Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-03-13, 07:52 PM   #226
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
係小櫻自己決定練到咁的
一切都係條仔既錯

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-13, 07:59 PM   #227
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: gingq7 查看文章
唔掛之得話原本很難估
另外
十神一早係搜查part已經問過苗木有無踩過黃粉
所以十神根本好早已經估到係朝日奈換藥....

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-03-13, 10:43 PM   #228
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
係小櫻自己決定練到咁的
一切都係條仔既錯
條仔去左邊? 第2集出?
唔敢去睇任何關於2的情報
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-13, 10:46 PM   #229
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
條仔去左邊? 第2集出?
唔敢去睇任何關於2的情報
無提過
宗一郎,中學時代小櫻既ライバル,比小櫻強
原作小櫻個人事件會提

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-04-13, 12:55 AM   #230
風無霜
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
引用:
無提過
宗一郎,中學時代小櫻既ライバル,比小櫻強
原作小櫻個人事件會提
小櫻有仔,估唔到喎=o=
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-13, 10:27 PM   #231
gingq7

睡房鎖匙究竟有無用的?
響子條鎖匙比左十神但都仲係出入自如, 原意是困著佢係間房吧?? 另外十神搵人去搞隻黑白熊時, 究竟有無入過響子間房...
苗木度房門睡覺時應該有鎖, 但2個人(定一個?)都係出入自如....

話說之前d屍體(e.g.舞園)去晒邊? 始終不太信有第16人...
雖然響子是戴手套的很讓人在意....

另外ED算是hints?

今集演出是下司泰弘
舊 09-06-13, 10:37 PM   #232
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

睡房鎖匙當然係有用的
我未睇今集動,不過我諗你見到既野大抵上唔太需要質疑個真確性
就係如你所想地,霧切就係比人囉左睡房匙都有方法自出自入
至於死者既屍體 之後會提

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-06-13, 10:59 PM   #233
gingq7

其實如果隻game唔係以苗木第一身(我)行的話, 我又係會懷疑苗木先, 因為把刀(兇器?)得佢可以接觸倒 (唔計霧切可以自出自入呢d暫時不能肯定的因素)

不過下集應該還有線索吧, "搜查開始"呢4個字仲未出
舊 09-06-13, 11:10 PM   #234
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
睡房鎖匙究竟有無用的?
響子條鎖匙比左十神但都仲係出入自如, 原意是困著佢係間房吧?? 另外十神搵人去搞隻黑白熊時, 究竟有無入過響子間房...
苗木度房門睡覺時應該有鎖, 但2個人(定一個?)都係出入自如....

話說之前d屍體(e.g.舞園)去晒邊? 始終不太信有第16人...

今集演出是下司泰弘
第16人一定有吧
一開始個場都提你有16個位,枝旗都插晒了居然係無第16人咁搞野?
可能劇透,以ed推算(?)

以ed兩個人同一聲優睇
係雙胞既話,咁第十六人應該就係一開始俾自己件姊妹抽後腳插死了
所以佢被插死時講個句仲唔似俾人出賣 a
燒屍就係唔想俾你知同一條屍用兩次,無樣你無得估

我好奇係點解次次都 (非)日常編...幾時會有日常編?

舊 09-07-13, 12:10 AM   #235
CardGameDan
Ultimate Gamer
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
睡房鎖匙究竟有無用的?

今集演出是下司泰弘
淨係講第幾章解答就得應該唔駛spoil

Q:睡房鎖匙(ry
A:第5章議論時間(唔砍既話)

Q:苗木度房門睡覺時(ry
A:第6章議論時間

Q:話說之前d屍體(ry
A:第6章自由探索

Q:雖然響子是戴手套(ry
A:第5章議論時間

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 01:06 AM   #236
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: POISON 查看文章
第16人一定有吧
一開始個場都提你有16個位,枝旗都插晒了居然係無第16人咁搞野?
可能劇透,以ed推算(?)

以ed兩個人同一聲優睇
係雙胞既話,咁第十六人應該就係一開始俾自己件姊妹抽後腳插死了
所以佢被插死時講個句仲唔似俾人出賣 a
燒屍就係唔想俾你知同一條屍用兩次,無樣你無得估

我好奇係點解次次都 (非)日常編...幾時會有日常編?
永遠唔會有
因為真正既日常唔可能係呢個咁荒唐既密閉校園入面...
所以只會有(非)日常,想要真正既日常?請畢業

Well,其實原作係(非)日常入面都有自由時間 可以比你同其他同學做日常Part既...
就係好似上面講既小櫻條仔就係日常part先會提
可惜動畫版無時間就一律無提

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-07-13, 11:43 AM   #237
CardGameDan
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
永遠唔會有
因為真正既日常唔可能係呢個咁荒唐既密閉校園入面...
所以只會有(非)日常,想要真正既日常?請畢業

Well,其實原作係(非)日常入面都有自由時間 可以比你同其他同學做日常Part既...
就係好似上面講既小櫻條仔就係日常part先會提
可惜動畫版無時間就一律無提
畢業就更加非日常掛

動畫時間根本就唔夠,日常part當然係斬得一乾二淨啦

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 01:36 PM   #238
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: CardGameDan 查看文章
畢業就更加非日常掛

動畫時間根本就唔夠,日常part當然係斬得一乾二淨啦
最近睇左一部分日常內容

我諗做13集純粹係製作組無咁多錢同能耐去投資
以及遊戲商都係以宣傳新版為主要目的

其實要做到26集都唔會太難
每章日常2+搜查1+裁判1
再因應爆點而拉尾補頭咁
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-13, 03:51 PM   #239
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

睇完
唔.......有D地方剪走左,但我已經唔記得究竟係第五章就提定第六章先會提
一切都要睇搜查part會花幾多時間去做,雖然第五章其實幾短下

本回重點︰
1.再提一次,殺手翔記憶同腐川係唔共通
2.指甲
3.無人睇到「殺害」既瞬間
4.燒毀屍體既理由
5.明顯地當黑幕控制緊黑白熊既時候係做唔到監視,做到監視既時候係控制唔到黑白熊

唔知會唔會有BAD END睇bbbbbbbbbbbbbbbbbb

不過ED忽然咁樣齊人想點....a
想係下集比大家睇戰刃真面目果時加人?

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 09-07-13 04:26 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 09-07-13, 03:57 PM   #240
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: leungky1 查看文章
最近睇左一部分日常內容

我諗做13集純粹係製作組無咁多錢同能耐去投資
以及遊戲商都係以宣傳新版為主要目的

其實要做到26集都唔會太難
每章日常2+搜查1+裁判1
再因應爆點而拉尾補頭咁
不過講真,第一代既日常part係無咁好睇
二代就每個角色既日常part都幾好,所以好希望可以有第二代既動畫,做兩季

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-08-13, 12:06 AM   #241
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
睡房鎖匙究竟有無用的?
原意係迫佢講佢既身份(超高校級的XXX),諗住收佢鎖匙等佢冇得訓(校規要係房訓)迫佢講
點知佢直接比左十神,理論上佢入唔返自己房,不過人地冇鎖佢都入到
苗木成日唔記得鎖門(第一章冇鎖比黑白熊入黎,雖然鎖左佢都應該入到)
上一章比響子夜襲

引用:
不過ED忽然咁樣齊人想點....a
想係下集比大家睇戰刃真面目果時加人?
ED
要換人同加人乳量不對

引用:
二代就每個角色既日常part都幾好,所以好希望可以有第二代既動畫,做兩季
第二代有日常我想有埋好感度max拎到既野

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 01:32 AM   #242
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

理論上唔會咁樣換囉 咁樣換係人都知有野

好期待係電視上面見到超高校級的內褲獵人同超高校級的キチガイ

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-08-13, 07:59 PM   #243
leungky1

引用:
岸監督做日常嘅表現係最有加乘的~
所以我都唔明點解呢套同DS2要自廢武功

聽玩原作朋友講,唔知係咪劇透

兩部遊戲劇本連結好強
幾乎係1部最終章已經見到系列出落去嘅野心
所以想像唔到2部隔好耐先動畫化?
舊 09-08-13, 08:21 PM   #244
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

係真係好有關連架 無玩過一既我諗玩二去到最後兩章會溶入唔到個狀況
同埋無玩過二既會少好多樂趣 因為勁多位係度自虐番一代D設定同好多玩過第一集就會超震撼既野

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-08-13, 10:14 PM   #245
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
岸監督做日常嘅表現係最有加乘的~
所以我都唔明點解呢套同DS2要自廢武功

聽玩原作朋友講,唔知係咪劇透

兩部遊戲劇本連結好強
幾乎係1部最終章已經見到系列出落去嘅野心
所以想像唔到2部隔好耐先動畫化?
只比佢做一季既話都好難唔廢武功
radio入面動畫編劇都話可以寫到既對白量只有原作一成

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 10:19 PM   #246
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

原作雖然係high speed推理
但幾high speed都有時間比你諗
呢度係high到你都未load完佢講咩佢已經開估 haha

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-08-13, 10:54 PM   #247
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
你係唔係傻左 邊有時間開始load

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 12:06 AM   #248
leungky1

引用:
你地玩原作係咪傾向一章由頭去到尾?

動畫模式我理解為上集出事件,下集對答案
中間有一星期嘅足夠時間俾我諗下
可以嘅甚至隨時重播部分段落
無推到所有過程,都唔會甩掉太多重點

當然,只係每星期某日諗起套野
同剩睇住角色點load嘅話
呢部動畫根本一早被棄

此篇文章於 09-09-13 12:11 AM 被 leungky1 編輯。
舊 09-09-13, 12:26 AM   #249
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
你地玩原作係咪傾向一章由頭去到尾?

動畫模式我理解為上集出事件,下集對答案
中間有一星期嘅足夠時間俾我諗下
可以嘅甚至隨時重播部分段落
無推到所有過程,都唔會甩掉太多重點

當然,只係每星期某日諗起套野
同剩睇住角色點load嘅話
呢部動畫根本一早被棄
原作基本上都有好多證言同證據係傾到中途先跳出黎(同動畫一樣)
但你搜查part又可以一路搵證據一路推敲成件事係點
裁判part又可以聽晒咁多句對白返聽又返聽咁諗對面邊句同你手上既證據有矛盾去篤爆對面既證言
隻game係吸引在呢度

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-13-13, 03:21 PM   #250
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

第五章結果大幅縮減
應該會下集全集都用黎搜查
再下集就成集都裁判 但我諗都係唔夠時間

順帶一提,偽裝既假血係用雞血......

無BAD END睇,超不滿
BAD END內容(慎入)
原作如果指證霧切有萬能匙就會係霧切死亡,去到既未來就係下面呢張圖

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 09-13-13 03:29 PM 被 鈴蘭 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE END [不定期更新][END ]珍藏系列 --- 加收 PS3 PS4 GAME 風間鈴木仁 買賣專區 9 12-19-15 06:06 AM
[3DS] 進撃の巨人 ~人類最後の翼~ (日版已售) l Spike Chunsoft 開發 l 海外展開の可能性 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 73 05-02-14 12:27 PM
STAR OCEAN 3 Till The End Of Time ~Till The End Of Game 攻略區 VOL.2 真田御名方 攻略及心得交流區 671 07-02-07 02:21 AM
[GC]Homeland (Chunsoft制作的Online RPG) 神祕人1號 電視遊戲討論版 103 05-25-05 08:54 AM
[xbox]spike out KeNnEtH 電視遊戲討論版 2 12-30-04 02:13 PM

現在的時間是 04:39 AM

手機版 | APP版