Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-23-13, 10:20 PM   #951
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: nameH 查看文章
有話過要陽光咩?
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
乜唔係要顯示敵意先可以召喚到巨人型態出黎咩?如果唔係三笠點會bear住艾倫質疑佢係咪對安妮仍然存有好感。

好似同陽光完全冇關係播。

巨人係黑暗地方活動唔到架
唔係 annie 都唔會唔肯入地道啦....

舊 09-23-13, 10:44 PM   #952
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
黑暗係巨人活躍下降,但有個體差異

其實幾好笑
原意想引阿妮入地道封鎖佢變大空間
但轉過頭艾倫身處地道自咬,明明兩隻高度差唔多
好彩變唔成

舊 09-23-13, 10:53 PM   #953
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

其實點會封鎖到變大空間丫, 一變就已經可以撐爆個隧道啦

舊 09-24-13, 02:59 PM   #954
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: メソウサ 查看文章
黑暗係巨人活躍下降,但有個體差異

其實幾好笑
原意想引阿妮入地道封鎖佢變大空間
但轉過頭艾倫身處地道自咬,明明兩隻高度差唔多
好彩變唔成
係諗住引佢入地道"深處" (好似有提下面係有地下城市), 艾倫自咬果度應該只係入口附近, 被人踩死果2個團員應該就係在"深處"走出黎
gingq7 目前離線  
舊 09-24-13, 03:44 PM   #955
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
214,874 リンホラ
1226 進撃サントラ

進撃の巨人 【全9巻】
巻数    初動       2週計      累計     発売日
      BD(DVD)     BD(DVD)    BD(DVD)
01巻 37,339(19,454) 40,488(21,852) 47,822(27,868) 13.07.17 ※合計 75,690枚
02巻 28,876(14,217) 32,350(16,705) 34,439(18,235) 13.08.21 ※合計 52,674枚
03巻 27,040(11,712) **,***(**,***) **,***(**,***) 13.09.18 初動38,752

此篇文章於 09-24-13 04:06 PM 被 money 編輯。
money 目前離線  
舊 09-27-13, 11:58 PM   #956
money
◆.西野司命.◆

舊 09-29-13, 12:19 AM   #957
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

来年、映画化決定らしい。アニメか実写かは不明

舊 09-29-13, 01:16 AM   #958
money
◆.西野司命.◆

舊 09-29-13, 01:26 AM   #959
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
来年、映画化決定らしい。アニメか実写かは不明
我覺得係見而家咁有人氣
所以之前冇哂聲氣ge真人電影版再開

真!DC 目前離線  
舊 09-29-13, 01:28 AM   #960
money
◆.西野司命.◆

舊 09-29-13, 01:28 AM   #961
IntelligentGene
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
完得好吊癮
IntelligentGene 目前離線  
舊 09-29-13, 01:29 AM   #962
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
巨人牆個下改到好怪…
YALIU 目前離線  
舊 09-29-13, 02:56 AM   #963
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

動畫版真係將條廢柴主角改勁左
某程度上教堂 D 人係被 eren 殺死架喎
後面 annie 想避開人群, eren 就成隻盲牛咁亂衝, D 巿民真係多得佢唔少 lol

巨人係牆入面果part 唔應該改啦, 跟返漫畫一氣呵成咁會好 D...
不過我唔明動畫個故事既然都未完, 之前將 mikasa 手上個紋身變做織刺繡都唔知為咩

舊 09-29-13, 07:06 AM   #964
someday

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: YALIU 查看文章
巨人牆個下改到好怪…
整到好有啲美劇 Season ending 咁嘅 feel, 整一個畫面俾啲野吊住你癮. 追睇下個 season. 不過 overall 劇情黎講跟返漫畫會好啲.

同埋今集 "可以公開的情報" 都真係 "好多情報" 下, pause 左黎睇

btw, 電磁砲同巨人都同一個禮拜完左

此篇文章於 09-29-13 07:08 AM 被 someday 編輯。
someday 目前離線  
舊 09-29-13, 07:41 AM   #965
IntelligentGene

註冊日期: Jan 2012

無記錯應該係連漫畫都無的設定
照睇描述人類地盤係一個有三條圍邊的圓盤,中央(王城部份)係咪空心目前推斷不能...

照目前漫畫進度應該未夠開多25集
我估起碼要到2015先再有第二季
不過漫畫so far真係無咩迷解過不特止
仲要越來越多內幕
真係唔知要幾時先可以睇曬巨人動畫

此篇文章於 09-29-13 07:43 AM 被 IntelligentGene 編輯。
IntelligentGene 目前離線  
舊 09-29-13, 08:51 AM   #966
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇完最後一集…
今集畫得好靚,不過流程上就有少少趕收工Feel,
就好似分隊長咁講,死咗咁多人搞咗咁多嘢,到頭來什麼謎團、情報都無被解開…(直頭係觀眾的心聲)
呢次唔算得上係成功的作戰,人類方面的損傷基本上都好似都係由Eren一手造成的…仲話佢今次變身係保持咗自己本人的意志,真係O咗咀…

其實Eren係咪可以叫做「火之巨人」?我見佢今次好似全身有類似火光的東西,可以溶埋女巨人咁款。
係Annie斷斷續續的回憶片段入面,難度係想表達Annie爸爸同Eren爸爸一樣都係"改造"了自己的兒女?!

今次可公開情報直頭係side story嚟吧?

到最後牆裂開果下,真係好吊癮…希望快d有下一季/劇場版啦。

舊 09-29-13, 11:26 AM   #967
nameH
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
果然動畫先係「原作」

今集d畫面好有eva感覺

團長 = 碇司令
艾倫 = 覺醒初號機
阿妮 = 第13使徒

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線  
舊 09-29-13, 12:55 PM   #968
真!DC
Banned User
奉行我道

暴走增加打贏合理性
之前明明都唔夠打

加多左溶合能力

真!DC 目前離線  
舊 09-29-13, 04:23 PM   #969
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: IntelligentGene 查看文章
照目前漫畫進度應該未夠開多25集
我估起碼要到2015先再有第二季
不過漫畫so far真係無咩迷解過不特止
仲要越來越多內幕
真係唔知要幾時先可以睇曬巨人動畫
套野突然咁賣得, 我相信死人都會死拖爛拖, 唔呃多幾年稿費都對唔住自己

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
睇完最後一集…
今集畫得好靚,不過流程上就有少少趕收工Feel,
就好似分隊長咁講,死咗咁多人搞咗咁多嘢,到頭來什麼謎團、情報都無被解開…(直頭係觀眾的心聲)
呢次唔算得上係成功的作戰,人類方面的損傷基本上都好似都係由Eren一手造成的…仲話佢今次變身係保持咗自己本人的意志,真係O咗咀…

其實Eren係咪可以叫做「火之巨人」?我見佢今次好似全身有類似火光的東西,可以溶埋女巨人咁款。
係Annie斷斷續續的回憶片段入面,難度係想表達Annie爸爸同Eren爸爸一樣都係"改造"了自己的兒女?!

今次可公開情報直頭係side story嚟吧?

到最後牆裂開果下,真係好吊癮…希望快d有下一季/劇場版啦。
根本上今鑊所有人類損傷都係Eren 造成架啦, 最慘都係Annie, 全部入哂佢數

動畫要畫勁 Eren 至加埋哂 D 又火又光又 eva 暴走咁款o既效果啫
係我心目中佢永遠都係一條得把口o既廢柴

此篇文章於 09-29-13 04:25 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線  
舊 09-29-13, 04:32 PM   #970
nameH

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
查實究竟係邊個溶緊邊個?

效果似係艾倫,但佢個樣好鬼痛苦咁

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線  
舊 09-29-13, 05:05 PM   #971
money
◆.西野司命.◆

進撃の巨人最終回上映会イベメモ 梶くん石川さん井上さん兵団ジャケットで登場 先生「単行本売れて単純に潤いました。なんかゲームのバグみたいな金額が口座に…」 川窪さん「講談社もです」 梶くん「お金の話ですか!?ww」

対して、スペシャルゲストの諌山先生は 司会「単行本の売上が2倍になってどうですか」 諌山先生「ゲームがバグったみたいな数字が通帳に書かれて潤いました」 

アニメ開始前は1200万部だった原作コミックの売上が2400万部に増えて、「潤いました」と言ってしまう諌山先生wwwww口座の0の数がゲームのバグみたいに増えたらしいwwwww

舊 09-29-13, 05:27 PM   #972
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
果然動畫先係「原作」

今集d畫面好有eva感覺

團長 = 碇司令
艾倫 = 覺醒初號機
阿妮 = 第13使徒
又真係幾似
隻手飛去團長果幕好似14使徒果場

真!DC 目前離線  
舊 09-29-13, 06:32 PM   #973
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
查實究竟係邊個溶緊邊個?

效果似係艾倫,但佢個樣好鬼痛苦咁
姐係都艾倫融合亞妮?
乜佢有D咁既能力?
最尾結晶化應該係亞妮自己整?
Avelcain 目前離線  
舊 09-29-13, 07:09 PM   #974
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
礦工、牆中巨人、融合、亞妮過去
最後一集都要留成堆謎响度釣人癮

此篇文章於 09-29-13 07:12 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線  
舊 09-29-13, 07:34 PM   #975
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
礦工故事又可以畫漫畫版.賺犒費
KENSNAKE 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Cosplay同人活動] ***Cosplay 進撃の巨人 白薯女!!! TABI Cosplay同人MIX討論區 1 07-09-13 03:35 PM
[漫畫] 諫山創「進撃の巨人」#08「心臓の鼓動が聞こえる ――トロスト区攻防戦④――」丨絕望人類大戰巨人兵團――。 神名レオ 日本動漫畫討論版 1006 05-28-13 01:19 PM
{RG-1-blue-6] 稻草人vol.1,vol.2第二版發行,其他售賣書刊(更新 12月25日) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 1 12-25-07 11:04 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.25 [ 請到VOL.26繼續發言! ] 啤梨王子 球會討論區 1001 03-28-07 03:28 AM
Game vol.25 (完) 魚伕 體育版 25 12-04-04 12:22 PM

現在的時間是 06:43 AM

手機版 | APP版