Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-17-11, 03:57 PM   #201
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
不過睇預告佢似下集會領便當....
佢唔死得掛
佢一死, 就等於木豬判斷錯誤失晒威 lol
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-11, 11:20 PM   #202
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今季本來只看南極大陸、推理要在晚餐後和妖怪人間三套;但係現在見家政婦的三田嘅收視咁勁,所以今日開始睇埋依套。

本來11人都想睇,兼且這裡很多師兄都話好睇;但係當見到主角係田邊誠一便馬上唔想睇!
我都唔知點解自大奧開始就好唔鍾意佢!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-11, 09:54 AM   #203
JMi

引用:
今季本來只看南極大陸、推理要在晚餐後和妖怪人間三套;但係現在見家政婦的三田嘅收視咁勁,所以今日開始睇埋依套。
三田呢套野好神奇
基本上入面無一個角色討好, 甚至可以排個最討厭角色榜出來
但d劇情真係好絕

討厭三甲
1) 大姐 2) urara 3) 外公

此篇文章於 11-18-11 10:02 AM 被 JMi 編輯。
舊 11-24-11, 12:41 AM   #204
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
南極大陸氷室死過返生之後即刻變左第2個人
不過d樺太犬好可憐

メモリはプライスレス
My Trophy Road

此篇文章於 11-24-11 12:45 AM 被 草薙さん 編輯。
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 12:48 AM   #205
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: JMi 查看文章
三田呢套野好神奇
基本上入面無一個角色討好, 甚至可以排個最討厭角色榜出來
但d劇情真係好絕

討厭三甲
1) 大姐 2) urara 3) 外公
我最討厭的是URARA, 煩死人喇佢 = ="
外公排第二
第三才是大家姐~

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 11:24 PM   #206
D-boy

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
南極大陸氷室死過返生之後即刻變左第2個人
不過d樺太犬好可憐
今集由頭到尾都睇到眼濕濕....

引用:
作者: irismong 查看文章
我最討厭的是URARA, 煩死人喇佢 = ="
外公排第二
第三才是大家姐~
我又唔覺外公黑人憎喎!
如果比着自己個女嫁個咁嘅人,仲要俾佢害死埋;我覺得外公已算忍得!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-11, 11:32 PM   #207
JMi

引用:
我又唔覺外公黑人憎喎!
如果比着自己個女嫁個咁嘅人,仲要俾佢害死埋;我覺得外公已算忍得!
個外公係pk在唔理d細路哥意願迫佢地做養子
佢憎個阿爸係有道理, 但就太古板, 理解唔到d細路無左阿媽時更加需要阿爸
舊 12-01-11, 04:23 PM   #208
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
平清盛既卡士真係強到爆計

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-11, 04:36 PM   #209
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
mita如果唔睇預告,都幾難估劇情
成套劇用超誇張形式去講親情,個人好受呢套

舊 12-01-11, 05:28 PM   #210
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
個外公係pk在唔理d細路哥意願迫佢地做養子
佢憎個阿爸係有道理, 但就太古板, 理解唔到d細路無左阿媽時更加需要阿爸
就係啦~

另, 每個星期都O係度等... 好辛苦 = =

所以我以前唔興追新番... 就係唔鐘意呢個感覺 = ="
下季都唔好咁樣玩自己

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-11, 05:31 PM   #211
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: irismong 查看文章
就係啦~

另, 每個星期都O係度等... 好辛苦 = =

所以我以前唔興追新番... 就係唔鐘意呢個感覺 = ="
下季都唔好咁樣玩自己
你唔睇松山?

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-11, 02:14 PM   #212
JMi

三田今集都好精彩 好好笑 勁感動
以為外公有機會漂白 點知... 差D殺上榜首 lol

此篇文章於 12-02-11 02:34 PM 被 JMi 編輯。
舊 12-04-11, 07:27 PM   #213
D-boy

萬能的三田小姐!

不過佢嘅過去真係好可憐....
舊 12-04-11, 07:54 PM   #214
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
萬能的三田小姐!

不過佢嘅過去真係好可憐....
我希望個ENDING唔好太行

舊 12-05-11, 05:25 PM   #215
事丫娃些
京アニに祈りを

家政婦的三田成29.6%收視

好耐都冇日劇咁爆,真係要睇睇了~
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-11, 05:49 PM   #216
The One
業餘歌手

引用:
作者: 事丫娃些 查看文章
家政婦的三田成29.6%收視

好耐都冇日劇咁爆,真係要睇睇了~
的確係好睇
而且已經到高潮位了

另外, 南極大陸低收, 我覺得同木村無關, 係故事太嚴肅同悶= =

此篇文章於 12-05-11 05:52 PM 被 >>>>>劉伯<<<<< 編輯。
>>>>>劉伯<<<<< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-11, 09:14 PM   #217
JMi

引用:
作者: >>>>>劉伯<<<<< 查看文章
另外, 南極大陸低收, 我覺得同木村無關, 係故事太嚴肅同悶= =
要講悶 當年咩沉睡森林都幾悶 仲有engine我個人覺得都好悶
change都唔少人彈悶
係南極同上年月戀先咁慘淡... 木村老了唔再係收視保証

平心而論 南極如果唔係木村演 應該得單位收視 lol
舊 12-05-11, 09:16 PM   #218
The One
業餘歌手

引用:
要講悶 當年咩沉睡森林都幾悶 仲有engine我個人覺得都好悶
change都唔少人彈悶
係南極同上年月戀先咁慘淡... 木村老了唔再係收視保証

平心而論 南極如果唔係木村演 應該得單位收視 lol
唔關老事吧

舊 12-05-11, 09:17 PM   #219
JMi

引用:
作者: >>>>>劉伯<<<<< 查看文章
唔關老事吧
老左吸引唔到o靚女少左個觀眾層
連搵雅人哥同佢玩BL都吸引唔到班腐女 lol
舊 12-06-11, 02:25 PM   #220
D-boy

引用:
菜菜子《保母三田》 開拍電影版 文章日期:2011年12月6日

【明報專訊】松菜菜子主演的日本電視台劇集《保母三田》收視走勢凌厲,上周第8集創下29.6%高收視後,盛傳電視台成立60周年的紀念作品已敲定為《保母三田》開拍電影版,投資更與劇集的低成本製作相反,預計為60億日圓(約5980萬港元),並計劃邀請《華麗一族》西田敏行及《龍馬傳》香川照之等猛人助陣,內容將描寫三田到從政的西田家工作的故事,還甚有可能加插主人西田要求三田親熱的火辣情節。
又嚟電影版。
舊 12-06-11, 02:28 PM   #221
willowyu
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2003
今季要睇"三田"之外!!

第11人都唔錯!!

今集涼子戲份多左!! 同埋今集笑得黎會喊, 喊得黎會笑, 笑得黎又會驚!!

官九果然好野
willowyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-11, 11:58 PM   #222
D-boy

南極啲樺太犬好慘,今集死淨五隻;希望唔好再死啦!
舊 12-08-11, 12:24 AM   #223
JMi

引用:
南極啲樺太犬好慘,今集死淨五隻;希望唔好再死啦!
我都好慘
未得閒睇就知要死淨五隻 lol
舊 12-08-11, 08:05 PM   #224
Appleboxman
Junior Member
我是一個蘋果箱人

註冊日期: Mar 2008
引用:
又嚟電影版。
最少三田死亡呢個狗血結局可以提前屏除。咁收得,應該同女王的教室一樣有三田前傳SP,BTW,佢地既編劇係同一個人。
Appleboxman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-11, 02:38 PM   #225
D-boy

引用:
《保母三田》特輯回饋觀眾 文章日期:2011年12月9日

【明報專訊】松菜菜子主演日劇《保母三田》前晚播出第9集,收視雖然比上集略遜,但仍高開27.6%,成為本年度最高單集收視第2位,電視台臨時決定把今集至第11集結局都加長15分鐘,結局前更加推1小時特輯《再會了保母三田》以回饋觀眾。雖然有傳此劇將開拍電影版,但編劇表示整輯故事將在餘下兩集內完結,菜菜子亦稱該角色做一次已足夠。

此外,菜菜子憑三田角色贏得日本雜誌Ori Star的最喜愛秋季劇集選舉最受歡迎女主角,該劇亦獲選最受歡迎劇集亞軍。劇中飾阿須田惠一的長谷川博己,則憑東京電視台劇集《鈴木先生》榮登2011年電視本屋大獎視帝,該劇還獲選年度最佳作品。至於飾演長女阿結的忽那汐里,昨天在事務所主辦和服攝影會中,風頭完全蓋過同門師姊武井。
現在又話唔拍電影,會否是煙帝幕?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
I ♥ 屯門 (我真係好撚鐘意屯門) Squall-Lucifer ~清談館~ 850 08-10-23 07:22 AM
[WiiU] ゼルダの伝説 トワイライトプリンセス HD | 日美版已售 enishi 電視遊戲討論版 65 03-19-16 02:22 AM
[業界] [E3 2015]訂定YouTube及Twitch的直播channel等睇E3 2015|#2各大Press Conference完整重溫 IDGAF 電視遊戲討論版 268 06-20-15 03:30 PM
NBA SEASON 2017/18 直播時間表 (updated: 11 Mar 22:45) 魚伕 體育版 10 12-25-11 06:41 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM

現在的時間是 11:10 PM

手機版 | APP版