Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 09-08-08, 08:04 PM   #76
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
2011年= =
到時都唔記得左頭3集講咩

舊 09-08-08, 08:44 PM   #77
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
其實豬豬俠都無乜好玩喇…

舊 09-08-08, 11:23 PM   #78
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
都係等正式公佈, 依家所有野都只不過係傳聞
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-08, 11:11 AM   #79
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
直接講話
TONY 比IRONSUIT SPIDY囉
第三集換過衫
今集可以繼續換
即刻諗起civil war.......
如果拍電影版一定好震撼.....
打鬥場面又正,D角色心理描寫又正到咩咁.....
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-08, 05:20 PM   #80
david
The One

註冊日期: Mar 2002
我其實期待spiderman變蜘蛛怪,當年睇卡通版覺得超正!

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-08, 10:33 PM   #81
metal snake
Game Master

《 蜘 蛛 俠》系 列 原 班 底 有 望 合 作 拍 攝《 蜘 蛛 俠 4 ~ 5 》

曾報導過新力準備拍攝《蜘蛛俠4》(Spider-Man 4)和《蜘蛛俠5》(Spider-Man 5)兩部續集的消息,不過當時並不清楚原來的導演Sam Raimi和主角Tobey Maguire會不會回歸,今天Deadline Hollywood Daily網站報導說他們倆已經和新力簽約,都將回歸《蜘蛛俠》系列。這則消息雖然沒有得到新力方面的證實,但他們也表示從沒考慮過讓別人來演「蜘蛛俠」,索尼發言人Steve Elzer說:「Tobey是我們唯一的人選,我們也只會考慮他。」

不過也有輿論認為現在說「Tobey Maguire回歸」還為時過早,新力也未必真對他回來那麼感興趣,因為和他談判是件非常麻煩的事情。

除了「蜘蛛俠」外,扮演「蜘蛛俠女友」的Kirsten Dunst是否能回歸也是廣大影迷關心的,不過到目前為止還沒有這方面的消息。

《蜘蛛俠》目前已經推出3部,在全球共賺取25億美元的總票房。為了節省成本,新力計劃效仿《魔戒》,採取《蜘蛛俠4、5》同時拍攝、分開上映的辦法,不過這種做法的可行性現在在新力內部也遭到質疑。而廣大蛛絲最最關心的反派問題,從目前網上的討論可以看出彼得·帕克的老師——「康納斯教授/蜥蜴博士」(Dr. Curt Connors/The Lizard)是呼聲最高的人物。

《蜘蛛俠4》暫定在2011年5月上映,距第一部《蜘蛛俠》上映已經整整9年!除了兩部續集,《蜘蛛俠》外傳《毒魔》(Venom)也在籌備當中。

舊 11-14-08, 11:08 PM   #82
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
peter grandma仲可唔可以拍多兩集
MJ......Batman DK已經咁樣........
同Tobey果種baby face成強烈對比

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-08, 11:12 PM   #83
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: W!LL 查看文章
peter grandma仲可唔可以拍多兩集
MJ......Batman DK已經咁樣........
同Tobey果種baby face成強烈對比
The Dark Knight女主角唔係Kirsten Dunst

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-08, 11:17 PM   #84
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: FOKKIT 查看文章
The Dark Knight女主角唔係Kirsten Dunst
搞亂了
佢地好似樣....

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-08, 11:23 PM   #85
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
如果d班底唔同哂會唔會又reset成個系列架

舊 11-15-08, 12:22 AM   #86
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
如果冇Kirsten Dunst我一定唔會入場睇
反正蜘蛛俠入面係乜冇人知

不過Tobey Maguire拍左3集順眼左,第一集唔係咁鐘意佢

我諗唔會拍rhino掛(如果真係既話,會覺得好似忍者龜,仲會好反感)
如果拍埋clone spidy 仲有排拍添

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-08, 01:49 AM   #87
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Rance 查看文章
唔會拍咗3集先嚟RESET啩...

舊 11-15-08, 04:10 AM   #88
\ot_to/

引用:
作者: Rance 查看文章
唔收得/無新鮮感先reset啫, spiderman呢一刻唔洗reset呀嘛
舊 11-15-08, 04:43 PM   #89
metal snake
Game Master

引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
唔收得/無新鮮感先reset啫, spiderman呢一刻唔洗reset呀嘛
將劇情拍返好D就真既
第三集比我個感覺係無記式編劇,D劇情差到乜咁
舊 11-19-08, 10:33 AM   #90
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
我都有0的friend以為係同一個人,完全唔明點解
雖然兩個都唔靚,都唔係似姐

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-08, 10:40 AM   #91
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
Kirsten Dunst
令好多

舊 11-20-08, 08:27 PM   #92
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
我都以為係同一個人ga

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-08, 11:26 PM   #93
Vanessa
Senior Gamer
人一世物一世

註冊日期: Aug 2008
PSN  IDvanessa811
4集唔夠, 仲有第5集... d主角都老晒啦...

舊 11-21-08, 12:28 AM   #94
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Vanessa 查看文章
4集唔夠, 仲有第5集... d主角都老晒啦...
所以佢話諗住4,5集同時開拍我覺得係有得諗
如果唔係第5集好難唔換角色
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-08, 01:11 AM   #95
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

註冊日期: Mar 2005
Venom外傳!!?? 講咩

www.hkprokicker.com
HuGo_達之礦工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-09, 06:05 PM   #96
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
《蜘蛛俠》第4集 傳暫時停拍
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...rt_id=13539716

環球市道尚未完全復蘇,電影公司不敢貿然開拍新片,籌碼已久的《蜘蛛俠》第 4集《 Spider-Man》今日傳出無限期押後,因為導演森雷美(Sam Raimi)與電影公司未能在歹角人選上達成共識。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-09, 04:58 PM   #97
metal snake
Game Master

比返Marvel拍返好過啦.....
套HULK同IRON MAN都拍得唔差

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
舊 12-20-09, 07:02 PM   #98
\ot_to/

引用:
作者: metal snake 查看文章
比返Marvel拍返好過啦.....
套HULK同IRON MAN都拍得唔差
不過比左marvel拍, 就冇左每一集都有message呢個傳統
舊 12-20-09, 09:42 PM   #99
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
不過比左marvel拍, 就冇左每一集都有message呢個傳統
其實我覺得有時有點太說教
Iron Man都冇咩大道理講,但係完全拍到套漫畫迷想睇既超級英雄片
俾返Marvel搞最好係可以串返埋個Marvel Universe

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-10, 11:34 PM   #100
syncmaster
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
係咪有消息話導演同男主角都唔玩喇

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
IRON MAN 真人版 笛子魔童 電影版 343 06-28-09 07:04 PM
[多機種] Spider-Man: Web of Shadows neo2046 電視遊戲討論版 6 06-23-08 02:56 AM
Amphibian Man nefrezx 電視遊戲討論版 1 12-25-07 12:49 AM
Man Utd 1-0 Middlesbrough steve 體育版 2 09-04-02 04:38 PM
Newcastle vs Man city steve 體育版 2 08-25-02 02:56 PM

現在的時間是 10:43 PM

手機版 | APP版