Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-13-17, 02:40 PM   #301
一一
God of Gamer
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
game無分區, 咁online store有無分區?
一一 目前離線  
舊 01-13-17, 02:44 PM   #302
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 信長 查看文章
一次打兩三條龍
有得8打嘅話,正路就跟比例同場打4隻怪。
好似打改任咁
滅龍士 目前離線  
舊 01-13-17, 02:46 PM   #303
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: pet3 查看文章
其他幾家都要錢
我覺得他上網要錢也沒問題(但唔好比卡超銀行一次錢, NS基本上網又一次錢)

只是有杯表未?
現在在網絡商店購買的dl版
可以轉機未? (假設我第1部唔見左,想在第2部重下)

save檔有自動雲備份未?
無問題,但會覺得係一種退步
銀行同NS上網服務當然要分開俾喇

好似要搵老任logout個acc
但都係打定輸數喇

引用:
作者: 阿聰 查看文章
唔使理佢,佢又唔係有興趣買又唔係有興趣玩,一味搵嘢嚟嘈。
嘗試叫醒扮訓既人係愚蠢的
我就係o個個蠢人

catho7 目前離線  
舊 01-13-17, 02:50 PM   #304
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
首發得兩隻想買,行貨,又唔知要等變耐無有貨,訂左先好D
stephen1980 目前離線  
舊 01-13-17, 02:50 PM   #305
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
其他幾家都要錢
我覺得他上網要錢也沒問題(但唔好比卡超銀行一次錢, NS基本上網又一次錢)

只是有杯表未?
現在在網絡商店購買的dl版
可以轉機未? (假設我第1部唔見左,想在第2部重下)

你試下用另一個方法諗,
PKM BANK係DLC,NS上網係金會員
咁你就唔會覺得有問題

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線  
舊 01-13-17, 02:50 PM   #306
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
統計下,邊位想衝首發?

若冇炒價,我都會首發,話晒係老任fans 點都買
不過真係冇咩game期待 (唔計Zelda)
祭物與雪中剎那 係好玩既,但之前買了PS4版
(當然未去到跟機必玩級數)

若炒價就skip , 玩WiiU 薩爾達
1515 目前離線  
舊 01-13-17, 02:52 PM   #307
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: catho7 查看文章
我就係o個個蠢人
哈哈!我之前唔知道,知道後就覺得:「啊!少個人同我爭NS首發。」

依家搵人商量一下到底去日本網站衝首發定係香港衝。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 01-13-17, 02:52 PM   #308
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 1515 查看文章
統計下,邊位想衝首發?

若冇炒價,我都會首發,話晒係老任fans 點都買
不過真係冇咩game期待 (唔計Zelda)
祭物與雪中剎那 係好玩既,但之前買了PS4版
(當然未去到跟機必玩級數)

若炒價就skip , 玩WiiU 薩爾達
過唔到3K我都會衝,冇咩GAME期待?我信得過老任之後會發力~

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線  
舊 01-13-17, 02:53 PM   #309
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
比較想知到時Crapcom出NS芒亨係咪8打,仲有NS三個mode(插電視、制mon分開、制mon合體)會用到幾多個a
來來來,待會比個MHF你,8個人之嘛
C記首發唔見人,得隻SF2(3DS都有隻4喎)
好奇怪,傾唔岩數?
由手機版發出
iu fu pig 目前離線  
舊 01-13-17, 02:57 PM   #310
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
引用:
作者: fami~yan 查看文章
過唔到3K我都會衝,冇咩GAME期待?我信得過老任之後會發力~
我指首發啫 (應該寫清楚「首發陣容冇咩吸引」)
話明老任fans 就有信心既
只係xeno2 , FE無雙 唔知等幾耐
1515 目前離線  
舊 01-13-17, 02:58 PM   #311
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: catho7 查看文章
無問題,但會覺得係一種退步
銀行同NS上網服務當然要分開俾喇

好似要搵老任logout個acc
但都係打定輸數喇

我就係o個個蠢人
最大問題係當年係老任自己提供免費online match
岩田仲話唔明點解要俾錢online
不過而加可能係君島數口比較精掛
我希望splatoon MK可以特殊對待,如果唔係真係好趕客

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-13-17, 03:00 PM   #312
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線  
舊 01-13-17, 03:00 PM   #313
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: fami~yan 查看文章
你試下用另一個方法諗,
PKM BANK係DLC,NS上網係金會員
咁你就唔會覺得有問題
ps3時代好多網絡通行證的dlc

ps4 連線錢要錢後

sony 就不準遊戲商賣網絡通行證
實行不收兩次錢

如果佢 比卡超銀行是 有免費90格空位
之後格仔要錢都ok既

又或者 唔洗比上網錢
只購買銀行
都用得到

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線  
舊 01-13-17, 03:00 PM   #314
david
The One

引用:
係無提過。
http://www.nintendo.com/switch/online-service/

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 01-13-17, 03:01 PM   #315
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
哈哈!我之前唔知道,知道後就覺得:「啊!少個人同我爭NS首發。」

點解你唔直頭去MyNintendoStore訂?
有得自選joycon顏色配搭

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-13-17, 03:01 PM   #316
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
比較想知到時Crapcom出NS芒亨係咪8打,仲有NS三個mode(插電視、制mon分開、制mon合體)會用到幾多個a
最大8人但唔一定要整足佢架嘛
野良猫 目前離線  
舊 01-13-17, 03:04 PM   #317
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 1515 查看文章
我指首發啫 (應該寫清楚「首發陣容冇咩吸引」)
話明老任fans 就有信心既
只係xeno2 , FE無雙 唔知等幾耐
首發係好弱,但我覺得老任戰線二合為一,如果再係做到Wii U咁樣就太對唔住我地。
不過我覺得老任對NS遊戲陣容仲有保留,好多該有嘅IP都未出牌。
引用:
作者: N0T51B 查看文章
最大問題係當年係老任自己提供免費online match
岩田仲話唔明點解要俾錢online
不過而加可能係君島數口比較精掛
我希望splatoon MK可以特殊對待,如果唔係真係好趕客
我同意,splatoon同mk真係俾咗好多歡樂大家,希望老任通容一下。
引用:
作者: N0T51B 查看文章
點解你唔直頭去MyNintendoStore訂?
有得自選joycon顏色配搭
考慮中,但我想問埋一位網友意見先決定。

因為MK8 DELUXE 4.28就出,唔可以太遲入手。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 01-13-17, 03:05 PM   #318
david
The One

引用:
作者: neo2046 查看文章
[IMG]http://i.imgur.com/5nJKzZ9.png[ /IMG]
[IMG]http://i.imgur.com/aOW3mR1.png[ /IMG]

[IMG]http://i.imgur.com/ev3VKF7.png[ /IMG]
[IMG]http://i.imgur.com/RABPlIz.png[ /IMG]
呢個年代仲用2.0...

---

此篇文章於 01-13-17 03:08 PM 被 neo2046 編輯。
david 目前離線  
舊 01-13-17, 03:11 PM   #319
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: david 查看文章
hdmi out上面咪有3.0囉
wsx360 目前離線  
舊 01-13-17, 03:15 PM   #320
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:

香港有行貨,amazon就應該唔可以直寄,一定要代運
首發陣容我麻麻地,不過都講明之後仲會有game分階段公布
我就睇實際幾錢先決定入唔入手

有d野大家一早心照,但有時唔講清講楚
真係驚有人會被誤導,令某d人「得呈」

catho7 目前離線  
舊 01-13-17, 03:15 PM   #321
david
The One

引用:
Nintendo Switch with Gray Joy‑Con

Nintendo Switch with Neon Blue and Neon Red Joy‑Con
US$299.99

---
david 目前離線  
舊 01-13-17, 03:15 PM   #322
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
引用:
作者: wsx360 查看文章
hdmi out上面咪有3.0囉
後面有3.0
官網講左,初期以2.0運作,之後以update升為3.0
而且官裝張相到見到係3.0個藍插口

舊 01-13-17, 03:16 PM   #323
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
側邊果2個USB位應該係預你連大手制, USB LAN, 充電用果D吧, 背面果個USB將來有3.0
lodoss 目前離線  
舊 01-13-17, 03:19 PM   #324
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
如果無炒應該會首發ZEDLA.等1個半月就有孖車8都算OK
sonic 目前離線  
舊 01-13-17, 03:21 PM   #325
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
早兩日下載返MARIO GALAXY 2
點解仲覺咁好玩既XD
sonic 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 12:40 AM

手機版 | APP版