Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-03-13, 09:35 PM   #151
dust11
God of Gamer

註冊日期: Aug 2010
學生證我覺得係重點黎
但動畫真係輕輕帶過
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-13, 12:02 AM   #152
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: dust11 查看文章
學生證我覺得係重點黎
但動畫真係輕輕帶過
原作黎講呢段先至係認定大和田係犯人既重點
呢一個先係真正大和田係犯人既證據
因為只有整壞過一次學生證既人先會知道可以整壞千尋張學生證

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-13, 12:05 AM   #153
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
其實是不是製作組拿不到兩季期 先會搞成這樣......
其實囉到兩季都無用,以彈丸論破既設計,唔可以一次過做晒一個完整既裁判part根本無意思
即使你囉到兩季,你無可能將個裁判part斬開一半兩個星期上
咁樣D觀眾睇完上半,下星期已經唔記得之前講過邊D線索
我覺得呢一個係TV anime番組既極限黎....

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-04-13, 09:03 PM   #154
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
過程有得推
但佢唔自爆,根本唔知邊個兇手.....

舊 08-04-13, 10:08 PM   #155
gingq7

註冊日期: May 2008
十神不停預告自己要嬴(殺人)是想怎樣
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-13, 10:20 PM   #156
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: gingq7 查看文章
因為佢個性係咁,永遠要做第一、要贏吧
今集睇佢對「雜碎」、「嘍囉」等字咁大反應就知

佢响屋企應該都係成日被睇死或者拎嚟同其他有能力嘅家族成員比較所致

P.S
冇玩GAME所以都係亂估
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-13, 10:26 PM   #157
Terri
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
點解大和田會知殺人魔會釣起人?
Terri 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-13, 10:43 PM   #158
dust11

個現場係俾十神再佈置過既
佢一早知兇手係邊個
只係喺度玩野
舊 08-04-13, 10:44 PM   #159
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Terri 查看文章
已經講左係十神釣起

大和田只係將屍體連蓆移形換影
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-13, 11:10 PM   #160
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Terri 查看文章
佢咩都唔知,佢由始至終只係唔想大家知道千尋係一個男人所以先調換現場.....
至於點解,呢一個係大和田自己既堅持........佢應承左千尋會保護佢(動畫無做到呢一句,好可惜)
雖然佢出手殺左千尋,但係回復理智之後佢依然想去守呢一個「男人既應承」,去保著千尋既秘密
至於十神一早已經目擊到大和田犯行之後調現場,只係佢想玩野先等大和田走左之後釣起條屍同整血文字

十神家選承繼人係有好多侯選人之下靠實力選出黎做御曹司,而十神亦係係呢個修羅場之下生存落黎
所以十神係對自己有絕對既自信同自尊
另外,今次會搞咁多野既目的之一據本人所講係想認定究竟有邊幾個人係自己做クロ既時候會係最大既威脅......
まあ一言でいえば、モノクマに言われた通り、「主人公ぽい雜魚キャラ」ですwwww

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 08-04-13 11:17 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 08-04-13, 11:13 PM   #161
POISON

引用:
作者: gingq7 查看文章
插旗
話你聽呢件一定唔洗估佢一定唔會做兇手,就咁睇,主角已經有兩個幫手了,剩下既人幾時會同主角組隊呢

可惜無超高校級既偵探-金田一/超高校級既小學生-柯南
要是有佢地一早gg了

此篇文章於 08-04-13 11:18 PM 被 POISON 編輯。
POISON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-13, 11:19 PM   #162
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: POISON 查看文章
插旗
話你聽呢件一定唔洗估佢一定唔會做兇手,就咁睇,主角已經有兩個幫手了,剩下既人幾時會同主角組隊呢

可惜無超高校級既偵探-金田一/超高校級既小學生-柯南
要是有佢地一早gg了
柯南你等下集啦
下集主角就係柯南bbbbbbbbbbbbbbbb

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-04-13, 11:19 PM   #163
dust11

有工藤新一呀
不過變左肥仔

柯南你等彈丸2啦
舊 08-04-13, 11:24 PM   #164
POISON

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
柯南你等下集啦
下集主角就係柯南bbbbbbbbbbbbbbbb
要是真柯南...我同情黑幕多d

舊 08-05-13, 01:14 AM   #165
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: POISON 查看文章
要是真柯南...我同情黑幕多d
一定會比佢落吐真劑廢up完在自殺

舊 08-05-13, 01:04 PM   #166
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
佢咩都唔知,佢由始至終只係唔想大家知道千尋係一個男人所以先調換現場.....
至於點解,呢一個係大和田自己既堅持........佢應承左千尋會保護佢(動畫無做到呢一句,好可惜)
雖然佢出手殺左千尋,但係回復理智之後佢依然想去守呢一個「男人既應承」,去保著千尋既秘密
至於十神一早已經目擊到大和田犯行之後調現場,只係佢想玩野先等大和田走左之後釣起條屍同整血文字

十神家選承繼人係有好多侯選人之下靠實力選出黎做御曹司,而十神亦係係呢個修羅場之下生存落黎
所以十神係對自己有絕對既自信同自尊
另外,今次會搞咁多野既目的之一據本人所講係想認定究竟有邊幾個人係自己做クロ既時候會係最大既威脅......
まあ一言でいえば、モノクマに言われた通り、「主人公ぽい雜魚キャラ」ですwwww
講起十神......我想問下 GAME版第二集 戈個十神同依家呢個係咪同一人.....雖然CV係一樣 但身型會唔會差太多

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-13, 02:36 PM   #167
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: GN00508771 查看文章
講起十神......我想問下 GAME版第二集 戈個十神同依家呢個係咪同一人.....雖然CV係一樣 但身型會唔會差太多
やればわかるさ…やれ!

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-07-13, 01:16 AM   #168
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
やればわかるさ…やれ!
やれD乜先

GAME的話 我等10月Vita

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-13, 10:33 AM   #169
rhmy348
Insane Gamer
你今日課左未?

註冊日期: May 2013
我覺得動畫唔等同呢個game既評價

始終動畫享受唔到full story同埋個game system

而且續集遠比第一作精彩
rhmy348 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-13, 03:18 PM   #170
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

補完一下今次無做到出黎既地方
1.セレス奇怪既慘叫聲其實係追犯人果時事先問左大家「見到可疑人物」既時候要點叫先
跟著先定左咁奇怪既慘叫聲
呢點動畫無做出黎其實仲好 因為真係太揚太假

2.相機其實係係物理室度執到既,原本係山田既私物,限定版

3.原本石丸君既覺醒係苗木瞞著大家偷偷地帶佢去搵ちーたん之後先發生
呢件事令到霧切憤怒左一段時間

4.犯人はやすひろ

今次剪得比較少,因為原作呢度都無太多野
但原作呢件案已經低能到爆開,唔駛搵證據都估到犯人同埋手法/\

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 08-10-13 03:22 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 08-10-13, 03:48 PM   #171
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
今次動機比較合理

或者製作群覺得要玩家/觀眾分析地理位置已經有一定難度

引用:

4.犯人はやすひろ .
呢句有做
山田死前遺言

此篇文章於 08-10-13 03:51 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-13, 08:49 PM   #172
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: leungky1 查看文章
今次動機比較合理

呢句有做
山田死前遺言
我寫埋出黎姐
我諗應該未必每個人都聽到呢句
原著都係咁樣寫

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-11-13, 11:44 PM   #173
POISON

某女人好可疑
點解影到柯南俾機器人捉既相?而且有幾幕都極有自導自演既可能性

舊 08-14-13, 03:38 AM   #174
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: leungky1 查看文章
今次動機比較合理
今集動畫幅地圖根本show唔晒個地理位置....校規又從來都無完整咁講過一次

---------
照睇應該唔係葉隱做掛, 搬屍都係為了不在場證據, 但佢完全無出現過在其他人面前, 點睇都不合理.

亂估:

反而點睇都似係某賭徒(+山田)做的, 次次都係賭徒叫眾人去邊去邊, 加上得佢一個見過"機械人"
- 山田和機械人張相是一早影定
- 石丸一早已被殺, 被放在物理準備室
- 山田第一次"被殺"是假的, 黑白熊第一次個屍體發現通告係指石丸 (之後山田真死先出第2次屍體發現通告)
- 山田假死後, 趁賭徒引開另兩人後, 自行離開保健室
- 山田再趁全部人由物理準備室番去保健室時, 將石丸條屍搬去美術倉庫
- 一齊搵屍體時美術倉庫係鎖住的, 果時山田應該反鎖自己同條屍係入面
- 最後山田被賭徒起尾注.......
- 山田死前遺言 - 諗唔通, 原本佢地個計劃就係嫁禍比葉隱?

唯一問題係葉隱和霧切去左邊, 眾人搵屍體時應該差唔多成間學校行過晒

此篇文章於 08-14-13 03:50 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-13, 01:09 PM   #175
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

解答

其實你已經中左9成
要記著セレス個名係假名
咁佢真名會係咩呢?

山田會爆響口係因為佢回光反照已經回復記憶
不過呢一點關係到眾人既記憶問題,現階段唔好太深思點解山田會知,因為兩章之後就會知

ペルソナ5

隨時更新

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE END [不定期更新][END ]珍藏系列 --- 加收 PS3 PS4 GAME 風間鈴木仁 買賣專區 9 12-19-15 06:06 AM
[3DS] 進撃の巨人 ~人類最後の翼~ (日版已售) l Spike Chunsoft 開發 l 海外展開の可能性 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 73 05-02-14 12:27 PM
STAR OCEAN 3 Till The End Of Time ~Till The End Of Game 攻略區 VOL.2 真田御名方 攻略及心得交流區 671 07-02-07 02:21 AM
[GC]Homeland (Chunsoft制作的Online RPG) 神祕人1號 電視遊戲討論版 103 05-25-05 08:54 AM
[xbox]spike out KeNnEtH 電視遊戲討論版 2 12-30-04 02:13 PM

現在的時間是 09:14 AM

手機版 | APP版