Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-08-13, 02:44 PM   #301
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
有能力整到氣動系統
但冇氣動切割武具要靠手力劏
真係莫名其妙

舊 04-08-13, 07:34 PM   #302
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
禁斷問題

希望有人答到啦....pm is ok
想問下邊個字幕組係跟番網上漫畫嘅譯法同埋係繁中 ga??

Thanks!!

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 04-08-13, 10:08 PM   #303
呂鳳仙
God of Gamer
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
禁斷問題

希望有人答到啦....pm is ok
想問下邊個字幕組係跟番網上漫畫嘅譯法同埋係繁中 ga??

Thanks!!
我就咁用IPHONE上網睇咋~
佢寫係DYMY,繁中字幕,女主角叫三笠,應該都係跟網上漫畫掛...
聽聞第D版本女主角個譯名完全係2回事...好似叫米卡莎

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線  
舊 04-08-13, 11:37 PM   #304
メソウサ
The One

引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
佢寫係DYMY,繁中字幕,女主角叫三笠,應該都係跟網上漫畫掛...
音譯同漢字選字之別

舊 04-08-13, 11:44 PM   #305
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
東立用音譯當時都唔知有班人嘈乜

真!DC 目前離線  
舊 04-09-13, 01:33 AM   #306
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
感覺
流雲譯得準D

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 04-09-13, 01:47 AM   #307
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
調查兵隊得番隻手果度, 呀媽對白好似個仔死左無乜所謂咁
之後隊長答佢果時地動山搖O晒嘴

老豆話出去就出去? 附近有海? 講到出面好安全._.
hap3afrien 目前離線  
舊 04-09-13, 02:12 AM   #308
メソウサ
The One

引用:
作者: hap3afrien 查看文章

老豆話出去就出去? 附近有海? 講到出面好安全._.
你要代入下出親去都全團死一半,但其實徒勞無功唔知做緊乜,一半人對你好有期望,一半覺得你浪費糧食
o個股精神壓力

老豆係去內城

此篇文章於 04-09-13 07:54 PM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線  
舊 04-09-13, 02:12 AM   #309
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002

個OP真係好「等」本

柚原このみ 目前離線  
舊 04-09-13, 04:01 AM   #310
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
無左夢入面見到成年三笠之後訓醒問佢頭髮長左O個度O既,我覺得呢個係重要解謎線索喎...唔通玩原創END?...
艾倫媽媽後生左廿年...
D巨人面相咁精美無左漫畫D因為畫得差而來的詭異感覺

舊 04-09-13, 04:21 AM   #311
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
睇得出動畫製作組有意畫靚三笠,感覺人設索左,有種冰山美人既感覺

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線  
舊 04-09-13, 12:58 PM   #312
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
只係你唔夠代入

舊 04-09-13, 01:03 PM   #313
謎之天音
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
偽full version,好讚,狂loop中
謎之天音 目前離線  
舊 04-09-13, 01:12 PM   #314
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
反正只要追上依家漫畫進度

遲早就會變巨人武鬥傳

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 04-09-13, 02:39 PM   #315
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
OP做咩係Revo SH呢
Van仔 目前離線  
舊 04-09-13, 06:51 PM   #316
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
畫面好正~~
機動系統真係型左好多
(漫畫時真係唔多明佢設計XD)

以為分屍+1

麻里奈配得唔錯
呢個少年役一開始認唔到係佢配
葉老頭 目前離線  
舊 04-09-13, 10:14 PM   #317
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線  
舊 04-11-13, 12:14 AM   #318
DevilElvis
The One
還我香港!!

44話好正,打撃感一流

此篇文章於 04-11-13 01:06 AM 被 DevilElvis 編輯。
舊 04-11-13, 12:57 AM   #319
nameH
Ultimate Gamer

3DS Friend Code3866 7960 0382
成班友掛住食花生唔記得處理隻60米

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線  
舊 04-11-13, 04:53 PM   #320
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 04-13-13, 04:22 AM   #321
gingq7

註冊日期: May 2008
但"教會"(?)和井上配果個角色早左出場 (睇慣東立譯名, 而家唔知叫乜).

26話唔知可以講到去邊? 第5話先初陣.....不過千萬不要原創end就好

話說呢本野經常超展開(?), 大家劇透都係spoil左佢吧
gingq7 目前離線  
舊 04-13-13, 03:17 PM   #322
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: gingq7 查看文章
但"教會"(?)和井上配果個角色早左出場 (睇慣東立譯名, 而家唔知叫乜).

26話唔知可以講到去邊? 第5話先初陣.....不過千萬不要原創end就好

話說呢本野經常超展開(?), 大家劇透都係spoil左佢吧
似係將"訓練"調左上前先至第5話先初陣

都好ge, 認識左人物先開打唔洗唔知邊個打邊個

>井上配果個角色早左出場
冇早到呀

真!DC 目前離線  
舊 04-13-13, 09:43 PM   #323
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586

領主(印度種)

此篇文章於 04-13-13 09:56 PM 被 hap3afrien 編輯。
hap3afrien 目前離線  
舊 04-13-13, 09:49 PM   #324
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
0違和
野良猫 目前離線  
舊 04-13-13, 10:11 PM   #325
nameH
Ultimate Gamer

3DS Friend Code3866 7960 0382
引用:
領主(印度種)
拍子全match

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
★★★街貨同人誌 Vol.007★★★(08/10~08/17) ★星人44★ 水★專區 27 08-21-11 09:24 PM
[TVB] "搜神傳" 25/08/08 星期一至五 20:00~20:30 Busconcamp Neo Entertainment TREND 238 10-18-08 12:05 PM
[TVB] "尖子攻略" 25/08/08 20:30首播 Busconcamp Neo Entertainment TREND 222 09-19-08 09:34 PM
[ETC] 團購青文 First departure !! 22/8/08 - 04/9/08 Dick 電視遊戲討論版 73 09-16-08 05:54 PM
[NDS] FIFA 08 enishi 手提遊戲機討論版 2 10-14-07 10:54 PM

現在的時間是 02:09 PM

手機版 | APP版