Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後
電視遊戲討論版>大家的世嘉年代 III [詳細頭 post] 世嘉祭 2019 | 新版 Nomad 及 DC HDMI adaptor | 巴西主機 Zeebo 簡介
大情大性武大帝 08:13 PM 09-10-07
作者: david:
唔單只呢隻,佢o係dc o既續集都好似係最下位帝皇,咁o既「正」game都有能力出第2集,真係好佩服班製作人員勇氣。
世嘉應該做過野的!!!

因為這遊戲世嘉幫佢出街機!!!

可能世嘉想用佢來重震名聲「由最下位帝皇翻新」!!!

不過,最後隻遊戲「中槍後無無敵時間」而唔好玩…(都係果個問題,易死…)
AshleyYan 10:08 PM 09-10-07
arm arm用2407打爆左爸叉窿,果然DC版先係王道
好正
KTN 10:44 AM 09-11-07
除了立體感同層次不足頹些外
隻二四零七係頹LCD來講算收貨...

不過底大才是硬道理,這點我都幾認同
大有大好...加上DC個VGA夠殺...

作者: monkeylove:
真係好靚哦......
作者: ELT:
d texture真係正到...
作者: AshleyYan:
arm arm用2407打爆左爸叉窿,果然DC版先係王道
好正

shtam 10:54 AM 09-14-07
http://www.engadget.com/2007/09/13/e...ast-zip-drive/

如果各位之前見過...請恕我孤陋寡聞...
AshleyYan 11:11 AM 09-14-07
未見過

隻SGGG都幾搞鬼喎.......
IDGAF 01:59 PM 09-21-07
作者: shtam:
http://www.engadget.com/2007/09/13/e...ast-zip-drive/

這是外星人的科技嗎~!?用途係?
AshleyYan 12:42 AM 09-25-07
我想問DC有乜parts值得收藏?
Keyboard有lu~

個ブロードバンド アダプタ做乜賣到咁貴
見日本賣到過萬en
siuj 01:12 AM 09-25-07
作者: shtam:

zip drive ....
但好似最後都無出過街....
KTN 10:24 AM 09-25-07
物以罕為貴

見日本賣到過萬en

AshleyYan 01:34 PM 09-25-07
作者: KTN:
物以罕為貴
咁罕有應該要入一隻旁身喎....
入唔入好呢?
八仙果 09:44 PM 09-25-07

見日本賣到過萬en
除了 DC 的 BBA 外,
還是 SEGA 的 VGA Box,
此外,Keyboard 也有兩款,你的是哪一款呢?

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=735
IDGAF 01:50 AM 09-26-07
作者: *小榮*:
DC SEGA原裝歐洲版RGB Cable 可唔可以用o係日版DC?

playasia有賣:

http://www.play-asia.com/SOap-23-83-...j-70-236r.html
作者: antony chan:
印象中唔得, 要飛返線.
因為PAL同NTSC線路唔同.
作者: 八仙果:
千萬勿買,因為日本 RGB 及歐版的 RGB 的 pin-out 都不同,
除非你改裝,否則不合用的。
作者: HKBighead:
以我所知正因為歐版同日版21pin RGB plug個Pin位唔同,所以用咩版嘅線係同你個RGB Mon個制式有關。 應該同部DC個版本無關。 除非插入去DC個插位個Spec有唔同。
作者: antony chan:
"通常"香港能買的, 又能插21PINS RGB Mon全部都係NTSC的....所以正常買左條線返來都要飛過晒全部線做NTSC先用得返....
所以唔識改的話買返來都係冇用....
DC SEGA原裝歐洲版RGB Cable 可唔可以用o係日版DC?

追post時發現大家同我之前有同一個疑問,
但實際買返嚟試完之後,答案是可以的…吧~!!!
我對影音唔熟悉,唔肯定係咪要配合埋部LCD TV的設計/制式先可用到呢條RGB Cable(定係叫Scart Cable、21 pins、VGA、Euro-AV Cable… )

總之宜家就係用到啦~!!!!

我部DC係日版的、RGB Cable係歐版的、手掣/VMS有D係日版,有D係美版、上網的MODEM係加拿大版,屋企部DC真係國際化
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=529

http://www.gaforum.org/showpost.php?...6&postcount=49

IDGAF 04:59 AM 09-28-07
http://yokoso.sega.jp/

設計得幾有趣的宣傳網,個IMAGE GIRL好靚女。
CM入面隻SNOOPY我都好鐘意~!!!

另外,個SEGA LOGO好鬼似攻殼的笑面男~!!!

clark仔 06:26 AM 09-28-07
有冇人玩過SS既ドラゴンフォース2 神去りし大地に(Dragon Force2)
真的好想玩番呢
亞利古 05:30 PM 09-30-07
呢期發覺部DC玩玩下會好鬼嘈
咁係咪正常現象?a
シェンムー 06:48 PM 10-05-07
作者: 亞利古:
咁係咪正常現象?a

很久不見

dc我覺得Load game不嬲都好嘈...

好耐冇上GAF,近排打得最多ge 就係dc..同gc
拎番隻gundam dx出黎玩

gc版都好正XD

由於新同事都好鍾意打高達...
拎番出黎苦練一番...
DC隻高達真係好正
八仙果 07:38 AM 10-06-07
作者: 亞利古:
咁係咪正常現象?a
我那部都幾嘈,
尤其是某些遊戲,除此之外,
風扇位也有是如此。
八仙果 07:40 AM 10-06-07
作者: 肥仔正:
很久不見

dc我覺得Load game不嬲都好嘈...

好耐冇上GAF,近排打得最多ge 就係dc..同gc
拎番隻gundam dx出黎玩

- skip -

由於新同事都好鍾意打高達...
拎番出黎苦練一番...
DC隻高達真係好正
嘩!真係好正,
雖然我不玩 Gundam,不過每次看到這些一系列的遊戲,
也會很高興。

我的 STG 還未拍照,
希望下星期吧。(迷)
KTN 08:16 AM 10-06-07
DC一向都讀碟嘈到拆天

隻Gx巾巾不是要打格仔嗎
阿聰 09:10 AM 10-06-07
gundam 又係「錢坑」一個,好彩我唔鍾意 gundam,否則又係等跌錢。
KTN 09:41 AM 10-06-07
我都不好/\

最慘係巾巾地雷你都要照比它坑

作者: 阿聰:
gundam 又係「錢坑」一個,好彩我唔鍾意 gundam,否則又係等跌錢。

八仙果 10:46 AM 10-06-07
好彩我都係唔鍾意 Gundam,
就算我阿哥有買 Gumdam 的遊戲,
我都唔會玩。
阿聰 10:54 AM 10-06-07
我都不好/\

最慘係巾巾地雷你都要照比它坑
據說近年 gundum 遊戲出咗唔少地雷片,真係唔好係又買唔係又買。
作者: 八仙果:
好彩我都係唔鍾意 Gundam,
就算我阿哥有買 Gumdam 的遊戲,
我都唔會玩。
每年出 gundum 遊戲系列可能仲多過無雙、勝利十一人等遊戲系列。
八仙果 06:03 PM 10-07-07
DC一向都讀碟嘈到拆天

隻Gx巾巾不是要打格仔嗎
真係好嘈,
有些遊戲,就算不玩,
只看 opening 都 Load 得頗大聲。
八仙果 06:05 PM 10-07-07
據說近年 gundum 遊戲出咗唔少地雷片,真係唔好係又買唔係又買。

每年出 gundum 遊戲系列可能仲多過無雙、勝利十一人等遊戲系列。
係都唔奇,
不過無雙、我絕對不是 Fans,
勝利 11 人偶爾都會買一兩集 ...
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後

返回主題版面