Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-26-10, 12:23 AM   #76
Areios
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: cubic3c3 查看文章
其實可以通過城大的WAGS去幫你地 book 到房, 等大家可以在城大有個比較固定的地方玩

可能同你玩開boardgame 的人都有WAGS的老鬼
頭先同店主講開, 佢話以前都係城大玩過喎xddd
真係唔通係識o既都未定
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 12:49 AM   #77
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
引用:
其實可以通過城大的WAGS去幫你地 book 到房, 等大家可以在城大有個比較固定的地方玩

可能同你玩開boardgame 的人都有WAGS的老鬼
費事啦.
陣間d 食蕉黎問你拎學生證咁就
我大約估到我有一個gamegroup member 應該係wags 老鬼
因為佢以前都係城大學生
古手神主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 10:33 AM   #78
臭氏
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 古手神主 查看文章
如果你真係咁樣做你從此會係boardgame 界好出名
<-------
從來我都臭名遠播的

咁講啦,大家各取所須唶
我地會book間房,多D人入黎玩(唔係member、CityU學生都好)
我地可以主動地交report俾上頭
到頭來WAGS受重視,我地做野資源多D,以後event可以搞得更好,良性循環啦

如果只係得我地member,俾盡4檯
你叫上頭點睇我地台戲丫
只係大家可能真係慣左0係一個地方就唔肯換啦

引用:
費事啦.
陣間d 食蕉黎問你拎學生證咁就
我大約估到我有一個gamegroup member 應該係wags 老鬼
因為佢以前都係城大學生
全間房只要有一個人有學生證就得
我地book得房唔會無人
如果咁都怕煩,我都真係無野好講喇
你地0係public area無人protect,有起事上黎咪仲更加要趕
臭氏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 10:40 AM   #79
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
借U場呢D手續野
領略過都會明晒b

舊 08-26-10, 02:19 PM   #80
小明
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
多年前老鬼一個
仲記得當年未興玩broadgame,星期六見親都係trpg,仲要似係中學生多,免費canteen自然係最佳選擇啦
要WAGS 固定book,都要肯定個個星期都要有人得閒先得,以前星期六好少有WAGS人,不過依家有宿舍,可能會唔同o的掛
而且八樓suppose只准學生用,我地以前都試過食舊趕走外人,book canteen隔離o個o的又會嫌遠喎...

星期日....睇下得唔得閒啦,我都想去個場睇下環境
小明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 04:25 PM   #81
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

引用:
作者: 臭氏 查看文章
<-------
從來我都臭名遠播的

咁講啦,大家各取所須唶
我地會book間房,多D人入黎玩(唔係member、CityU學生都好)
我地可以主動地交report俾上頭
到頭來WAGS受重視,我地做野資源多D,以後event可以搞得更好,良性循環啦

如果只係得我地member,俾盡4檯
你叫上頭點睇我地台戲丫
只係大家可能真係慣左0係一個地方就唔肯換啦

全間房只要有一個人有學生證就得
我地book得房唔會無人
如果咁都怕煩,我都真係無野好講喇
你地0係public area無人protect,有起事上黎咪仲更加要趕
there are people in our group have been playing public area for 7 years and we do know about our risk. and there is really nothing big happen these years. so we are not very worry about it. anyway i will talk to my members to see if they like it or not. but seriously i dun think it is a easy job for u to stay in room for 1:30pm-9pm every saturday. if we have changes every week then i prefer to stay in the canteen where food, water and other boardgame fans are near by.
舊 08-26-10, 05:31 PM   #82
Areios

個post比人騎劫左(講笑的, 我總覺得會有好多人其實見過不過不相識咁)

其實唔一定要星期日架~BE日日都有人註場架~
上來實有人一齊玩, 放心
舊 08-26-10, 05:46 PM   #83
cubic3c3
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: 小明 查看文章
多年前老鬼一個
.......
引用:
there are people in our group have been playing public area for 7 years and we do know about our risk. and there is really nothing big happen these years. so we are not very worry about it. anyway i will talk to my members to see if they like it or not. but seriously i dun think it is a easy job for u to stay in room for 1:30pm-9pm every saturday. if we have changes every week then i prefer to stay in the canteen where food, water and other boardgame fans are near by.
其實我都係WAGS 老鬼, 阿臭都係~
呢個變左相認post XD

事關七樓同六樓玩boardgame, TRPG 同 magic card 係好耐之前已經引係保安方面的關注
好明顯保安想阻攔同制止
當大家避開保安搬去carteen 玩後, 眼見玩boardgame 的人越來越多, 對推廣 boardgame 實在係非常好的事, 我地呢d 玩得耐boardgame的人實在係非常樂意見到

不過話分兩頭, 相信大家都明玩 boardgame 的人有時會太大聲又或者會影響到其他人, 何況一玩就會玩足一日
城軒出手做野我諗只係遲早的事 , 所以先會想搞間房返黎, 俾大家搬入去玩
cubic3c3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 05:50 PM   #84
cubic3c3
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: Areios 查看文章
個post比人騎劫左(講笑的, 我總覺得會有好多人其實見過不過不相識咁)

其實唔一定要星期日架~BE日日都有人註場架~
上來實有人一齊玩, 放心

騎劫了不好意思
呢個圈子的確好細, 我諗我唔識得你, 但係係FB我都收到你個event 的invite
cubic3c3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 06:16 PM   #85
臭氏
Crazy Gamer

引用:
騎劫了不好意思
呢個圈子的確好細, 我諗我唔識得你, 但係係FB我都收到你個event 的invite
其實都係唔係第一次

兩三年前開左個BG topic都係咁
浮出黎的都係WAGS人
舊 08-26-10, 06:57 PM   #86
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

引用:
其實我都係WAGS 老鬼, 阿臭都係~
呢個變左相認post XD

事關七樓同六樓玩boardgame, TRPG 同 magic card 係好耐之前已經引係保安方面的關注
好明顯保安想阻攔同制止
當大家避開保安搬去carteen 玩後, 眼見玩boardgame 的人越來越多, 對推廣 boardgame 實在係非常好的事, 我地呢d 玩得耐boardgame的人實在係非常樂意見到

不過話分兩頭, 相信大家都明玩 boardgame 的人有時會太大聲又或者會影響到其他人, 何況一玩就會玩足一日
城軒出手做野我諗只係遲早的事 , 所以先會想搞間房返黎, 俾大家搬入去玩
其實又唔係特別擔心. 因為本來玩棋0既人唔係係城大玩, 而係係科大. 城大唔俾玩咪返科大囉
個邊就真係唔會趕你啦
一來真係冇人, 二來生意唔係太好

同埋煩到人都唔係太好,
如果搞一半又冇, 下個莊頹掉又唔搞
成日換地方都唔方便啦
咁不如自己take risk 好d
其實城軒咁貪錢, 佢地冇咩理由去趕走d 消費者
舊 08-26-10, 08:38 PM   #87
Areios

引用:
騎劫了不好意思
果個係店主自己SEND架, 唔係我SEND的啦~
所以你可能真係識店主都未定
舊 08-26-10, 10:52 PM   #88
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
引用:
果個係店主自己SEND架, 唔係我SEND的啦~
所以你可能真係識店主都未定
請問貴店有無Dungeon Lord(魔王鬥勇者)玩?
價錢都ok既,唔太貴,盡量出席

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-10, 10:58 PM   #89
Areios

引用:
作者: 團子~o~ 查看文章
請問貴店有無Dungeon Lord(魔王鬥勇者)玩?
價錢都ok既,唔太貴,盡量出席
有啊
(不過我都未玩過 上來指教一下??)
謝謝支持XDDD
舊 08-27-10, 10:42 AM   #90
Areios

聽說昨日有新面孔上過去傾左陣, 唔知會唔會係呢度o既版友呢?
舊 08-27-10, 01:59 PM   #91
Areios

冇晒人講野xddd

咁我試下再開topic睇下有冇人會回先

講下TRPG啦…
大家喜歡跟足PHB來玩,
多D combat咁, power play, 升lv為主
跟番D&D o既世界觀玩
定係照DM自己o既故事
需要作出一些修改o既, 重點講故事, 少combat咁呢?
舊 08-27-10, 03:12 PM   #92
臭氏
Crazy Gamer

<-----只會role巴巴人的肉盾
舊 08-27-10, 08:15 PM   #93
Kaiser
God of Gamer
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
<----唔識role play ....

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-10, 12:19 PM   #94
Areios

咁快又冇人回POST O既
舊 08-29-10, 01:25 AM   #95
臭氏
Crazy Gamer

引用:
咁快又冇人回POST O既
其實如果係外行人的話,TRPG比BG更難回
舊 08-30-10, 08:05 AM   #96
Areios

昨天玩得好開心
多謝各位參與
舊 09-02-10, 07:44 AM   #97
Areios

有冇人玩過blue moon city同day & night呢?_?
舊 09-02-10, 09:44 PM   #98
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
有興趣學下玩d唔同既boardgame~ 可以加入嗎..?
不過d game我完全唔識的...(以前只係有接觸過下bang)

舊 09-03-10, 03:26 AM   #99
smalltung

註冊日期: Apr 2004
機緣巧合下,我都試左唔少新舊Boardgame
(因為佢做iphone apps,所有買左超多Boardgame嚟玩)

舊 09-03-10, 08:15 AM   #100
Areios

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
有興趣學下玩d唔同既boardgame~ 可以加入嗎..?
不過d game我完全唔識的...(以前只係有接觸過下bang)
我通常都係去荃灣呢間boardgame club玩
佢地長期都有2~4人係度, 唔怕自己一個上到去冇game玩啦@口@
有人長期註場教game, 就唔怕上到去唔識玩又唔知玩乜好啦xddd

facebook link

網址

星期六日都會有人上去, 有興趣可以來玩的哦
唔介意的話我都可以教你玩架 最重要係有人陪我玩

引用:
作者: smalltung 查看文章
機緣巧合下,我都試左唔少新舊Boardgame
(因為佢做iphone apps,所有買左超多Boardgame嚟玩)
有冇話玩開邊隻覺得好玩呢?多d來交流一下?
近日都唔多見有人再講呢個topic咁o既(喂)

此篇文章於 09-03-10 08:47 AM 被 Areios 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:59 PM

手機版 | APP版