Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-20-04, 03:30 PM   #26
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
頭批貨好快會賣晒 \
睇定d先

謝情報

舊 05-20-04, 03:36 PM   #27
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
今日出唔到去

點解唔係fmp出先?
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-04, 03:39 PM   #28
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
又出左?!
今個月出咁多書嫁....買都買到窮啦....
我仲要買 NANA 畫集嫁...何來咁多錢....

舊 05-20-04, 06:25 PM   #29
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
今日係旺角...做乜歸心似箭......
一代一向貴...力天好似有例平二...
今個月無錢.......仲要捱多十日先洗得錢....
不過我都想睇FMP多些~~~
仲有.HACK.....幾時有新一期...

舊 05-20-04, 06:27 PM   #30
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: KTN
今個月無錢.......仲要捱多十日先洗得錢....
同一命運...

舊 05-20-04, 06:30 PM   #31
令胡沖
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
鋼之練金術師
令胡沖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-04, 06:31 PM   #32
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: 令胡沖
鋼之練金術師
咩意思?

舊 05-20-04, 06:40 PM   #33
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
作者: Rv250
今日出唔到去

點解唔係fmp出先?
你係時間出城啦,一騎當千#7都出左
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-04, 02:21 PM   #34
楓淚痕
Registered User

註冊日期: Jan 2004
1都未買啊~~ ~~夠慘~~不要再出啊~太多cd要買
楓淚痕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-04, 04:19 PM   #35
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
想睇FMP

舊 05-22-04, 11:34 PM   #36
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
唔知有無人睇完呢?
個言論自由之國真係好正
另外係歸鄉尾段個男人比奇諾打中之後個段d字係印錯定原本係咁
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-04, 07:52 PM   #37
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
唔是小說無得便hk$2的嗎~!?

off:
我想知何時出fmp和.hack的小說~
呢2本都好正阿

舊 05-23-04, 08:02 PM   #38
森羅

引用:
作者: haha3156
唔是小說無得便hk$2的嗎~!?

off:
我想知何時出fmp和.hack的小說~
呢2本都好正阿
本ai buster咪出左囉~
如果話game改小說個本都係兩個月之前日本先出
http://www.kadokawa.co.jp/bunko/bk_s...d=200401000234
[off]sugo把野大咁多既 [/off]
舊 05-23-04, 10:35 PM   #39
thom
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
太好,本#1剛睇完就#2入手 b
thom 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-04, 12:25 AM   #40
*~小螢~*
Insane Gamer

註冊日期: May 2004
推番呢個舊post上去先..
奇諾之旅好唔好睇..我見個封面咁得意同埋係角川出..所以想買..
另外..我又想買本ai buster..但係未睇過.hack系列..會唔會睇唔明呢
*~小螢~* 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-04, 12:25 AM   #41
*~小螢~*
Insane Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: Wraith
本ai buster咪出左囉~
如果話game改小說個本都係兩個月之前日本先出
http://www.kadokawa.co.jp/bunko/bk_s...d=200401000234
[off]sugo把野大咁多既 [/off]
呢本係唔係即係.hack/黃昏腕輪??
*~小螢~* 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-04, 12:51 AM   #42
森羅

引用:
作者: *~小螢~*
推番呢個舊post上去先..
奇諾之旅好唔好睇..我見個封面咁得意同埋係角川出..所以想買..
另外..我又想買本ai buster..但係未睇過.hack系列..會唔會睇唔明呢
本ai嚴格上係講一條友隻翼同個名點來,同成個故仔唔算有太大影響
上面個本係game小說化
而黃昏腕輪係有條友抽獎抽左呢個角色,唔係game果個
舊 05-31-04, 08:29 AM   #43
Terrier
西尾維新飯

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: *~小螢~*
呢本係唔係即係.hack/黃昏腕輪??
版「.hack」小u化始動!
係GAME的小說....不是.hack//DUSK(黃)....

kino之旅呢本野我覺得幾好睇

舊 08-18-05, 07:10 PM   #44
pars
Senior Gamer
見習收買佬

註冊日期: Sep 2004
無乜人提的小說-艾莉森[奇諾之旅作者]

d本小說出左街都有幾日,好似無人講咁?

[轉貼台灣角川]
僅有一片陸地的世界,分成東西二個聯邦,這二個國家長年爭戰不斷。住在東聯邦的17歲學生維爾與17歲的軍人艾莉森。某日,維爾與艾莉森一起來到了某個村落,遇見了一名以吹牛聞名的老人。這名老人告訴了他們「有個能讓戰爭結束之極具價值的寶物」。不過,後來那名老人竟然在他們眼前被人綁走……為了拯救這名老人,維爾與艾莉森發揮了行動力與智慧,展開了一場冒險行動。

「艾莉森」是擅長創作正統清純派冒險小說之在日熱賣230萬部的「奇諾之旅」作者時雨澤惠一的又一長篇幻想、冒險鉅作。本書在日本締造了不錯的佳績,佳評如朝。插畫仍由超人氣插畫家黑星紅白老師執筆。一篇少年與少女的冒險故事﹔一場令人心情激昂、充滿夢想、精采無比的冒險旅程就此展開。想體會時雨澤惠一老師另一個獨特世界的你,千萬不能錯過本系列作品!

作者簡介

時雨澤惠一小說家、輕小說作家。1972年出生。於1999年第六回電擊遊戲小說大賞中以『奇諾之旅—the Beautiful World—』進入最終決選候補作品。2003年3月在『電擊hp』開始連載,之後同年7月時出版文庫本。興趣是騎著愛車旅行。最喜歡的一句話是『正當你迷失了道路,你就能開始了解道路。』作品有:奇諾之旅(キノの旅) I~VII

舊 08-18-05, 07:20 PM   #45
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
我E家先知出左中文版...
石主乙個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-05, 07:23 PM   #46
十六夜賂
Crazy Gamer
Surmise

註冊日期: Mar 2005
呢本唔敢買住....想睇下其他人D評語先XD

舊 08-18-05, 08:21 PM   #47
Cheetah00120
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
邊度有得買?
Cheetah00120 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-05, 08:22 PM   #48
Dor
Game Master

註冊日期: Apr 2004
依本係咪佢既新作﹖

舊 08-18-05, 08:29 PM   #49
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

無知一問,奇諾之旅係咪係完左架啦?

舊 08-18-05, 08:47 PM   #50
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
尋晚睇完~

本書既厚度係奇諾之旅多一半...

故事唔錯,幾好睇~

論壇跳轉

現在的時間是 03:37 AM

手機版 | APP版