Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 12-07-08, 10:50 PM   #1
星問
Insane Gamer
星問

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagbook2036@hotmail.com
差異極大的兩人

在以下的情況下,咁樣拍拖會唔會出現問題

認識經過:朋友聚會之下女方主動結識男方
性格:男方順品斯文,少野講,女方狂野粗暴,粗口,多野講,另外女方對住男方就會比較斯文唔粗口
煙酒:男方唔食煙,少飲酒,女方經常又煙又酒
學歷:男方中五畢業,女方大學生
錢財:男方窮,女方有錢有車有狗
生活:男方同家人住,女方一人租屋住
寵物:男方害怕狗隻,女方有養狗,而且愛狗女命
朋友:男方朋友少少出街玩,女方朋友多多出街玩

基本上擺明是女方食住男方,我是男方

舊 12-07-08, 10:55 PM   #2
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
在以下的情況下,咁樣拍拖會唔會出現問題

認識經過:朋友聚會之下女方主動結識男方
性格:男方順品斯文,少野講,女方狂野粗暴,粗口,多野講,另外女方對住男方就會比較斯文唔粗口
男方唔介意就得
煙酒:男方唔食煙,少飲酒,女方經常又煙又酒
男方唔介意就得
學歷:男方中五畢業,女方大學生
若果女既都唔介意既話,男方唔介意就得
錢財:男方窮,女方有錢有車有狗
若果女既都唔介意既話,男方唔介意就得
生活:男方同家人住,女方一人租屋住
有排都唔結婚,呢一刻男方唔介意就得
寵物:男方害怕狗隻,女方有養狗,而且愛狗女命
有很大問題,請克服
朋友:男方朋友少少出街玩,女方朋友多多出街玩
各有各玩

如果女的事先已知你的狀況,依然願意接受,那你還擔心甚麼?
反而要小心因雙方差距,而造成欠缺共同話題

此篇文章於 12-07-08 10:57 PM 被 狼 編輯。
狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 11:08 PM   #3
星問
星問

XBox Live Gamertagbook2036@hotmail.com
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章

如果女的事先已知你的狀況,依然願意接受,那你還擔心甚麼?
反而要小心因雙方差距,而造成欠缺共同話題
多謝回答,基本上女方都知男方情況
只是唔知以上差距會唔會出現令人意外的問題

舊 12-07-08, 11:53 PM   #4
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 星問 查看文章
多謝回答,基本上女方都知男方情況
只是唔知以上差距會唔會出現令人意外的問題
女方該不會是gaf人吧?

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 11:56 PM   #5
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
會就應該唔會o係度講掛....

=======
我覺得...除o左狗o既問題
其他只要男仔唔介意就ok

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-08, 11:56 PM   #6
星問
星問

引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
放心~佢唔係gaf人

舊 12-07-08, 11:57 PM   #7
星問
星問

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
我最大問題就係呢個,不過只算係怕,未到驚階段

舊 12-08-08, 12:16 AM   #8
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
同感呢...
超級極度討厭狗...
唔出聲唔"奶"人o既狗都仲勉強可以忍受
會吠會搞人o個o的真係好想一腳西走佢...

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 01:10 AM   #9
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
我覺得,呢個問題有時諗一諗就好了,
如果諗太多就真係會有問題 =)

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 01:11 AM   #10
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
習慣成自然, 好快就會冇事的了

最怕你今日係度講既每一樣野都會成為你他日分手的理由
既然你講得出咁多南轅北轍的事項, 就有勞你真的三思而後行了

終歸感情可不是鬧著玩的啊
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 11:17 AM   #11
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
如果女方唔介意你窮肯出心又出錢陪你捱既就無問題

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 11:19 AM   #12
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
我覺男樓主好幸福!

突然諗起大留果句:「有錢就身痕」

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 12:43 PM   #13
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
無話邊個食邊個o既.....

睇個女的都算係戰鬥格, 男方做好被玩的心理準備, 僅慎進入吧.

舊 12-08-08, 01:51 PM   #14
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
想挑戰自己既忍耐力極限?
想改造自己?
咁你有準備好就開佢波啦!!
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 04:23 PM   #15
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
樓主對住自己女友有壓力
你接受到既~ 先好發展
唔係將來你會成日來出post

舊 12-08-08, 04:24 PM   #16
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: 管家婆 查看文章
樓主對住自己女友有壓力
你接受到既~ 先好發展
唔係將來你會成日來出post
我諗佢地應該已經開始左?

XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
舊 12-08-08, 04:27 PM   #17
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 基路亞 查看文章
我諗佢地應該已經開始左?
係喎
咁開始左 只可以叫佢接受
(無理由叫佢分手架 )

舊 12-08-08, 05:12 PM   #18
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 管家婆 查看文章
係喎
咁開始左 只可以叫佢接受
(無理由叫佢分手架 )
最怕佢埋牙先知頂唔順,咁盞大家痛苦
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 05:40 PM   #19
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
唔會掛... 果個時候頭腦正常都唔會清晰~~~

舊 12-08-08, 06:45 PM   #20
POKA
Banned

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
點睇都唔會係''大家''
舊 12-08-08, 06:48 PM   #21
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: POKA 查看文章
點睇都唔會係''大家''
可以點睇 ~______~

舊 12-08-08, 07:01 PM   #22
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
會就應該唔會o係度講掛....

=======
其他只要男仔唔介意就ok
嘩 唔係架
就係有人所講的對象係享gaf都照享度講 試過以前有人叫我delete topic話諗諗下都係驚被主角睇到.........

其實有時諗得太多只會令自己煩惱
只要自己接受到 一切都唔再係問題

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 08:08 PM   #23
POKA
Banned

引用:
作者: Middle 查看文章
可以點睇 ~______~
比人食住既男人 佢自己say
舊 12-08-08, 08:16 PM   #24
呀正
Crazy Gamer
小飛俠

註冊日期: Mar 2004
Nintendo Switch ID0451-6668-9114
PSN  IDShekChing
其實我覺得樓主幾幸福...... ...
呀正 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 08:19 PM   #25
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: POKA 查看文章
比人食住既男人 佢自己say
我食住你、我就唔會痛苦? ~___~