Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-27-19, 08:23 PM   #3526
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
個張相認到人笑左

舊 05-27-19, 11:16 PM   #3527
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 尼路 查看文章
個張相認到人笑左
拿著張相對都認唔到會好笑D
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-19, 11:18 PM   #3528
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
->2. 加賀美追殺地獄兄弟原因。
加賀美唔係自己講左?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-19, 12:32 AM   #3529
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
見人估矢車Kabuto係異蟲,Hopper先係本人

本篇影山就係變左蟲先比矢車踢死
不過敏鬼&米村筆下角色行為一向毫無邏輯可言...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-19, 07:49 AM   #3530
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
原作無睇過,我完全認唔出係同一個人。
型男少年同駝背阿叔既感覺。

舊 05-28-19, 03:08 PM   #3531
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
我比較想就咁出kabuto話係天道,反正katubo有鋪變完身先出現現嘅癮
加賀美可能都係擬態黎

細佬肥咗呢個版我覺得幾順眼,係肥不過減下應該可以,反而加賀美有老態

Gay子同clock up同一個速度
銀河仲有轉技能,真係浪費呢個敵役
紫色大叔應該係月讀屋企人之類,不過有感覺呢條所謂伏線會唔清唔楚

一開頭個解釋真係睇到嬲,因為沃子話another唔同啲就算
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-19, 04:32 PM   #3532
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: axe1292 查看文章
拿著張相對都認唔到會好笑D
鬼唔知咩
之但係

1.寫劇本果陣唔會預你走左樣
2.你東映個offer咁趕價位又低,人地都照殺當友情價
你唔係仲走嚟笑人肥咁賤格下話
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-19, 09:03 PM   #3533
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
細佬肥咗呢個版我覺得幾順眼,係肥不過減下應該可以
其實佢拍完之後已經減番⋯(TWITTER相)
只係佢接到今次offer到開拍得個半月時間
減唔切(本人話)

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-19, 11:46 PM   #3534
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: GN00508771 查看文章
其實佢拍完之後已經減番⋯(TWITTER相)
只係佢接到今次offer到開拍得個半月時間
減唔切(本人話)
其實劇本好趕,一係有改野,一係就拖到咁
呢集啲時間過得好快,其實又好似無交代到啲乜咁(淨係交代咗月讀?小妹妹版月讀可能又搵得好急,好心寒
舊 05-29-19, 12:30 PM   #3535
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
劇本應該為左就前輩演員檔期大改過,好似銀河應該有一篇故事,但要演kiva篇玩具又係時候出,結果無厘頭出現變裝備
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-19, 12:57 PM   #3536
ComeLOLoh

睇左Brain, The Kamen Rider
好似係上次拍定,未剪好,未拍晒咁,所以最近先出。
都幾搞笑,但短左d。

舊 05-29-19, 03:37 PM   #3537
iu fu pig
塵埃...

時王final form我覺得幾好睇⋯⋯
(雖然型唔過逢魔)
由手機版發出
舊 05-29-19, 08:58 PM   #3538
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
(雖然型唔過逢魔)
由手機版發出
又係神主牌⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-19, 09:16 PM   #3539
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
彿牌Form

引用:
作者: Sito 查看文章
劇本應該為左就前輩演員檔期大改過,好似銀河應該有一篇故事,但要演kiva篇玩具又係時候出,結果無厘頭出現變裝備
劇本能力問題
人地小林姨套電王女主角演員中途走左,都可以利用時間設定換件蘿莉兜得返
敏鬼你比幾好既材料佢都可以變成屎

此篇文章於 05-29-19 09:44 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 05-30-19, 09:18 AM   #3540
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
(雖然型唔過逢魔)
由手機版發出
如果頭頂無個金佛同埋左右唔要對牛角會好睇D
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-19, 09:31 AM   #3541
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
(雖然型唔過逢魔)
由手機版發出
好看+1

最少好過某破壞者的神主牌mode

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-19, 12:25 PM   #3542
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: Sito 查看文章
其實kiva篇得兩個演員(+聲優)返嚟仲要同原故事毫無關係
好心就將銀河個故仔作為重心去寫啦⋯⋯
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-19, 01:44 PM   #3543
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
現在個時空錯亂究竟係因為build的結局,還是在時王另有新解釋呢?

不如下集由叔公代替天道變甲鬥王啦!反正寫到佢同天道一樣萬能,咩都識整、又有一手好廚藝!

引用:
作者: 尼路 查看文章
個張相認到人笑左
仲要專登整矇影山真人
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-19, 11:43 AM   #3544
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
中村優一繼續出演電王篇

咁樣就更加唔明響鬼篇點解唔拉埋松田賢二去演⋯⋯⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-19, 12:08 PM   #3545
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
而家最衰就係有agito篇証明其實可以寫得好好睇,偏偏大部份集數都寫得差,甚至講時王自己主線的another時王篇都好過不少前輩回歸集數
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-19, 01:43 PM   #3546
ComeLOLoh

舊 06-02-19, 03:17 PM   #3547
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: GN00508771 查看文章
中村優一繼續出演電王篇

咁樣就更加唔明響鬼篇點解唔拉埋松田賢二去演⋯⋯⋯
因為本篇斬鬼比敏鬼殺左

舊 06-02-19, 03:41 PM   #3548
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
為什麼對矢車這麼殘忍。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-19, 06:41 PM   #3549
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
本專演偽角
加賀美又可以送錶

此篇文章於 06-02-19 06:44 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-19, 07:34 PM   #3550
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

影山蟲叫有明確目的,反而矢車言行仍然毫無邏輯,完全致敬返敏鬼

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 09:55 AM

手機版 | APP版