Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-01-05, 12:38 AM   #26
luciferdark
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: ZONDAS
改圖?!
星星男有乜資格話狩人
唔洗改ga, 可以改隊名ga~
仲有, 星星男點會無資格?
人粉搶完人妻仲要打人, 抵鬧

舊 09-01-05, 12:44 AM   #27
Autumn's Tale
Registered User
半隻CD-Rom

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: luciferdark

正爆~~
應該無貼過的, 睇清楚字眼~
睇完依度都覺得好正,同之前希羅叫基拉唔想打就咪鬼阻住晒一樣咁好笑~
Autumn's Tale 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 01:01 AM   #28
luciferdark

引用:
作者: Kinkedo
睇完依度都覺得好正,同之前希羅叫基拉唔想打就咪鬼阻住晒一樣咁好笑~
重點唔係咁啊

舊 09-01-05, 01:04 AM   #29
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
死死團無處不在
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 09:17 AM   #30
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: 【麥斯】
死死團無處不在
油自己都有科,點會死死團 ?

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 09:28 AM   #31
Neloth
Game Master

註冊日期: Oct 2003
引用:

正爆~~
加入頭post b

/ 丶    |/  \
  /   ( ⌒つ´)    \
Neloth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 10:29 AM   #32
kaka
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: saiSAIsai
@@ 有小隊員有直擊的嗎~~~
冇留意過~~
呂加呀,五飛,狄奧,仲有gp01小隊既金毛仔,應該仲有,唔係咁記得

舊 09-01-05, 11:59 AM   #33
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

引用:
作者: nakakula
油自己都有科,點會死死團 ?
但係的確有人將ALPHA NUMBERS 改名做死死團啵
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 01:08 PM   #34
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

註冊日期: Apr 2002
引用:
正爆~~
雞拉呢段係衰在唔同塞好好解釋~
而只係想用武力去解決~
所以先比嘉美尤鏟~
之後話自己同林友德艦隊既人唔同~
佢係被迫上戰場,佢係為佐保護人而戰,佢係唔鍾意打仗,總之佢好可憐~
............................

機戰世界睇番黎~
係2ch有以下呢種講法~

>另一條笑料

雞拉一直主張“我很可憐,我與你們不一樣”

多蒙:母親被打死~父親冷凍刑~哥哥是壞蛋~被最信任的師父出賣~
明人:在懂事時雙親被暗殺~
琉璃:我被政客當成工具~
豹馬:我只是個普通的孤兒...
Dboy:老爸爲了救我和拉達姆主艦一起自爆..........
   老媽因爲不適格被廢棄..............
   妹妹被老弟分屍,其他的家族友人全都被寄生成了敵人..........
   地球上的人也把我當成怪物...........

雞拉:夠了!你們不要再說了!反正我就是很可憐!我與你們不一樣!

此篇文章於 09-01-05 01:10 PM 被 修羅Lemon 編輯。
修羅Lemon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 01:30 PM   #35
Led Mirage

引用:
作者: 卡樂B
咁你自己用緊果個主角多出果一份會唔會走??
你一換機就會走
重有相同機在場上可能會hang機
e.g.
鐵球老爹入隊/單挑個場...
佢出現時......如果你個鐵球老爹在場上........hang~~

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1

此篇文章於 09-01-05 06:02 PM 被 Led Mirage 編輯。
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 01:38 PM   #36
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
我而家打到第37話
如果我想要京密剎
應該行邊條路線?
另....白卡好用D定係京密剎好D?

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3

此篇文章於 09-01-05 01:40 PM 被 7ming_格鬥苦手 編輯。
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 01:42 PM   #37
luciferdark

引用:
作者: 修羅Lemon
而只係想用武力去解決~
所以先比嘉美尤鏟~
佢係被迫上戰場,佢係為佐保護人而戰,佢係唔鍾意打仗,總之佢好可憐~

機戰世界睇番黎~

>另一條笑料

多蒙:母親被打死~父親冷凍刑~哥哥是壞蛋~被最信任的師父出賣~
Dboy:老爸爲了救我和拉達姆主艦一起自爆..........
   妹妹被老弟分屍,其他的家族友人全都被寄生成了敵人..........

雞拉:夠了!你們不要再說了!反正我就是很可憐!我與你們不一樣!
aiya...重點唔係咁啊~之前好似第三次討論區已經有~
但今次

舊 09-01-05, 01:43 PM   #38
luciferdark

引用:
作者: 7ming_格鬥苦手
我而家打到第37話
如果我想要京密剎
應該行邊條路線?
另....白卡好用D定係京密剎好D?
無分別, 只要keep到兩姐妹個擊落數啱就得.

絕對係白卡, 唔計適應性, 白卡仲勁過hi-nu

舊 09-01-05, 01:47 PM   #39
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
引用:
無分別, 只要keep到兩姐妹個擊落數啱就得.

絕對係白卡, 唔計適應性, 白卡仲勁過hi-nu
了解.....
都要要白卡算啦~~XD
另賈圖部夜鶯?
入手方法唔明

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 01:54 PM   #40
luciferdark

引用:
作者: 7ming_格鬥苦手
了解.....
都要要白卡算啦~~XD
另賈圖部夜鶯?
入手方法唔明
OOO賈圖個部唔係夜鶯....
·、·、· (注1)

情况1:
44话后选择“宇宙对战”,那么在45话[忍寄终焉]结束后的击坠数比多40或以上入手·,比少20或以上入手·,在正负6以内入手·(例子:击坠数为50,那么的击坠数在45-55之间)

情况2:
44话后选择其他3条路线,在53话[出航!银河殴入舰队!]开始后再次判定,判定条件如情况1

此篇文章於 09-01-05 02:03 PM 被 luciferdark 編輯。
luciferdark 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 02:49 PM   #41
修羅Lemon
Game Master
解毒不能 喪屍咬人

註冊日期: Apr 2002
http://2cat.twbbs.org/~2cat/6d/futaba.php?res=1970
||||
可惜冇得囉~ >
引用:
aiya...重點唔係咁啊~之前好似第三次討論區已經有~
但今次
Sorry~ > 因為我重點唔係回你~

舊 09-01-05, 03:35 PM   #42
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 修羅Lemon
而只係想用武力去解決~
所以先比嘉美尤鏟~

機戰世界睇番黎~

>另一條笑料

機戰j 劇情?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 04:53 PM   #43
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
我想知如果我無拎齊隱藏機
圖鑑度係唔係無100%(行全路線)

另外二周目進入bading ending
咁熟練度係唔係拎唔拎都無所謂?

此篇文章於 09-01-05 05:05 PM 被 edman27 編輯。
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 05:27 PM   #44
Bleed Saga
Ultimate Gamer
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: edman27
我想知如果我無拎齊隱藏機
圖鑑度係唔係無100%(行全路線)

另外二周目進入bading ending
咁熟練度係唔係拎唔拎都無所謂?

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 06:08 PM   #45
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
ZZ換裝個入手條件係ザフト路線45話前捷度等人150墜擊數
完成唔到53話強制入手

但係我無強制入手到喎/_\
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 06:58 PM   #46
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

gunbuster 真係好喪..........
getter 硬係唔夠力咁.....
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 07:02 PM   #47
luciferdark

引用:
作者: msz006
gunbuster 真係好喪..........
getter 硬係唔夠力咁.....
加埋後期一堆宇宙怪獸, gunbuster完全係屈機...
小隊長能力+size = 變態

舊 09-01-05, 07:28 PM   #48
Ragnarok
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2003
Bad ending係講乜?係唔係話大吉吉暴走?
咁最後果個BB又係咩黎?

BY一個唔識睇日文既人
Ragnarok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 08:24 PM   #49
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
Z招大劍係咪要nt先用到?
科都出到既 a

另 邊個係Dboy?
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-05, 08:26 PM   #50