Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-12-16, 07:51 AM   #1051
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: PiroPiro 查看文章
最尾仲要著校服來賣萌
第二話賣萌(憑記憶,會有錯漏)
睡衣
眼鏡娘
Reese式西裝
肥佬款西裝
家居服+兔仔拖(另一對畀咗 Bear 用嚟咬)
插喉 (if it is your thing)
迷你裙/校服

第三話
速遞員(制服)

舊 05-12-16, 09:05 AM   #1052
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: cancerman 查看文章
終於都肯完,
難怪某人返黎客串,
最後一集Alicia咁樣對Diane,
都幾黑人憎......
由WILL無啦啦要死我就無睇
見完就睇下個結局...
嘩 乜又溝左條新仔 套野真係好滴汗
但個結局合理的
DIANE咁叫公私不分啦 反正佢老公都退左休有乜所謂
不過 打得好 XDDDD

此篇文章於 05-12-16 11:21 AM 被 JMi 編輯。
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-16, 02:09 PM   #1053
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
PoI S05E03

Reese 嘅一集
佢啲過去追埋身,其實個做細路嘅好簡單嘅都玩咁耐;因為個重點係 Reese 個前老細;咁玩法好明顯有下文。估唔到佢同個心理醫生咁就散咗。
Machine 要進化,去學 Samaritan?
Re: POI S05E03
呢集應該叫 "冤有頭~債有主" 吧
舊上司既出現可能係提供支援吧...
之前 "Control" 都消失左...政府方面全部係 Smartian 既人了....
冇D 有力人士幫手..可能真係搞唔到....

心理醫生條線...最後都係得個吉... 可能原本唔係咁 plan

Machine 進化...唔通會變左 Vision !?

另外自從第5 季開始 John 既身手能力終於回到最初既神級狀態 .....可以一個打好多個了....
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-16, 08:40 PM   #1054
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: JMi 查看文章
嘩 乜又溝左條新仔 套野真係好滴汗
係好滴汗
自Will死左後

舊 05-13-16, 11:43 AM   #1055
肉羊哩咖
griffin611

引用:
Re: POI S05E03
呢集應該叫 "冤有頭~債有主" 吧
舊上司既出現可能係提供支援吧...
之前 "Control" 都消失左...政府方面全部係 Smartian 既人了....
冇D 有力人士幫手..可能真係搞唔到....

心理醫生條線...最後都係得個吉... 可能原本唔係咁 plan

Machine 進化...唔通會變左 Vision !?

另外自從第5 季開始 John 既身手能力終於回到最初既神級狀態 .....可以一個打好多個了....
繼續 spoil 嚟 spoil 去

講起 Control 應該未掛得...呢位舊老細應該將來用得著

Zoe (記唔記得邊個?) 仲有機喎!!!心理醫生好悶蛋

同 Root 「合體」?! Super God-mode?!

John 上兩集都係打極都唔中人,可能今次對手弱咗,你見最尾嗰度對家招埋啲乜水先得㗎?

S05E04 有萬眾期待嘅 Shaw 出場,睇住個 promo 頂住先:

舊 05-13-16, 10:30 PM   #1056
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
繼續 spoil 嚟 spoil 去

講起 Control 應該未掛得...呢位舊老細應該將來用得著

Zoe (記唔記得邊個?) 仲有機喎!!!心理醫生好悶蛋

同 Root 「合體」?! Super God-mode?!

John 上兩集都係打極都唔中人,可能今次對手弱咗,你見最尾嗰度對家招埋啲乜水先得㗎?

S05E04 有萬眾期待嘅 Shaw 出場,睇住個 promo 頂住先:

PoIS05E03-04
Shaw 生完咁快修到身

Control 之前咁樣...好難出返來 bor...

Zoe 好似上一季都冇見佢出現

最後招果個係油漆工 可能係因為之前D Agents 都死既死 傷既傷.

另外 POI 有一樣野我一直好欣賞
就係佢既 Opening ...
其實相當用心思~
由 "You were being watched" ... 到近來既 "We were being watched"
一直都跟著劇情推進不斷演變...

呢度應該唔係有齊全部 Opening 既變化...亦未有第5 季
舊 05-14-16, 11:10 PM   #1057
肉羊哩咖
griffin611

引用:
PoIS05E03-04
Shaw 生完咁快修到身
Zoe 好似上一季都冇見佢出現

另外 POI 有一樣野我一直好欣賞
就係佢既 Opening ...
其實相當用心思~
由 "You were being watched" ... 到近來既 "We were being watched"
一直都跟著劇情推進不斷演變...

呢度應該唔係有齊全部 Opening 既變化...亦未有第5 季
Zoe

S4有兩次(本人記得得一次)
http://personofinterest.wikia.com/wiki/Zoe_Morgan

講起新OP,S03終旞有新,係Flinch 同 John Greer 一人講一部份,好有 duel 味道,不過未搵到片

舊 05-15-16, 11:55 PM   #1058
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
https://www.facebook.com/PersonOfInt...5/?pnref=story

官方fb有新op
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-16, 08:21 PM   #1059
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
PoI S05E04
咁樣攪一集
劇情冇乜進展喎

舊 05-17-16, 12:25 PM   #1060
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-16, 11:03 PM   #1061
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: cancerman 查看文章
PoI S05E04
咁樣攪一集
劇情冇乜進展喎
又真喎,咁又一集,得13集點算

Shaw 同 Root 姐終於爆發「大戰」⋯⋯

Fan 屎應該等咗呢幕好耐,雖然⋯⋯

舊 05-17-16, 11:08 PM   #1062
肉羊哩咖
griffin611

Mr. Robot 2.0 official trailer

舊 05-18-16, 07:32 AM   #1063
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: 信長 查看文章
同時間 LOT & PB 兩邊走?
btw,當年真係覺得佢好靚仔~
而家就成熟o左

舊 05-19-16, 09:54 AM   #1064
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
S05E05

驚喜﹗某人居然仲……
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-16, 10:24 AM   #1065
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
S05E05

驚喜﹗某人居然仲……
當日暗位交待,但係第一集又咁講,個心當時沉咗一沉...

不過肥福越嚟越接近「真相」,幾危

舊 05-20-16, 05:56 PM   #1066
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
BBT ...S9E24 ...
兩位主角真係做真"兄弟"??

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-16, 10:17 PM   #1067
肉羊哩咖
griffin611

PoI S05E06

大橋無乜推進,主線無乜特別,不過 Flinch 唱歌嗰度幾搞笑,Reese 有時應該要放鬆一下
Sam 就幾危
而 Fusco 就......應該無事
熊仔今集好多發揮

留意,聽日播足兩集

舊 05-25-16, 07:05 AM   #1068
BRA武藏
Game Master

引用:
PoI S05E06

大橋無乜推進,主線無乜特別,不過 Flinch 唱歌嗰度幾搞笑,Reese 有時應該要放鬆一下
Sam 就幾危
而 Fusco 就......應該無事
熊仔今集好多發揮

留意,聽日播足兩集
黑馬火槍神射手公主,型到呢
舊 05-25-16, 07:26 AM   #1069
布甸
Game Master
遊民一族

播o左一半,故事都好似無咩進展咁...

舊 05-25-16, 08:26 AM   #1070
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
黑馬火槍神射手公主,型到呢
漏咗呢個亮點,爭在唔係白馬啫--The Caterer...

引用:
作者: 布甸 查看文章
播o左一半,故事都好似無咩進展咁...
呢度好慢慢咁去舖,亦都靠肥警做嘢;睇過預告文話後面有集POTUS 都做咗 PoI...好明顯會突然踩盡油咁去。

舊 05-25-16, 01:46 PM   #1071
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

外國觀眾好多都係 POI Facebook 留言話不滿 CBS 安排開快車...要係短時間內播完一套咁好既劇..

反而果D 拖戲拖一世既仲有成 10幾季 ...

今集最後個 Simulation ...仲唔係 Skynet !?
果時 Terminator 都有個咁既情節....

Fusco 應該冇事...因為 Bear 係身邊..下集就靠佢帶返 Fusco 出去...所以先安排比佢照顧... XDD

此篇文章於 05-25-16 02:10 PM 被 PiroPiro 編輯。
舊 05-25-16, 02:40 PM   #1072
肉羊哩咖
griffin611

引用:
外國觀眾好多都係 POI Facebook 留言話不滿 CBS 安排開快車...要係短時間內播完一套咁好既劇..

反而果D 拖戲拖一世既仲有成 10幾季 ...

今集最後個 Simulation ...仲唔係 Skynet !?
果時 Terminator 都有個咁既情節....

Fusco 應該冇事...因為 Bear 係身邊..下集就靠佢帶返 Fusco 出去...所以先安排比佢照顧... XDD
得果13集邊夠

最後果度係 SAMARITAN 拋鬼佢, 嚇唔嚇到?

當時有事阿熊仔第一個走人先噃~ 睇 teaser trailer 斷估無事

呢幾集會點? 連第三季近尾把神秘「聲」都出返嚟. 詳細唔怕透自己望(由 IGN 拎嚟)

E07 至 E11 予告

Episode 511
Synecdoche

Jun 7, 2016 The team must unravel a conspiracy and stay ahead of the Secret Service when the President of the United States becomes their newest POI. Also, Finch separates himself from the team and considers taking drastic action to combat Samaritan.

Episode 510
The Day The World Went Away

May 31, 2016 Finch's number comes up when a fatal error blows his cover identity and sets off a deadly series of escalating encounters with Samaritan's operatives.

Episode 509
Sotto Voce

May 30, 2016 The mysterious criminal mastermind known as "The Voice" returns and traps Reese and Fusco in their own precinct with several armed gang members and the latest POI. Also, Root makes a shocking discovery.

Episode 508
Reassortment

May 24, 2016 Reese and Finch become trapped in a hospital that becomes ground zero for a deadly viral outbreak. Also, Samaritan's newest recruit has second thoughts and Shaw continues to struggle with reality.

Episode 507
QSO Review

May 24, 2016 Root goes undercover at a radio station to protect the host of a conspiracy theory show who stumbles upon information that could get him killed. Also, Samaritan's agents try to convince a member of the team that their goals are noble.

舊 05-25-16, 06:12 PM   #1073
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
得果13集邊夠

最後果度係 SAMARITAN 拋鬼佢, 嚇唔嚇到?

當時有事阿熊仔第一個走人先噃~ 睇 teaser trailer 斷估無事

呢幾集會點? 連第三季近尾把神秘「聲」都出返嚟. 詳細唔怕透自己望(由 IGN 拎嚟)

E07 至 E11 予告

Episode 511
Synecdoche

Jun 7, 2016 The team must unravel a conspiracy and stay ahead of the Secret Service when the President of the United States becomes their newest POI. Also, Finch separates himself from the team and considers taking drastic action to combat Samaritan.

Episode 510
The Day The World Went Away

May 31, 2016 Finch's number comes up when a fatal error blows his cover identity and sets off a deadly series of escalating encounters with Samaritan's operatives.

Episode 509
Sotto Voce

May 30, 2016 The mysterious criminal mastermind known as "The Voice" returns and traps Reese and Fusco in their own precinct with several armed gang members and the latest POI. Also, Root makes a shocking discovery.

Episode 508
Reassortment

May 24, 2016 Reese and Finch become trapped in a hospital that becomes ground zero for a deadly viral outbreak. Also, Samaritan's newest recruit has second thoughts and Shaw continues to struggle with reality.

Episode 507
QSO Review

May 24, 2016 Root goes undercover at a radio station to protect the host of a conspiracy theory show who stumbles upon information that could get him killed. Also, Samaritan's agents try to convince a member of the team that their goals are noble.

就咁睇真係好擔心..個結局係落雨收柴 feel ....
舊 05-25-16, 11:05 PM   #1074
布甸
Game Master
遊民一族

剩返5集
shaw 都仲未歸隊,machine 仍然被禁住打...

舊 05-26-16, 08:23 AM   #1075
BRA武藏
Game Master

最後5集

開季到而家全方位渲染SAMARITAN有幾勁,陰謀幾全面……

感覺下N個NUMBER就係FUSCO

眾人+歸隊SHAW,一齊救佢(俾佢知埋真相?)

然後己方+CIA黑人老細+ELIAS黑幫,全面同對家特工抗戰……

2部電腦攬炒END?

忘記左講,某人7-8集繼續不遺餘力地COSPLAY~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:26 PM

手機版 | APP版