Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 
電視遊戲討論版>Tekken 7 | 發售中
Rance 11:36 AM 06-09-17
以前SOUL CALIBUR同鐵拳家用版都加新mode又有正CG ENDING
而家兩隻都係咩都無哂

公佈到而家整左兩年,online offline所有野都係粗製濫做
wing 11:42 AM 06-09-17
作者: gingq7:
但做story mode的$$$係不能省的,
因為要靠單機mode(force mode / story mode)吸引一般人買, SF/DOA都是如此

要唔做單機mode應該就只能走基本免費路線, TK/DOA都試過, 但好似都係唔太work
依家隻injustice 1/2整個故事mode咁正, 有左比較之下, 以後日廠格鬥game更加唔省得呢D錢. 到時D角色同其他方面可能更加要慳得就慳.
wing 11:43 AM 06-09-17
作者: Rance:
以前SOUL CALIBUR同鐵拳家用版都加新mode又有正CG ENDING
而家兩隻都係咩都無哂

公佈到而家整左兩年,online offline所有野都係粗製濫做
SC一向係用in game engine做ending. 有時ending可以俾你輸入一D野來改變ending.
赤兵尉SETH 12:03 AM 06-10-17
呢隻game剩係單機打故事同寶箱已經解左9成獎盃,我差Tournament個盃就白金...
利申:我無刻意去解d盃...
小MIC 08:45 PM 06-14-17
作者: s2001154:
昨晚終於連線打到一次
個連線設計認真麻麻
入房後是一個對戰session全部members排隊等......
唔似GGXrd果種咁自由.....

今集既打法變得心理戰較重要
硬直差同T6完全不同了
Pc版連線不錯,warm up等1-2分鐘就有,多數4-5格,好順,match list都係廢
由手機版發出
赤兵尉SETH 12:39 AM 06-15-17
作者: 小MIC:
Pc版連線不錯,warm up等1-2分鐘就有,多數4-5格,好順,match list都係廢
由手機版發出
PS4版上次update都已經改善左好多
唔明點解開房setting更簡陋,明明有淘汰賽可以分組同時進行
wing 09:23 AM 06-15-17
作者: 赤兵尉SETH:
PS4版上次update都已經改善左好多
唔明點解開房setting更簡陋,明明有淘汰賽可以分組同時進行
開房其實應該加番 "host走左就轉第二個做host" , 同埋如果冇人排隊可以rematch的功能.
gingq7 10:01 AM 06-15-17
應該要加埋用ping來filter, 和可以自己改地區幅圖
歌絲˙暮斯 06:19 PM 06-15-17
作者: wing:

而且好多年冇加過一D用真實格鬥技做基礎的新角色了, 依家加果D全部老作, research都省番.
T6 BR 開始,呢十年來新加 d 角色真係無乜真實武術

Lars: 超能力
Alisa: 機械人
Jun: 老作風間流
仁八: 老作三島流+魔力
Claudio: 超能力+魔力
Shaheen: 唔知似乜
Chloe: break dance (有殺傷力??)

唯一真實就得 Katarina 法式 Savate
由手機版發出
Alpha2 04:09 PM 06-16-17

Time 05:32 PM 06-22-17
為方便香港各玩家更易交流,技術討論同約戰,我地特地開設多一個TK7專用群組,會同步地配合FB原有既專頁一同運作的,大家對鉄拳有興趣既話不妨加入支持吧~我地會盡量解答各新手問題同搞活動的!

https://www.facebook.com/groups/1445...?fref=mentions

以上,謝謝~
安安 10:10 PM 07-06-17
hhttps://www.youtube.com/watch?v=-BaJENh1Irs Ultimate Tekken Bowl DLC Trailer
作者: :

wing 09:46 AM 07-07-17
DLC mode係bowling.

安安 06:33 AM 07-17-17
https://www.youtube.com/watch?v=6MK2TKFFtQA Geese Howard Reveal Trailer
作者: :

歌絲˙暮斯 07:33 AM 07-17-17
格鬥者聯盟 avenger
由手機版發出
暗黑騎士 10:10 PM 07-17-17
結城晶快d入黎
Akira 明 12:34 AM 07-18-17
作者: 暗黑騎士:
結城晶快d入黎
晶哥:我同DOA班女女打得不知幾HAPPY
gradriel 12:44 AM 07-18-17
Geese人氣似乎勁過豪鬼! 臨尾跳樓反高潮!
Time 09:43 AM 07-18-17
作者: gradriel:
Geese人氣似乎勁過豪鬼! 臨尾跳樓反高潮!
因為真係無預到NAMCO會同SNK合作...

GEESE就咁睇都唔會渣,齊晒招! 尤其招擋身投應該唔會比人"CHICKEN"反反先
wing 09:53 AM 07-18-17
作者: Time:
因為真係無預到NAMCO會同SNK合作...
其實都唔係冇路捉, 因為原田一向鍾意geese, 連eliza都有參考烈風拳.

http://www.gamerevolution.com/featur...kken-cart-race
Time 09:58 AM 07-18-17
作者: wing:
其實都唔係冇路捉, 因為原田一向鍾意geese, 連eliza都有參考烈風拳.

http://www.gamerevolution.com/featur...kken-cart-race
THZ,原來真係有先兆
華倫君島陽平 02:16 PM 07-18-17
namco真係好勁,豪鬼同傑斯既多邊型仲整得靚過佢地自己原廠版本,真係高下立見
歌絲˙暮斯 02:33 PM 07-18-17
Tk, sc, ac 幾個系列一直好靚下

只係唔知點解 gaf 呢度討論 game 技術多數都無 namco 份
由手機版發出
wing 02:46 PM 07-18-17
作者: 華倫君島陽平:
namco真係好勁,豪鬼同傑斯既多邊型仲整得靚過佢地自己原廠版本,真係高下立見
SF5 人物造型設計好鬼渣, 仲差過SF4
snk在ps4做出ps2質素, 無謂講.

所以你睇tecmo同namco輕輕鬆鬆就做出靚過sf/kof的豪鬼/不知火舞同geese. 其實唔係tecmo同namco勁, 而係snk/capcom水皮.
wing 02:48 PM 07-18-17
作者: 歌絲˙暮斯:
Tk, sc, ac 幾個系列一直好靚下

只係唔知點解 gaf 呢度討論 game 技術多數都無 namco 份
由手機版發出
namco在ps1/2年代都算勁, 依家已經追唔上歐美廠了. tekken7在技術上一拍埋injustice就高下立見.
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 

返回主題版面