Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 07-09-14, 04:51 PM   #51
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
DEN驚雙失搵人Trade正常丫~~~但DEN搵人tade啫,又唔係佢逼NY落搭,
所以我先話Melo關部份事,頭搖又尾擺未打完已經放風走人,
撞岩NY又怕完季Melo自由身唔夠其他人搶又猴急先會用咁大代價去trade

當年一口氣trade哂Wilson Chandler, Raymond Felton, Danilo Gallinari, Timofey Mozgov,
4個有3個都係主戰力,
代價高得過份添啦
果陣係Amare 事業顛峰,可惜得半季
用呢個班底比d耐性執就唔會搞成咁啦

一直覺得amare如果以事業考慮唔應該散開suns
有suns團隊check 住佢個膝蓋,佢會耐打得多
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-14, 04:58 PM   #52
Penny仔

引用:
作者: HenryAbyss 查看文章
The Charlotte Hornets and Utah Jazz restricted free agent Gordon Hayward have agreed to a four-year offer sheet at the projected maximum of $63 million that Hayward is expected to sign Thursday at 12:01 a.m., according to sources close to the process.

真係陰公,jazz諗縮數唔成,睇來都係要含淚跟進
老實講我都明白唔會想俾佢max既
冇所謂啦, jazz留住d錢都簽唔到人
....佢情況同當年eric gordon 差唔多, 但至少Hayward肯定健康先啦
舊 07-09-14, 10:23 PM   #53
kawai
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Penny仔 查看文章
果陣係Amare 事業顛峰,可惜得半季
用呢個班底比d耐性執就唔會搞成咁啦

一直覺得amare如果以事業考慮唔應該散開suns
有suns團隊check 住佢個膝蓋,佢會耐打得多
無辦法.....當時suns只願意簽3年約....
kawai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-14, 10:35 PM   #54
kawai

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
DEN驚雙失搵人Trade正常丫~~~但DEN搵人tade啫,又唔係佢逼NY落搭,
所以我先話Melo關部份事,頭搖又尾擺未打完已經放風走人,
撞岩NY又怕完季Melo自由身唔夠其他人搶又猴急先會用咁大代價去trade

當年一口氣trade哂Wilson Chandler, Raymond Felton, Danilo Gallinari, Timofey Mozgov,
4個有3個都係主戰力,
代價高得過份添啦
當時係因為Melo一直唔確實表態,根本DEN就係睇中NY心急先開天殺價。如果Melo放風話會去NY(根本佢老婆就想去NY, 所以今次都好大機會留係NY), NY就唔會做依個trade, 但NY俾到Melo份頂薪同DEN俾的少幾百萬....
舊 07-09-14, 11:25 PM   #55
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
騎士突然三方交易清CAP
唔通LBJ真係會返去!?

舊 07-10-14, 09:20 AM   #56
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 不是藍星人 查看文章
騎士突然三方交易清CAP
唔通LBJ真係會返去!?
唔會掛~~~就算管理層接受到,球迷都未必接受到喎~~ (當年Cav球迷仲怒燒LBJ球衣)

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 09:55 AM   #57
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
高富帥果然有人用hayward價搶
等睇火箭又俾LBJ玩殘

舊 07-10-14, 09:56 AM   #58
HenryAbyss
Crazy Gamer

引用:
冇所謂啦, jazz留住d錢都簽唔到人
....佢情況同當年eric gordon 差唔多, 但至少Hayward肯定健康先啦
Jazz自己都清楚有cap都冇乜用,所以應該都係含淚跟進啦

舊 07-10-14, 02:51 PM   #59
kawai

依家日日追轉會news真係好睇過連續劇

火箭 <-- 想要LBJ or Melo是旦一個. 但知道LBJ同Melo都冇行就去追3弟

小牛 <-- 想要Melo or LBJ. 但知道自己冇行, 就用3年4,500萬報價Parsons, 火箭要留Parsons配就要匹配, 唔匹配的話3弟就(應該)唔會去.... 小牛: "我得不到的, 你也別想得到"

火箭如果想留Parsons同時簽3弟, 就要簽到3弟先匹配Parsons, 但.....

3弟: "我在等LBJ的決定, 佢留Heats的話我就一齊留, 佢唔留我就去火箭"
Melo: "我想贏波, 我想頂薪, 我想留在NY, 我想......最好可以同LBJ同一隊"
LBJ: "朕要冠軍!朕要頂薪!但朕未有旨意"

火箭收到小牛的報價後72 hours就要決定匹唔匹配, 但如果簽唔到3弟, 又決定唔到....最後無匹配Parsons又簽唔到3弟就慘了

唔知火箭個GM會唔會同UPS/DHL玩捉迷藏呢?因為係要火箭GM正式接到份報價先開始計時. 以前唔知邊隊個GM試過咁玩

到底最後會係邊一個忍唔住先做決定呢?
舊 07-10-14, 05:23 PM   #60
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
LIN做左76.......人
三弟又去做火箭人????

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 11:01 PM   #61
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: DC 97 查看文章
LIN做左76.......人
三弟又去做火箭人????
Lin 去 76ers 好似未 confirm??
Rockets 都幾頭痕,又要等 james/melo confirm 返 cavs/knicks
然後先知追唔追到 bosh
同時又要睇下係咪真係無得要返 parsons ...
今次真係剃人頭就會俾人剃返
(Morey 見到 parsons + cuban 去飲野張相唔知點諗呢?? )

作為 fans Lin 去 76ers 希望可以成事
成隊都後生,又有強勁內線,應該有得發揮
唯一問題係要同 mcw/wroten 爭位 ... 同埋分分鐘季中又俾人再 trade 走 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 11:28 PM   #62
JMi

註冊日期: Feb 2011
ROCKETS真正問題係
MATCH左PARSONS果邊就唔夠CAP簽BOSH
規矩上只能夠係簽左BOSH 再MATCH人地OFFER
所以基本上得返三日時間游說BOSH
或者為左等BOSH而放棄MATCH PARSONS
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 11:53 PM   #63
Penny仔

bosh 呢條友真係垃圾....
自己究竟要簽邊隊居然要等LBJ
你話Ray Allen呢d都算喇(其實ok樣衰)

parsons呢單野明比人整啦,續唔續parsons對火箭都唔係一件好事
parsons份約對dallas 來說冇咩傷害
但火箭本身渣住2張max合約就煩d

坦白講, 與其offer頂薪比bosh呢d垃圾
我寧願要返parsons了, 起碼打左幾年有實績之餘亦受球迷歡迎
舊 07-11-14, 12:39 AM   #64
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
完全習慣左做三弟

舊 07-11-14, 12:42 AM   #65
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
身為NBA第一人組隊都咁多條件又要揀隊友其實已經好樣衰
不如組隊usa dream team出黎算啦

舊 07-11-14, 01:26 AM   #66
kawai

真係笑死我

依家傳緊實際的salary cap比預計的少13.5萬,就係因為依區區13.5萬,可能做唔成Asik個trade, 因為Pelicans差依13.5萬食唔落Asik.

火箭你都有今日,追Lin時就咩都得,出份毒報價俾NY, 依家就自己受翻,要揾人接收Lin. 今日小牛更加用翻同一招出份毒合同俾你嘆吓

淨係識追巨星,當d球員係商品同賺錢工具,追人果時就咩都得。追到手了,見到巨星就始亂終棄,完全唔當自己做過的承諾係一回事。

Parsons見到Lin同Asik的下場都知點揀啦,有個會做埋球迷的老板唔揀,要揀你?

如果做唔成3方交易trade走Lin同Asik, 即係無可能要到3弟,只可以保留原本的人腳,就算係保留到,都要食份毒合同,而且軍心都散哂啦
舊 07-11-14, 01:37 AM   #67
kawai

引用:
作者: POISON 查看文章
身為NBA第一人組隊都咁多條件又要揀隊友其實已經好樣衰
不如組隊usa dream team出黎算啦
佢自己有THE CHOSEN ONE唔做,要做The one who can choose. 咁都無辦法
舊 07-11-14, 08:36 AM   #68
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
大帝今日公報回家
好似好大機會咁

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-14, 09:09 AM   #69
Penny仔

引用:
Stephen A. Smith and Mike McGraw are reporting that Carmelo Anthony is having second thoughts about re-signing with the New York Knicks, with the Chicago Bulls resurfacing as an option.

Anthony has regained interest in the Bulls and Tom Thibodeau is reportedly keeping him interested.

The Bulls are internally trying to figure out how to close a deal with Anthony.

There have been no sign-and-trade talks with the New York Knicks, as the Bulls would need a commitment from Anthony before engaging.
頂,又點呀
舊 07-11-14, 10:11 AM   #70
HenryAbyss
Crazy Gamer

引用:
頂,又點呀
等緊大帝旨意

舊 07-11-14, 10:16 AM   #71
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
大帝好似真係好大機會去騎士甘
3巨頭WOR,,輸一季就樹倒猢猻散
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-14, 12:57 PM   #72
Sar8
The One

大帝返騎士就好睇
三弟,wade,同melo 東岸睇下點鬥

舊 07-11-14, 11:35 PM   #73
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: Sar8 查看文章
大帝返騎士就好睇
三弟,wade,同melo 東岸睇下點鬥
East 依家咁弱,真係要打散返 d 球星先好睇 ...
不如大兜亂啦!
LBJ - Knicks
Wade, Bosh - Heat
Melo - Bulls

但其實 LBJ + bosh 留 heat 都會好有趣 ... 我指 rockets ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-14, 12:38 AM   #74
Penny仔

LBJ已公佈回歸騎士
舊 07-12-14, 12:39 AM   #75
Sar8
The One

The return of the king ......

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 07:50 AM

手機版 | APP版