Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-29-16, 05:23 PM   #926
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: gingq7 查看文章
想睇邊一方會贏...
但佢一早已揀左希望果邊黎企, 同時將絕望(黑白熊)放左係敵人果面,
虛擬世界內如果無日向, 黑白熊(AI盾子)已經贏左
但日向又加埋佢自己落場玩, 咁究竟試倒d乜

其實如果無第3季動畫, 成件事就可以好簡單咁理解為神座只係想通過虛擬世界令自己變番日向 (但都只係腦補,無講明過)
但而家第3季動畫點睇佢都係日向皮神座底, 點解要入虛擬世界又變回一個謎 (唔會真係貪玩入去追求刺激掛...?)
所以我先會話佢開新坑(日向皮神座底)但舊坑唔填(點解要入虛擬世界)
有辦法寫得通既,不過唔知道官方同自己既推測差幾遠啫
如果講七海死後,日向人格開始進佔潛意識既,其實可以話神座想睇波,日向想出返黎…
亦可能講GAME既日向係七海既思念喺神座入面拉返出黎既。
不過家陣果個係神座定日向定融合咗,真係唔知佢,一幕長毛一幕短髮佢玩晒

此篇文章於 09-29-16 05:46 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 05:52 PM   #927
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
呢兩集除左homo之間既純愛之外 實在好難唔睇到嘔血
而且仲要係越係Fans越嘔血
之前幾集都可以話唔ARM FEEL
結局呢話睇到好似中左即死COMBO 咁

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 10:55 PM   #928
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
睇完....

嗯 某人復活了

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 11:28 PM   #929
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
之前幾集都可以話唔ARM FEEL
結局呢話睇到好似中左即死COMBO 咁
即係佢前面我覺得都仲可以接受 雖然變左超人大戰但都OK
呢幾話同未來篇最後個展開 作為系列信者既我都跪了

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 11:50 PM   #930
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
我睇佐D咩.............

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 11:53 PM   #931
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

好 小高你好命 我放過你:o)
希望篇我接受 起碼我預自己係想睇呢個展開:o)

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-30-16, 12:02 AM   #932
神人ではない!新人だ

大路同趕時間到難以置信既境界
如果夠時間分幾集做會好好多

日向咁玩就當初未來篇咪放佢出黎ツマラナイ啦…

舊 09-30-16, 12:03 AM   #933
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
大路同趕時間到難以置信既境界
如果夠時間分幾集做會好好多

日向咁玩就當初未來篇咪放佢出黎ツマラナイ啦…
佢前面幾話既展開糞到咁 我寧願你大路D :o)

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-30-16, 12:07 AM   #934
神人ではない!新人だ

引用:
佢前面幾話既展開糞到咁 我寧願你大路D :o)
咁在下都寧願睇日笠復活多過三個死老婆既希望互毆既
狛枝竟然正常咗,真係好恐怖

舊 09-30-16, 08:16 AM   #935
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
其實我地只需玩完彈2後再睇頭1集同尾2集就夠.....

話時話.絕望少女個柏希望廚係咪已經唔係絕望黨......

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)

此篇文章於 09-30-16 08:32 AM 被 stcdavidhk 編輯。
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 10:09 AM   #936
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
其實我地只需玩完彈2後再睇頭1集同尾2集就夠.....

話時話.絕望少女個柏希望廚係咪已經唔係絕望黨......
當時仲係
絕望少女係1同2中間

但睇完後我都想問........我到底睇左D乜

最後霧切吐晒一整個便當
然後苗木做新學園理事長

超高中級動畫師比77期全體說得?!
超級希望人+才能人=全體隨時死得的77期復活

呢個情節真係我都唔知睇到D乜..........
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 10:11 AM   #937
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
好 小高你好命 我放過你:o)
希望篇我接受 起碼我預自己係想睇呢個展開:o)
咁既表達方法 咁都可以袋住先:0)?

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 10:11 AM   #938
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁在下都寧願睇日笠復活多過三個死老婆既希望互毆既
狛枝竟然正常咗,真係好恐怖
係半正常返姐

但盾子手變左做機械手.......
有D估唔到姐
舊 09-30-16, 10:30 AM   #939
JMi

註冊日期: Feb 2011
咁陽光我以為自己睇緊數碼暴龍
點解唔係TBB都可以係BBQ結局 lol

此篇文章於 09-30-16 10:58 AM 被 JMi 編輯。
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 11:38 AM   #940
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: sunhikari 查看文章
當時仲係
絕望少女係1同2中間

但睇完後我都想問........我到底睇左D乜

最後霧切吐晒一整個便當
然後苗木做新學園理事長

超高中級動畫師比77期全體說得?!
超級希望人+才能人=全體隨時死得的77期復活

呢個情節真係我都唔知睇到D乜..........
都話左吐硬嫁啦
當時無理由唔切手一搏
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 12:07 PM   #941
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
我完全唔明,所以係咪完左架啦?
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 12:21 PM   #942
gingq7

註冊日期: May 2008
我到底看了些甚麼 +1
基本上就係完全無打算解釋未來編的一堆伏筆
77期全體可以完全復活, 死人(精神死亡)都可以翻生

缺點:
- 神座搞咁多野個動機係後悔? 但我點都睇唔出佢在絕望編最後/絕少/game2船上有任何後悔
- 完全無打算解釋絕少兩塊AI點黎 (講到神座後悔, 咁點都唔會係佢整出黎掛? 兩塊AI害死多少人?)
- 完全無打算解釋神座帶兩塊AI入箱為乜? (入左狛枝mode? 搵盾子AI做踏腳石幫班77期生? 但攪到班77期生在箱內自相殘殺真係無問題? 雖然結果確實係無問題啦, 反而死人都可以翻生 )
- 完全無打算解釋天願個動機
- 完全無打算解釋邊個殺守衛/殺月光原 (加一個幾秒的鏡頭影住係天願殺很困難?)
- 完全無打算解釋最中如何混入會場兼手上有NG名單, 究竟天願和最中有無合作關係?
- 完全無打算解釋第13支部長

優點:
- 起碼有解釋番七海AI
- 起碼有解釋番霧切

而家即係成個未來編都係多餘既, 拋出一堆伏筆又完全唔解,
連苗木最後都係行行企企,
咁你不如直接只做絕望編+希望編算啦

此篇文章於 09-30-16 12:31 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 12:33 PM   #943
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: gingq7 查看文章
我到底看了些甚麼 +1
基本上就係完全無打算解釋未來編的一堆伏筆
77期全體可以完全復活, 死人(精神死亡)都可以翻生

缺點:
- 神座搞咁多野個動機係後悔? 但我點都睇唔出佢在絕望編最後/絕少/game2船上有任何後悔
- 完全無打算解釋絕少兩塊AI點黎 (講到神座後悔, 咁點都唔會係佢整出黎掛? 兩塊AI害死多少人?)
- 完全無打算解釋神座帶兩塊AI入箱為乜? (入左狛枝mode? 搵盾子AI做踏腳石幫班77期生? 但攪到班77期生在箱內自相殘殺真係無問題? 雖然結果確實係無問題啦, 反而死人都可以翻生 )
- 完全無打算解釋天願個動機
- 完全無打算解釋邊個殺守衛/殺月光原 (加一個幾秒的鏡頭影住係天願殺很困難?)
- 完全無打算解釋最中如何混入會場兼手上有NG名單
- 完全無打算解釋第13支部長

優點:
- 起碼有解釋番七海AI
- 起碼有解釋番霧切

而家即係成個未來編都係多餘既, 拋出一堆伏筆又完全唔解,
連苗木最後都係行行企企,
咁你不如直接只做絕望編+希望編算啦
缺點:
- 神座搞咁多野個動機係後悔? 但我點都睇唔出佢在絕望編最後/絕少/game2船上有任何後悔 <-佢後悔係入左箱之後經過2代的事件後回復正常後先覺後悔
- 完全無打算解釋絕少兩塊AI點黎 (講到神座後悔, 咁點都唔會係佢整出黎掛? 兩塊AI害死多少人?) <-無解釋+1
- 完全無打算解釋神座帶兩塊AI入箱為乜? (入左狛枝mode? 搵盾子AI做踏腳石幫班77期生? 但攪到班77期生在箱內自相殘殺真係無問題? 雖然結果確實係無問題啦, 反而死人都可以翻生 )<-無解釋+1
- 完全無打算解釋天願個動機<-其實有,而且天願嚴格黎講係絕望VIDEO的受害者之一
- 完全無打算解釋邊個殺守衛/殺月光原 (加一個幾秒的鏡頭影住係天願殺很困難?)<-無解釋+1
- 完全無打算解釋最中如何混入會場兼手上有NG名單<-無解釋+1
- 完全無打算解釋第13支部長<-無解釋+1
舊 09-30-16, 12:56 PM   #944
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
其實守衛同月光原同一死法
再加有NG名單同黑白熊影像互動等
基本上都係指向最中提供技術比天願

不過似乎真係請唔到平野番嚟講就唔解到明比你聽了
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 02:47 PM   #945
JMi

其實由洗腦解釋一切之後我已經無期望過d疑問會解釋到
始終係錯字都可以錯兩集既製作 點會咁嚴謹

係估唔到可以咁夾硬BBQ END

成套野最解釋唔到係 請釘宮大神來配音做乜先 lol

舊 09-30-16, 02:51 PM   #946
神人ではない!新人だ

俾在下就唔會再寫神座點睇都係會越寫越爛,反而天願果邊都仲可能用雪染/宗方做主角開小說黎解釋返既…
萬代大作真係完全唔知想點,搵個絕配CV返黎,詳細係咩人都未知就瓜咗…

此篇文章於 09-30-16 02:53 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 02:53 PM   #947
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
未來篇真係成篇可以skip
一代眾 直接跳去打敗盾子ge英雄苗木 成為新生希望峰學園校長

二代眾住員醒番上船成為傳說中的絕望殘黨

而絕望篇又係發生緊一堆你已知大概ge事
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 03:02 PM   #948
JMi

其實最後係upload條洗腦片要半粒鐘咁高科技?
播半粒鐘的話應該全世界都被99%洗腦 lol

舊 09-30-16, 03:15 PM   #949
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: JMi 查看文章
其實最後係upload條洗腦片要半粒鐘咁高科技?
播半粒鐘的話應該全世界都被99%洗腦 lol
係上傳再hack 全世界強制播放

不是已播30分

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-16, 03:25 PM   #950
JMi

引用:
作者: pet3 查看文章
係上傳再hack 全世界強制播放

不是已播30分
咁渣架超高校級動畫師要搞咁耐 lol

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE END [不定期更新][END ]珍藏系列 --- 加收 PS3 PS4 GAME 風間鈴木仁 買賣專區 9 12-19-15 06:06 AM
[3DS] 進撃の巨人 ~人類最後の翼~ (日版已售) l Spike Chunsoft 開發 l 海外展開の可能性 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 73 05-02-14 12:27 PM
STAR OCEAN 3 Till The End Of Time ~Till The End Of Game 攻略區 VOL.2 真田御名方 攻略及心得交流區 671 07-02-07 02:21 AM
[GC]Homeland (Chunsoft制作的Online RPG) 神祕人1號 電視遊戲討論版 103 05-25-05 08:54 AM
[xbox]spike out KeNnEtH 電視遊戲討論版 2 12-30-04 02:13 PM

現在的時間是 05:54 AM

手機版 | APP版