Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-08-12, 01:28 AM   #151
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: mikumiku888 查看文章
講真, 我隻 E 姐冇得再進步 ga la
始終青銅聖鬥士點都係凡人一名
對住著住神聖衣既神點會有得打....
我覺得你今次勁左, 中左你COMBO都食成套冇乜點甩,
PERSONA同投既變法都多左D.

我都係凡人一個
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 01:29 AM   #152
RemiScar
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸唔入房就唔會輸
你知道對策我輸左
RemiScar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 01:43 AM   #153
mikumiku888

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 【麥斯】 查看文章
我覺得你今次勁左, 中左你COMBO都食成套冇乜點甩,
PERSONA同投既變法都多左D.

我都係凡人一個
要感謝神上次提供果幾段片
從中獲益良多 :GOOD::GOOD::GOOD::GOOD::GOOD:

COMBO 冇乜點甩就真係一時時, 係今晚屎忽撞棍接得上姐 (又或者因為我飲左酒有關係 , 學我 FD 話齋, 飲完酒打 GVGEX, 支槍都追 D )
前兩晚一路打緊隻訓覺狗 冇開過 P4U 咁至.....
BTW, 訓覺狗真係幾唔錯, 好多粗口

P.S 凡人想對抗神, 就等同班刁民想興建巴比倫塔上天空一樣不自量力....

此篇文章於 09-08-12 02:49 AM 被 mikumiku888 編輯。
mikumiku888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 01:57 AM   #154
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
一心想狂追個比數, 但打極都無辦法拉近
對エリザベス既BD完全冇計應付, 跳又中, 彈後又中, 只有放棄唔打落去先唔中,
但好難得埋身既機會又冇左, 結果打左成70場都追唔番個比數,
埋左牆角真係唔識走, 靠估, 但估錯就食成套, 仲有, 我到而家都唔識解撻
BD好易解決架咋 先讀到既就跳起等落地FC對面
就算讀唔到 你唔係出緊必殺技既基本上都解到撻
牆角感電恐怖基本上真田無得估,只有硬食......解決方法就係唔好中
總知要把握好可以安全咁A爆隻タナトス既機會
跟著就係做後跳JB對策,呢部份你睇wiki啦,我自己都未做得足
記著盡量唔好跳,基本上除左JC之外無野嬴得到對面2B,但JC會比人立C入最大級combo....
你要有耐心咁慢慢行、擋著咁拉近距離逼對面埋牆
擋完電可以Dダック一口氣拉近距離
一拉近左距離對面後跳JB就可以望到對面跳你起跳JA扯佢落地比你壓
基本上佢比你壓就得番三個選擇,亡者、BD同QE
而後兩者你只要捕到佢FC,佢無Brust既果Round其實就同完左無分別......除非你連一格氣都無
當然就係combo要有咁大力入咁大力,用得真田就係要用壓倒性既糞火力打One Chance......一隻無combo既真田真係咩都無剩

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 02:02 AM   #155
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: RemiScar 查看文章
點解次次你地都打得咁快
我想睇陣nico 都唔比
咁無計架喎,你知我廢架啦,好易比人一面倒打殘
跟著我有得嬴果時真田又大力,咁一係好快嬴一係好快輸架姐

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-08-12, 02:08 AM   #156
fantast
God of Gamer
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
又真係忽然間360多左人打咁
仲要有個叫識打識用幾隻既.....

開始對應到街客chie
都係要令人知道空振立C唔係無風險先得
做乜屈我細佬機

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 02:09 AM   #157
sonicfung
Junior Member

註冊日期: Jan 2010
PSN  IDlzvespine_jp
XBox Live Gamertaglzvespine
引用:
咁無計架喎,你知我廢架啦,好易比人一面倒打殘
跟著我有得嬴果時真田又大力,咁一係好快嬴一係好快輸架姐
無計啦,俾你推左埋牆邊完全唔知點走好所以咪好快輸
sonicfung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 02:14 AM   #158
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: sonicfung 查看文章
無計啦,俾你推左埋牆邊完全唔知點走好所以咪好快輸
omg你黎架sosad
做咩係咁中足掃sosad
同埋練直guard我個幾招野 我比人直guard晒就真係會灰左,會係中間比人爆招,我只能哭哭
同埋立C打真田真係要肯定會摸到先好出,牽制出打空氣既 我已經比火神S到見到空振就車落去

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-08-12, 02:17 AM   #159
Jonney
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。
Jonney 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 02:18 AM   #160
RemiScar

真田又多血 你輸都輸得唔快喇

下次開 room 學我咁 set 15 秒自動pass 喇
舊 09-08-12, 02:19 AM   #161
sonicfung
Junior Member

註冊日期: Jan 2010
PSN  IDlzvespine_jp
XBox Live Gamertaglzvespine
引用:
omg你黎架sosad
做咩係咁中足掃sosad
同埋練直guard我個幾招野 我比人直guard晒就真係會灰左,會係中間比人爆招,我只能哭哭
同埋立C打真田真係要肯定會摸到先好出,牽制出打空氣既 我已經比火神S到見到空振就車落去
下下衝過黎都好快,成日都反應唔到
同埋D B同C都俾你擋曬既時候唔知做咩好咪掃左先算LOR
sonicfung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 02:24 AM   #162
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: sonicfung 查看文章
下下衝過黎都好快,成日都反應唔到
同埋D B同C都俾你擋曬既時候唔知做咩好咪掃左先算LOR
單發果D就一定無計啦,但係我壓制果D就盡量要做到
如果唔係你會下下都比我食著上 可以做既選擇會得番好少

學姜神咁老練咁A A A
A到對手火滾跟著就開始A2A啦sosad

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-08-12, 08:35 AM   #163
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

引用:
------------
謝如此詳盡既解說.

BD其實估到好多次, 換轉係其他角色就咁跳起之後就入一套,
但跳得矮既真田就成日跳完落地就中, 果陣又諗唔到其他辦法.

大火力combo少少地都有兩三套, 係地對空未有似樣D既COMBO
舊 09-08-12, 10:02 AM   #164
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
謝如此詳盡既解說.

BD其實估到好多次, 換轉係其他角色就咁跳起之後就入一套,
但跳得矮既真田就成日跳完落地就中, 果陣又諗唔到其他辦法.

大火力combo少少地都有兩三套, 係地對空未有似樣D既COMBO
如果真係早跳左 都仲有最後既防線 カエサーーーールッ!
同埋隨時要留意著佢有無50氣 一有50氣比佢壓都唔好亂出招 對面通常會夾硬RC黎攻/擇

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 09-08-12 10:16 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 09-08-12, 10:33 AM   #165
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
琴日入左HOKCX房, LAG得滯唔好意思
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 11:24 AM   #166
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

舊 09-08-12, 11:29 AM   #167
千野新一

註冊日期: Jun 2002
引用:
連紅os都輸到pk....

舊 09-08-12, 12:09 PM   #168
RemiScar

井上都無咩點玩過 . 輸有咩咁出奇
舊 09-08-12, 12:28 PM   #169
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: RS 200 查看文章
琴日入左HOKCX房, LAG得滯唔好意思
0格連線係咁上下,如果無其他人係房嘅話,打番幾場當然無問題。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 12:35 PM   #170
千野新一

註冊日期: Jun 2002
好多位都比個a ch 到爆開。。

舊 09-08-12, 04:32 PM   #171
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

不如話究竟有邊隻角色唔會比人A到爆開sosad

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-08-12, 04:38 PM   #172
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

BBCP Localtest
白面睇落完全owata狀態

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-09-12, 12:36 AM   #173
fantast
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
講起BB
abyss mode我隻蟲落到1400了

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-12, 12:45 AM   #174
RemiScar

引用:
作者: fantast 查看文章
講起BB
abyss mode我隻蟲落到1400了
F神
舊 09-09-12, 12:53 AM   #175
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
堅強唔到,REAL頭痛…

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] 星屑のアマゾネス 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 14 11-19-13 04:07 PM
[ETC] Xblaze 發表 | Arc System Works david 電視遊戲討論版 2 04-17-13 09:51 AM
[多機種] 【BlazBlue】【P4U】Arc System 綜合討論區 Rebel 4 【P4U好評発売中+BB新作BBCP公佈!】 鈴蘭 攻略及心得交流區 1032 08-31-12 03:55 PM
Skullgirls 綜合討論區 RemiScar 攻略及心得交流區 2 04-20-12 06:54 PM
Arc System 新作 BlazBlue steve 街機遊戲討論版 216 09-19-08 03:06 PM

現在的時間是 04:39 AM

手機版 | APP版