Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-02-19, 05:43 PM   #151
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: yorkyork 查看文章
可以買2手嫁,
今集ns第一集,
go/LGPE吸左咁多人,
實好多人貪新鮮玩,
跟住又3分鐘熱度放出黎
Pokemon正傳不嬲都係買齊同首發⋯⋯
玩咁多年都係咁,畢竟pokemon係至愛
就算同月有幾多大作都唔會考慮其他

我睇好今集,雖然減精,不過舊寵有新階進化
今集系統又踏中哂我以前講嘅要求
我會首發買架
由手機版發出

此篇文章於 09-02-19 05:46 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 05:56 PM   #152
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
雖然我對其他人購買取向冇乜興趣,
不過既然你咁有禮貌講出黎,
我都要答返你,
雖然我集集正傳都有玩,
但係見到增田既嘴臉,
呢集我係唔會買既,
包括二手
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 09:58 PM   #153
iu fu pig
塵埃...

引用:
我都要答返你,
雖然我集集正傳都有玩,
但係見到增田既嘴臉,
呢集我係唔會買既,
包括二手
唉,鬼叫鍾意儲怪類RPG
除咗PM同DQM,根本無乜選擇
我欣賞你話擺買就擺買嘅果斷,再令人失望的話可能不久將來我都會咁

此篇文章於 09-02-19 10:00 PM 被 iu fu pig 編輯。
舊 09-05-19, 09:22 AM   #154
iu fu pig
塵埃...

出咗新預告,換衫多咗好多選擇,有兩隻新pm
可以同炮友玩露營⋯⋯煮咖哩
啲pokemon好似多咗互相動作

由手機版發出

此篇文章於 09-05-19 11:45 AM 被 iu fu pig 編輯。
舊 09-05-19, 08:23 PM   #155
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1205428.html

有翻譯,有圖,有PV。

任天堂は、9月5日早朝に放送した「Nintendo Direct」で、Nintendo Switch用RPG「ポケットモンスター ソード・シールド」の最新情報を公開した。今回は、「きせかえ」、「ポケモンキャンプ」、「カレーライス」という新要素と、2種の新ポケモン「ポットデス」、「ウッウ」が発表された。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 08:31 PM   #156
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
我都要答返你,
雖然我集集正傳都有玩,
但係見到增田既嘴臉,
呢集我係唔會買既,
包括二手
以下係你將來對本遊戲的反應:

此篇文章於 09-05-19 08:36 PM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 09:05 PM   #157
yorkyork

註冊日期: May 2010
對劍盾既不滿前幾頁講過好多啦,
咁你都仲覺得我會買,
真係唔知你有冇認真思考過

我會買除非佢patch返所有精
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 11:24 AM   #158
亞比斯
Insane Gamer
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
引用:
咁你都仲覺得我會買,

下年加強版考唔考慮 (e.g. double shield, double sword / bowl & arrow)
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 11:32 AM   #159
iu fu pig
塵埃...

引用:
咁你都仲覺得我會買,

哈哈,唔好意思
但係我覺得佢會patch所有精又係遲早問題
不過呢個咁有信心嘅前題係見佢開始+進化比舊精

由手機版發出

此篇文章於 09-06-19 11:35 AM 被 iu fu pig 編輯。
舊 09-06-19, 01:48 PM   #160
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
哈哈,唔好意思

由手機版發出
應該唔會patch番

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 11:45 PM   #161
HM

註冊日期: May 2007
引用:
咁你都仲覺得我會買,

有我陪你
今次忍無可忍
會唔玩唔買,直到佢解禁全PM收錄為止

而家又唔係無GAME玩
駛咩一定要玩你寶J夢?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 11:49 PM   #162
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
哈哈,唔好意思

由手機版發出
今次都唔講就唔好期待

GF依家應該著緊套Little Town Hero多啲
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 04:40 AM   #163
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: HM 查看文章
有我陪你
今次忍無可忍
會唔玩唔買,直到佢解禁全PM收錄為止

而家又唔係無GAME玩
駛咩一定要玩你寶J夢?
解禁機會應該超低
我覺得Pokemon co. 諗用咁多資源同時間解禁全部pm
到時搞掂哂可能老任又出下一代主機,長遠來講成本只會越來越大
再加上而加改行三年一代,GF更加玩唔掂
同埋pm呢個IP而加都有少少老化,過多10年都唔知會唔會好賣過而加...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 05:48 PM   #164
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: N0T51B 查看文章
解禁機會應該超低
我覺得Pokemon co. 諗用咁多資源同時間解禁全部pm
同埋pm呢個IP而加都有少少老化,過多10年都唔知會唔會好賣過而加...
主要係佢改變得太遲
生蛋也好系統也好都係
sm、usum真係太趕客

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-19, 06:13 PM   #165
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
小智冠軍太好了
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-19, 06:59 PM   #166
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: N0T51B 查看文章
解禁機會應該超低
GF咁無用就不如執左佢好D
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-19, 09:27 PM   #167
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 拓飛 查看文章
小智冠軍太好了
為什麼可以反彈之後反彈

這不是犯規嗎

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-19, 10:13 PM   #168
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 拓飛 查看文章
小智冠軍太好了
世界要末日了⋯⋯
不過上次XY登頂會開心啲
舊 09-16-19, 07:21 PM   #169
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
https://swordshield.portal-pokemon.c...nuBzZmukFOSZ1M

好多馬賽克⋯究竟係乜野咁神秘⋯

舊 09-16-19, 11:46 PM   #170
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
https://swordshield.portal-pokemon.c...nuBzZmukFOSZ1M

好多馬賽克⋯究竟係乜野咁神秘⋯
新幻之pokemon?
好多人估格拉格拉亞種(照計又無咁快又有地區型態掛)
不屈之心,大力新進化?
因為好神奇咁由公佈到呢家,好多預告都有大力,但係唔見怪力
由手機版發出
舊 09-17-19, 11:14 AM   #171
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
新幻之pokemon?
好多人估格拉格拉亞種(照計又無咁快又有地區型態掛)
不屈之心,大力新進化?
因為好神奇咁由公佈到呢家,好多預告都有大力,但係唔見怪力
由手機版發出
似係順時鐘睇,隻野拎住支矛
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-19, 10:17 PM   #172
iu fu pig
塵埃...

係鴨

仲要係劍限定,咁盾應該真係關大力事
舊 09-18-19, 10:29 PM   #173
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
火蔥鴨進化?
勇者鴨?
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-19, 09:50 PM   #174
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
係電競館個任天堂專櫃拎住份pokemon彩色宣傳單張睇下。

舊 09-19-19, 10:01 PM   #175
iu fu pig
塵埃...

早幾年太陽月亮訂game送夢夢。呢家得個套真係差好遠
呢度唔知幾多人會抵制,不過我真係好想衝首發,好想快啲有得玩
今集雖然應該唔算開放世界,但係玩法近接近理想嘅模式,希望能明雷可以表達到多少少生態(由其係圖鑒所講嘅生態)

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Pokémon Masters (寶可夢大師) | The Pokémon Company X DeNA | 好評配信中 david 手機平板遊戲討論版 28 10-25-19 04:37 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 07:12 PM

手機版 | APP版