃圾仲要明明自己畫緊本小魔星根本只係咸濕版叮噹夠膽講叮噹教壞小朋友.......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 10:29 PM   #160
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 小嘉 查看文章
四驅小子我記得個end係超級勝利者同肥仔鬥車就完左
當年日本原版同廣告商講唔惦數至得25話

2006年原作者徳田 肇同盧素娟去世時重溫過
至得知原本計劃係年番……

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 10:34 PM   #161
assy
Game Master

PSN  IDweh2cat
細個係廳度睇伏魔小王子好尷尬...
阿媽成日行黎行去,又驚d畫面突然露...
反而夜媽媽睇星矢、龍珠、城市獵人、妖子果類又無咩

舊 02-24-15, 10:54 PM   #162
david
The One

註冊日期: Mar 2002
講開四驅車,錦上路站個跳蚤市場某檔幫襯有三線跑道俾你玩...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 11:04 PM   #163
Tano
嫑憅

引用:
作者: YALIU 查看文章

反而想問下…有無人記得護士小天使
個結局係未女主死左?
OP1小室 哲哉編曲節奏好入腦
動畫好似醒得返

有冇版友肯定亞視播小紅帽時
SAMP 首OP有冇Cut到?

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-24-15, 11:08 PM   #164
Tano
嫑憅

引用:
講開四驅車,錦上路站個跳蚤市場某檔幫襯有三線跑道俾你玩...
全港上年突然開近百個場未
最少兩個收費場玩5軌

下期送壕金殼
http://www.corocoro.tv/aniki/

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-24-15, 11:20 PM   #165
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Tano 查看文章
全港上年突然開近百個場未
最少兩個收費場玩5軌

下期送壕金殼
http://www.corocoro.tv/aniki/
無啦啦又死灰復燃搞咩,又有新卡通咩...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 11:27 PM   #166
Tano
嫑憅

引用:
無啦啦又死灰復燃搞咩,又有新卡通咩...
小子轉作者(例牌會有新車)
兄弟漫畫星馬豪已為人父,
雖然另一半未詳細交代(肯定不是模型店的阿純)

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-24-15, 11:52 PM   #167
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
有冇人知田中太郎有冇ending
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 11:53 PM   #168
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 魔璃 查看文章
的確系, 其實197幾年已經有呢集
不過話咁快就系下一集reboot過
因為本來連載本雜誌係跟學期,完(結業),reboot(開學)……當然最大原因係受歡迎無完到啦,但如果真係要結局,將呢兩集放最尾就係結局,反正單完式故事無時序都得。

舊 02-25-15, 12:00 AM   #169
費比加拿斯

註冊日期: Feb 2010
鈴明美唱緊我有記起愛,有個士兵爆左頭.....
費比加拿斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:01 AM   #170
費比加拿斯

講起亂馬1/2

當年唔係無記用龍珠還擊,亂馬都唔會走去星期三播.

此篇文章於 02-25-15 12:02 AM 被 費比加拿斯 編輯。 原因: double
舊 02-25-15, 12:01 AM   #171
費比加拿斯

引用:
作者: Leaf 查看文章
應該唔少cut左; 亂馬1/2 cut晒露點啦; 係噃亞視究竟有冇買齊?
買齊tv版,不過無ova,ova係有線做過.
舊 02-25-15, 12:14 AM   #172
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: 費比加拿斯 查看文章
鈴明美唱緊我有記起愛,有個士兵爆左頭.....
之後hd remaster版dvd改走左

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:20 AM   #173
費比加拿斯

引用:
作者: sugihara 查看文章
我廿年前已經明白到少女漫先係最重口味

小學雞鬼記得有無睇結局特別係d長過乜0既單元式
最中意睇0既娛樂金魚眼都唔記得左結局啦

反而仁傑走頭就好有印象
美少女戰士.

原作土萌螢係義肢.
第一代動畫先改為體弱多病..
舊 02-25-15, 12:29 AM   #174
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
少有地有睇過結局既動畫有 :

沙拉物語-有人拎左老豆封遣書返黎,女主角變返有錢

至尊勇者-打敗魔王後,主角開始同佢既戰友去旅行

我要衝線-軍馬拖住宿敵上條屍上頒獎台上開香檳

童夢-用老豆既魔球勉強打贏卡樂斯(好似係四壞球完場)

舊 02-25-15, 12:45 AM   #175
Tano
嫑憅

講太多日動

三色台美動套"狂歡三寶"有冇結局

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ