Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-11-17, 01:21 PM   #51
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
睇完,其實同舊果三集差唔多,輕鬆睇下ok 吖

想問下羅素唔打針之後果位叫乜名(同乜係乜?)?佢講過但我唔記得咗……

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-17, 04:24 PM   #52
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Dr. Jekyll and Mr. Hyde,變身後為怪力纇型,之前The League of Extraordinary Gentlemen 同 Van Helsing都出現過,應該亦係hulk抄考對像
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-17, 05:48 PM   #53
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
睇完,其實同舊果三集差唔多,輕鬆睇下ok 吖
我覺得同舊版係兩回事WOR.....

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-17, 05:58 PM   #54
Eking

註冊日期: Feb 2006
我都覺得同頭1-2差不多, 唔係好好, 又唔係好差, 本身就唔覺得1-2集特別好睇

舊 06-11-17, 06:09 PM   #55
DevilElvis
The One
還我香港!!

Unwire話99 年 The Mummy E兩位演員在片中也有出場....我剩係認到位皇妃.....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 06-11-17, 07:24 PM   #56
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
嘩,啲負評係咁一個接一個。

我應唔應該入去中伏呢?

睇嚟始終都係1999年版嘅盜墓迷城好睇啲。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-17, 07:49 PM   #57
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
http://www.cinemablend.com/news/1668...-frasers-movie
上轉主角應該冇出現過,上轉年代大約set做1920,今次係現代,同角色無乜理由穿越時空 相反同一本金書出現咗做彩蛋,閃現咗吓

腐皮嘛,主要都係因為 Sofia 唔夠 Gal 吸引啫

此篇文章於 06-11-17 07:52 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 06-11-17, 08:24 PM   #58
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
我負皮哩套野絕對唔關d女事囉

其實你要玩Dark Universe唔係問題,但當中的"埃及神話"好薄弱下囉
以前果套第1,2集真係玩得盡好多,滿滿的古埃及神話feel

有少少認同某影評人話哩套野係2小時的Dark Universe預告

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-17, 09:27 PM   #59
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
http://www.cinemablend.com/news/1668...-frasers-movie
上轉主角應該冇出現過,上轉年代大約set做1920,今次係現代,同角色無乜理由穿越時空 相反同一本金書出現咗做彩蛋,閃現咗吓

腐皮嘛,主要都係因為 Sofia 唔夠 Gal 吸引啫
我意思係unwire話佢兩位喺新E集演過某個角色

舊 06-11-17, 10:18 PM   #60
C.Ryo
Game Master

https://youtu.be/pwz5-eyCgXE

咁呢套的確係dark universe引子嘛,可見環球比華納DC更心急呢

至於前系列兩個主角應該真係無參與,完全無credit戲內亦唔覺,而且Brendan年頭先被電視節目訪問過,佢自己都話唔知呢個project太多,但被主持人話fans want you back搞到佢so sad

此篇文章於 06-11-17 10:22 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 06-11-17, 10:31 PM   #61
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
用左2粒鐘為左造就湯神同個組織
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-17, 11:01 PM   #62
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
4/10

故事平鋪直術其實唔係問題,但係做到咁白就好低能
敵人又好自己友個DR.又好,就好似自爆同湯佬講自己目的咁,想點啊....
湯佬成個角色又唔鮮明,而且明明同"女主"一開始冇感情表現,中期又冇啦啦講到相愛左好耐咁
同時又犯左BVS錯誤,急於掟一堆dark universe資料出黎,無諗過要好好做返個故事
故事冇一個位係深刻

舊 06-12-17, 09:15 AM   #63
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: STRIFE 查看文章
4/10

故事平鋪直術其實唔係問題,但係做到咁白就好低能
敵人又好自己友個DR.又好,就好似自爆同湯佬講自己目的咁,想點啊....
湯佬成個角色又唔鮮明,而且明明同"女主"一開始冇感情表現,中期又冇啦啦講到相愛左好耐咁
同時又犯左BVS錯誤,急於掟一堆dark universe資料出黎,無諗過要好好做返個故事
故事冇一個位係深刻
佢同DC一樣已經無時間等, 除左成個電影英雄片之外, 連埋嗰D大粒演員都開始拍英雄戲黎搵銀, 再唔出手拉返幾個做主線角色, 真係賣埋俾DISNEY都似呀...

舊 06-17-17, 02:37 PM   #64
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
無乜刺激動作, 去到打鬥場面都只係女奸角慢慢行~~慢慢行~~埋黎然後打你一野咁. 明明捉住左你可以殺你收工又唔知點解掟開你.

最後湯佬反勝以為有咩奇招, 原來就係幫女奸角完成任務 (刀仔拮自己).........

結尾由湯佬變superhero, 但佢呢個級數既演員真係肯同你玩 universe系列作不停拍10年? (假設呢個dark universe成功的話)

成套戲最吸引都係睇女奸角身材.

此篇文章於 06-17-17 02:39 PM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-17, 03:53 PM   #65
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: ahleung 查看文章
無乜刺激動作, 去到打鬥場面都只係女奸角慢慢行~~慢慢行~~埋黎然後打你一野咁. 明明捉住左你可以殺你收工又唔知點解掟開你.

最後湯佬反勝以為有咩奇招, 原來就係幫女奸角完成任務 (刀仔拮自己).........

結尾由湯佬變superhero, 但佢呢個級數既演員真係肯同你玩 universe系列作不停拍10年? (假設呢個dark universe成功的話)

成套戲最吸引都係睇女奸角身材.
聞說呢套戲既劇本同玩法都由湯佬話晒事, 所以之後拍落去會點我諗問題不大, 亦即係佢話唔玩咪...

但點都好, 呢套戲真係... 佢都係做演員好D.

舊 06-17-17, 05:32 PM   #66
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
每集最重要關頭出一兩個鏡頭咪得囉又唔駛套套要佢係主角級

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 08:05 AM   #67
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
每集最重要關頭出一兩個鏡頭咪得囉又唔駛套套要佢係主角級
最重要係到時變左身或者話佢塊面爛爛地, 然後搵個替身做再配佢把聲落去就掂晒...

舊 06-19-17, 04:33 PM   #68
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
睇完,好廢
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-18, 11:27 PM   #69
IDGAF
The One

見iTunes特價$38買咗The Mummy(2017)4K HDR版睇,
雖然香港個譯名同1999年果套一樣叫盜墓迷城,
但我睇完覺得應該係完全無關係,最多叫做拎咗舊作部份概念嚟用,
套戲入面的角色做的決定完全無合理性可言,
不過,佢的動作場面同場景真係幾有睇頭,以商業片嚟講其實已經合格。

其實睇睇下我覺得似睇緊Mission: Impossible多過怪物系電影添,
可能因為又係搵Tom Cruise做主角,
d槍戰、飛機逃亡、沙塵暴橋段M:I都有用過啦…

舊 12-17-18, 08:06 PM   #70
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
其實TC做主角既戲, 佢就會參與好多意見. 出到黎既戲就難免套套都係主角威能英雄片.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-18, 10:24 PM   #71
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
其實TC做主角既戲, 佢就會參與好多意見. 出到黎既戲就難免套套都係主角威能英雄片.

其實呢...我一早就講佐,有老屍就可以SKIP得,事實亦係如此...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-18, 02:36 PM   #72
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
公道D講, 雖然由top guns開始老C果D動作片好多都係主角威能英雄片, 但其中都有唔少係拍得好睇, 好似某幾集MI, 早幾年的oblivion, jack reacher同edge of tomorrow.

佢都有做奸角, 好似同行殺機 .... 仲有ben stiller果套tropic thunder扮醜做大茄.

不過我都同意呢套the mummy係劣作. 就算以老C自己堆動作片的水準來講, 都係伏, 不過又未至於伏到垃圾級.

此篇文章於 12-19-18 02:46 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-18, 03:14 PM   #73
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
唔垃圾點會成個TCDU宇宙好似入左黑洞唔見左
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-18, 10:09 PM   #74
IDGAF
The One

其實我睇追加內容講話佢拍飛機逃生果幕,
真係去玩咗60幾次Zero G都幾有趣~!
同意外地多實境同演員親身上陣,
其實Tom Cruise係咪想做鬼佬版成龍?

https://www.youtube.com/watch?v=ucmOQES0yEQ

舊 12-23-18, 04:46 AM   #75
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
見iTunes特價$38買咗The Mummy(2017)4K HDR版睇,
雖然香港個譯名同1999年果套一樣叫盜墓迷城,
但我睇完覺得應該係完全無關係,最多叫做拎咗舊作部份概念嚟用,
套戲入面的角色做的決定完全無合理性可言,
不過,佢的動作場面同場景真係幾有睇頭,以商業片嚟講其實已經合格。

其實睇睇下我覺得似睇緊Mission: Impossible多過怪物系電影添,
可能因為又係搵Tom Cruise做主角,
d槍戰、飛機逃亡、沙塵暴橋段M:I都有用過啦…

非常認同,呢套應該叫Mission: Impossible外傳先啱!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
> >> > > 全新未開 XBOX 360 ACTIVISION 行貨 DESTINY < < < < < 已減價$$$180 超合Game魂 買賣專區 5 02-16-15 12:53 AM
<<收>>Tales of Xillia TOX/或守インストール店特cd/P&D餅卡<賣>BLAZBLUE CS日限<換>春遊祭明信片 9844 買賣專區 4 08-19-14 03:46 AM
[廣告 - CW] [CW32 U9] Sio2 新刊 <<No.6 FANBOOK「たからモノ」>> 與既刊<<慶次日記 バサラ村~!>>等 poyumoz Cosplay同人MIX討論區 0 08-08-11 10:57 PM
@@~~出左啦,最靚呢D GAME~~<<Dungeon Siege II>><< 末日危城2>>!!@@ Squalllg PC電腦遊戲討論版 45 09-10-05 04:52 PM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 03:19 PM

手機版 | APP版