Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 06-30-11, 04:08 AM   #76
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
係大陸食大家樂大快活叫個特飲+飯可以都要成四五十蚊人仔
食個焗飯加野飲成30蚊
有無搞錯

舊 06-30-11, 12:29 PM   #77
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: clanyuen1 查看文章
fairwood>吉豬--上次夜晚上沙田IKEA睇完野
OT:去到IKEA睇野,點解唔去佢個CAFE食,市中心來計佢係平價精選。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 01:00 PM   #78
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 某F 查看文章
食個焗飯加野飲成30蚊
有無搞錯
依家大陸一般"港式茶餐廳"都係哩個價架啦

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 02:44 PM   #79
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: emiko 查看文章
OT:去到IKEA睇野,點解唔去佢個CAFE食,市中心來計佢係平價精選。
難食程度不下呢3間喎

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 01:45 AM   #80
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
但IKEA既野同價錢可以食好多野....
其實係太多人唯有死返去大XX度食飯,點知咁就中棍....

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 06:57 AM   #81
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: sugihara 查看文章
難食程度不下呢3間喎
你要睇下性價比
下下學你幾百蚊餐咩

宜家以食物既品種同價錢黎講,算ok la

舊 07-02-11, 12:24 AM   #82
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 某F 查看文章
食個焗飯加野飲成30蚊
有無搞錯
人地係上面扮高檔餐廳,買左飛座低之後就有人遞埋黎喎

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-11, 12:53 AM   #83
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 地場衛 查看文章
人地係上面扮高檔餐廳,買左飛座低之後就有人遞埋黎
部分吉記都有呢個服務

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-11, 12:00 PM   #84
donaldfung
Game Master

註冊日期: Dec 2004
$28 之後,第一次去美心,樣樣 $34 起跳
一粥麵 > $50....
最慘,領會冇得揀
donaldfung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-11, 10:19 PM   #85
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
作者: donaldfung 查看文章
一粥麵 > $50....
最慘,領會冇得揀
真係冇得揀?定你揀左唔離開領匯先

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-11, 11:17 PM   #86
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
一粥麵 > $50....最慘,領會冇得揀
上年去買碗自粥$8
上個月去新都會一粥面食
而家要$1x...set起碼$4xx

嚇到我即走
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-11, 01:25 AM   #87
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
你要睇下性價比
下下學你幾百蚊餐咩

宜家以食物既品種同價錢黎講,算ok la
但係當我試完廣州唯一果間IKEA
1個飯10蚊人仔左右,20蚊15粒meat ball(而家好似加左少少價)
係可以用好好食黎形容架
唔知點解香港幾間(我食過沙田,前德福同現megabox都難食到喊

舊 07-05-11, 04:12 AM   #88
HIM

PSN  IDhim927
引用:
1個飯10蚊人仔左右,20蚊15粒meat ball(而家好似加左少少價)
係可以用好好食黎形容架
唔知點解香港幾間(我食過沙田,前德福同現megabox都難食到喊
只怪你已經變左大陸人既口味

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-11, 09:25 AM   #89
donaldfung
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
真係冇得揀?定你揀左唔離開領匯先
我住青衣冇得選擇 
donaldfung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-11, 05:27 PM   #90
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
係可以用好好食黎形容架
會唔會係大陸IKEA O既O野食加佐料....a

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-11, 05:42 PM   #91
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: david 查看文章
會唔會係大陸IKEA O既O野食加佐料....a
肯定唔會,d料同醬都係有得賣0既,香港都係用果d之嘛

舊 07-05-11, 08:40 PM   #92
是但啦
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
我住青衣冇得選擇 
一睇就知你係北區嗰邊,點解唔去九巴茶水亭,好味到喊(八點打後另計)……
是但啦 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-11, 10:43 PM   #93
Heabatov
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2010
好耐無去大家樂買早餐,今朝難得有時間買,仲乜縮晒水...
Heabatov 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-11, 04:38 AM   #94
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Heabatov 查看文章
好耐無去大家樂買早餐,今朝難得有時間買,仲乜縮晒水...
大老闆喊晒口咁對付最低工資,唔加價咪唯有減份量囉,定係已經雙管齊下...a

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-11, 07:20 AM   #95
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
作者: david 查看文章
大老闆喊晒口咁對付最低工資,唔加價咪唯有減份量囉,定係已經雙管齊下...a

事實証明就算冇最低工資都已經一直雙管齊下
它們都是照顧股東利益的良心企業

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-11, 11:04 AM   #96
Number Two
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2009
PSN  IDBe-a-copycat
XBox Live GamertagDummyThejackass
引用:
係可以用好好食黎形容架
香港IKEA meat ball我覺得都好好食wor~去親都食
其實呢個市道咁既價錢IKEA都算係咁

舊 07-06-11, 06:40 PM   #97
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
琴晚係大家樂食焗豬...38蚊連茶...
我上一次食係28...
BOYBOYBOY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 02:44 PM   #98
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: Number Two 查看文章
香港IKEA meat ball我覺得都好好食wor~去親都食
其實呢個市道咁既價錢IKEA都算係咁
meat ball好似早排轉返用白汁,之前隻好似茄汁0既超唔掂

舊 07-08-11, 04:55 PM   #99
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
meat ball好似早排轉返用白汁,之前隻好似茄汁0既超唔掂
要果醬la,幾好食
同薯仔又好夾

舊 07-08-11, 04:58 PM   #100
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
要果醬la,幾好食
同薯仔又好夾