Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-27-12, 10:07 PM   #1
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
New Super Mario Bros. 2金光閃閃討論區[瑪大叔:錢錢錢錢]

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-12, 10:08 PM   #2
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
~~留位~~

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-12, 02:05 PM   #3
雞翼軒
Junior Member
打機新手

註冊日期: Jun 2012
3DS Friend Code0430 9355 9073
今集D紅旗好難搵的說-_-
荃灣400$入手....

舊 08-02-12, 09:42 AM   #4
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
http://mario2-3ds.net/

攻略

此篇文章於 08-02-12 11:36 AM 被 Garnet_Crow 編輯。
Garnet_Crow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-12, 05:05 PM   #5
雞翼軒
打機新手

引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
THX,我而加就打=]

舊 08-03-12, 06:26 PM   #6
雞翼軒
打機新手

原來命數同3d land一樣最多係1110命的!(3個皇冠)之後還會變成無帽子的mario
狸貓mario除外

此篇文章於 08-03-12 06:33 PM 被 雞翼軒 編輯。
雞翼軒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-12, 09:08 PM   #7
Garnet_Crow

1-A第三個星幣我仲係唔明點拎

舊 08-04-12, 11:38 AM   #8
雞翼軒
打機新手

引用:
1-A第三個星幣我仲係唔明點拎
去到終點時會是否看到一個類似十字的管?(左邊那條管有一個隱藏方塊)

十字食人花管左邊是否有3個T形管?,在第3個的右邊管下有一格隱藏?磚

舊 08-08-12, 08:28 PM   #9
Garnet_Crow

World 6鬼屋點先去到6-2?我只去到6-A

舊 08-08-12, 10:09 PM   #10
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
World 6鬼屋點先去到6-2?我只去到6-A
1.一開始落去行右邊門

2.入到大鬼間房行到最右邊入門口,轉左去下面再踩掣,然後行返左邊回頭路,引開鬼仔踩佢擋住的掣,天花板降落再入上面度門

3.等地台降左落去再上返去踩掣,右面墻會打開,入去度門就到終點

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-12, 09:18 PM   #11
雞翼軒
打機新手

引用:
作者: Suda 查看文章
1.一開始落去行右邊門

2.入到大鬼間房行到最右邊入門口,轉左去下面再踩掣,然後行返左邊回頭路,引開鬼仔踩佢擋住的掣,天花板降落再入上面度門

3.等地台降左落去再上返去踩掣,右面墻會打開,入去度門就到終點
簡單d黎講道紅旗門係第3個大星幣上面

舊 08-09-12, 09:25 PM   #12
雞翼軒
打機新手

本人已經打爆,爆機四星(?)
1星:1110條命(3皇冠)
2星:打爆?
3星:拎曬大星幣\月幣?
4星:所有路開曬
本作無白金葉彈出應該會有4星閃的...
如果死過5次就有白金葉,能力等於無限時間星星+狸貓

舊 08-11-12, 02:45 PM   #13
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
area 2 鬼屋隱藏門係邊???

引用:
隠しゴール

2枚目のスターコインがある場所の右側直後、下段に降りて左端にある隠しブロックから豆の木を進んだ先。

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-12, 04:23 PM   #14
雞翼軒
打機新手

第2個金幣後
有個好似樓梯既位_
| |_
星 | |(呢到有粒隱藏磚)
好似咁既位?

黃色係隱藏磚

舊 08-12-12, 07:41 PM   #15
Garnet_Crow

終於5星爆機
而家挑戰100萬元

舊 08-13-12, 02:58 AM   #16
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
終於5星爆機
而家挑戰100萬元
今日都岩岩5星左,11萬coins
100萬真係有點兒吃力
網上有片教係coin rush入面拎3萬coins(ma,不過都係要靠無限1up跳黎拎
哥薩克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-12, 03:03 AM   #17
哥薩克
Game Master
んふんふ

引用:
作者: 雞翼軒 查看文章
本人已經打爆,爆機四星(?)
1星:1110條命(3皇冠)
2星:打爆?
3星:拎曬大星幣\月幣?
4星:所有路開曬
本作無白金葉彈出應該會有4星閃的...
如果死過5次就有白金葉,能力等於無限時間星星+狸貓
應該係咁,
1.唔用金尾爆機
2.拎晒星幣
3.拎晒月幣
4.用晒星幣,全版圖clear(包括大炮版)
5.1110條命

另外如果中間用過金尾既話,都有5星,不過5粒星唔會閃下閃下
舊 08-13-12, 01:37 PM   #18
雞翼軒
打機新手

引用:
作者: 哥薩克 查看文章
應該係咁,
1.唔用金尾爆機
2.拎晒星幣
3.拎晒月幣
4.用晒星幣,全版圖clear(包括大炮版)
5.1110條命

另外如果中間用過金尾既話,都有5星,不過5粒星唔會閃下閃下
我有用金尾挽兩關(星-城/5-4)...
得4星....

舊 08-13-12, 01:39 PM   #19
雞翼軒
打機新手

咁係咪姐係唔用金尾打星城就ok?

舊 08-13-12, 02:40 PM   #20
Garnet_Crow

引用:
咁係咪姐係唔用金尾打星城就ok?
即使每關clear哂兼拎哂星幣月幣,如果該關卡仍是紅色,即係你要唔好用無敵葉再玩多一次,過左關變為藍色就真正clear

舊 08-13-12, 06:21 PM   #21
雞翼軒
打機新手

引用:
即使每關clear哂兼拎哂星幣月幣,如果該關卡仍是紅色,即係你要唔好用無敵葉再玩多一次,過左關變為藍色就真正clear
但係佢係藍色波...

舊 08-13-12, 08:38 PM   #22
Garnet_Crow

引用:
但係佢係藍色波...
睇下有冇邊條路未開 (即使你肯定所有隱藏關及菇屋「藍」哂,但冇開路都唔得,尤其係World 5有一關飛船,有條隱藏路通往綠菇屋)

舊 08-14-12, 10:02 AM   #23
雞翼軒
打機新手

引用:
睇下有冇邊條路未開 (即使你肯定所有隱藏關及菇屋「藍」哂,但冇開路都唔得,尤其係World 5有一關飛船,有條隱藏路通往綠菇屋)
開曬喇...

舊 08-25-12, 10:01 PM   #24
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
開晒五粒星都係儲得5萬粒銀,冇心機儲一百萬

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-12, 05:13 AM   #25
哥薩克
Game Master
んふんふ

引用:
作者: Suda 查看文章
開晒五粒星都係儲得5萬粒銀,冇心機儲一百萬
多D擦到人地record黎挑下機會好D既,不過講緊宜家都係得十幾萬

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] New Super Mario Bros. U / New Super Luigi U neo2046 電視遊戲討論版 116 09-10-13 09:28 AM
[WiiU] New Super Mario Bros. Mii Y.Bird 電視遊戲討論版 3 06-08-11 09:49 PM
[分享] Mega64: New Super Mario Bros. Montella 電視遊戲討論版 11 03-17-07 03:32 AM
[GBA]Super Mario advance 4 圖片 (= FC Mario Bros 3) neo2046 手提遊戲機討論版 24 07-07-03 12:28 PM

現在的時間是 05:33 AM

手機版 | APP版