Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-17-14, 07:24 PM   #776
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
HOMELAND
S4E08
今集真係睇到好緊張
不擼帝死後,漸入佳境
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-14, 11:35 PM   #777
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
PoI S04E08

Reese 真多女~

He is scuba certified.

...

今次Team Machine好鬼麻煩,一次過兩面受夾~

舊 11-21-14, 08:24 PM   #778
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
鬼佬真情(定家春秋?)Downton Abbey ,下星期一至四 0:00 Pearl,
好似連播 S3 + S4。

舊 11-23-14, 06:52 AM   #779
BRA武藏
Game Master

人人、射手都摺站 ORZ
舊 11-23-14, 02:52 PM   #780
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
人人、射手都摺站 ORZ
人人以後唔出片,但字幕會照出。

永遠懷念射手!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-14, 12:33 PM   #781
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
射手
我有一堆片未配字幕

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-14, 11:19 PM   #782
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
https://hk.lifestyle.yahoo.com/%E7%8...110334398.html

為何大陸看劇網和 Apps 被禁? 今天終於知道原因

前陣子多個大陸看片 apps 被集體下架,之後很多同類和有關網站也相繼被關,前幾天就連一些字幕網也遭殃。這一連串的行動是為了甚麼? 今天似乎有答案了。

騰訊宣佈成為 HBO 在大陸的獨家合作伙伴,將會播放 HBO 旗下一些著名劇集,包括 Game of Thrones, Rome, Band of Brother, Boardwalk Empire, The Newsroom, True Detective 等等。其中以 Game of Thrones (權力遊戲) 最為人熟悉。

這些劇集不久之後就會在騰訊視頻上架,還可以免費收看,只是中間穿插廣告。不過如 Game of Throne 這套劇充滿色情暴力,騰訊的版本相信會剪輯了不少內容,而且也會限制身處大陸的用戶才能播放。

這次騰訊正式和 HBO 合作,顯示對盜版影片網的打擊就是為正版影片服務準備。看來以後大陸網上的盜版內容將會受到越來越大的打擊,就在上星期騰訊還宣佈和華納音樂合作,推出正版音樂串流服務。

source 騰訊

舊 11-28-14, 12:24 AM   #783
肉羊哩咖
griffin611

PoI S04E09

大鑊

易拉仕好似被迫埋牆腳,要怪初初未免太大意。多米力都係大自負被玩一嘢。
咁講返易拉仕個過去,好正。
蔬姐係咪要潛水潛落去?
哈佬個款唔好過,兩邊都注意到佢嘅存在,被夾擊係時間問題;如果無另一個勢力支援,好危。
下回:撤瑪利亞玩嘢,整一日全城無罪案日,諗住焗哈佬班人蒲頭,好玩~

舊 11-28-14, 12:46 AM   #784
BRA武藏
Game Master

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
PoI S04E09

大鑊

易拉仕好似被迫埋牆腳,要怪初初未免太大意。多米力都係大自負被玩一嘢。
咁講返易拉仕個過去,好正。
蔬姐係咪要潛水潛落去?
哈佬個款唔好過,兩邊都注意到佢嘅存在,被夾擊係時間問題;如果無另一個勢力支援,好危。
下回:撤瑪利亞玩嘢,整一日全城無罪案日,諗住焗哈佬班人蒲頭,好玩~
今集頭幾分鐘,SHAW擠晒半邊_出來
舊 11-28-14, 06:33 PM   #785
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
今集頭幾分鐘,SHAW擠晒半邊_出來
係好...咁平時收埋得好好...真係卧虎藏龍之地...好老婆S4阿卡蓮達都可以咁...總之熱到...爆錶係喇!

舊 12-06-14, 11:19 PM   #786
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

去Mytv 睇Big Boys Club見Arrow個女演員Celina Jade。

舊 12-10-14, 10:04 AM   #787
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: cancerman 查看文章
去Mytv 睇Big Boys Club見Arrow個女演員Celina Jade。
估唔到佢o的廣東話幾正 haha

舊 12-10-14, 10:36 AM   #788
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: cancerman 查看文章
點解會有佢嘅 ?

舊 12-10-14, 12:20 PM   #789
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
係好...咁平時收埋得好好...真係卧虎藏龍之地...好老婆S4阿卡蓮達都可以咁...總之熱到...爆錶係喇!
傳聞...
SS 有o左... 希望唔好寫死佢啦....

舊 12-10-14, 12:30 PM   #790
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 布甸 查看文章
估唔到佢o的廣東話幾正 haha
佢香港人黎架……
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 09:27 PM   #791
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 布甸 查看文章
傳聞...
SS 有o左... 希望唔好寫死佢啦....
唔好掛,佢走咗Root姐點呀? 咁,好多女主角(Monk嘅Natalie, Mentalist嘅Van Damn, X-Files 嘅 Scully)都係拍拍下咁樣,個劇情就到咪得咯

⋯⋯
SS而家未見肚,仲瞓緊大覺

Monk 最好嘢,直頭坃埋落個劇情入面~

舊 12-17-14, 10:04 PM   #792
肉羊哩咖
griffin611

PoI S04E10:

...

1. Samaritan 真係玩神,其他人好似傻仔;
2. 個細路做代表,在下覺得無乜嘢,但外國啲反應好麻麻;
3. 談判預咗破裂㗎喇,
4. Samaritan 玩股市大災難隊冧個世界重造,咁大好似無得反抗;
5. 疏姐楝哂死亡 flag;
6. 拉佬好似會知到內情;
7. 呢個係三部曲嘅第一步,第二部一月六唬繼續。

舊 12-19-14, 02:07 AM   #793
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
講數嗰場,其實伸雙方只係傳話,即係對方個代表講野時自己加戲XD
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-14, 07:30 AM   #794
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

依家邊度有美劇down呀~?睇開個d死晒~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-14, 10:10 PM   #795
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Sito 查看文章
講數嗰場,其實伸雙方只係傳話,即係對方個代表講野時自己加戲XD
個細嗰邊係有prompt要佢講乜嘢,Root應該都係;不過如果兩邊都自己無睇番住,容乜易是旦一個出human error噏錯嘢,咪弊?!Do ask a human to do a machine's job!

SAM系統玩到咁大,世界金融災難,5條友(加條狗)點拆?玩潛入某主統?第13回叫Ctrl+Alt+Del,係Machine還是世界重置?幾期待~

此篇文章於 12-22-14 10:15 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-14, 10:22 PM   #796
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
依家邊度有美劇down呀~?睇開個d死晒~
我都想知呀~~~~
一個人的聖誕...無劇係好難過的~~~~~

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-14, 01:22 AM   #797