Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-15-20, 10:02 AM   #2201
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
今次拆開賣反而好,因為我只好個牛油背包
淨買佢裝落其他機度
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-20, 01:51 PM   #2202
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
從前有三隻哈。。。

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-20, 12:41 AM   #2203
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: J+1 查看文章
從前有三隻哈。。。

由手機版發出
金翅畢德鳥

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-20, 12:58 PM   #2204
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
估你唔到巴巴擴張SET

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-20, 01:18 PM   #2205
J+1
望過黎呀!!!!!!

由手機版發出
舊 06-17-20, 01:52 PM   #2206
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
估你唔到巴巴擴張SET
魔鬼在細節
即係叫你唔好啪實佢住
不過本身佢D裝甲都易拆,應該問題不大?

https://p-bandai.com/hk/item/N2518980001001
※ 如要重現刊登照片中的形態, 必須配備本商品和組裝前的 「MG 1/100 GUNDAM BARBATOS」(另售)。

呢個要拆腳掌

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-20, 02:37 PM   #2207
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: Reishin 查看文章
魔鬼在細節

即係叫你唔好啪實佢住

不過本身佢D裝甲都易拆,應該問題不大?

https://p-bandai.com/hk/item/N2518980001001

※ 如要重現刊登照片中的形態, 必須配備本商品和組裝前的 「MG 1/100 GUNDAM BARBATOS」(另售)。

呢個要拆腳掌
笨大表示你應該買多隻

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 06-17-20, 05:43 PM   #2208
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:

由手機版發出
邊個設計架
又嘥位又冇樣睇真係好有愛同強迫症先會買吧
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-20, 05:45 PM   #2209
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 真!DC 查看文章
邊個設計架

由手機版發出
咪又係大河原

我就係兩樣都有
已俾錢

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 06-18-20, 12:48 AM   #2210
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:

由手機版發出
本童子睇左D乜......
這應該叫"肉靶仕樣"先係真下嘛......
冇任何火力反擊攔截者咁同用番幾十年前的HLV有咩分別......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-20, 04:35 AM   #2211
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:

由手機版發出
好熟口面。
スカート巾着?

舊 06-18-20, 09:19 AM   #2212
Fio

註冊日期: Dec 2001
到底對雙腳有幾不滿先會咁樣突破大氣層
由手機版發出
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-20, 09:32 AM   #2213
J+1
望過黎呀!!!!!!

因為上面嘅人就係永遠都唔明白
由手機版發出

此篇文章於 06-18-20 09:34 AM 被 J+1 編輯。
舊 06-18-20, 06:20 PM   #2214
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 真!DC 查看文章
邊個設計架
由手機版發出
明顯就買O迫你食埋U啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-20, 07:54 PM   #2215
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Fio 查看文章
到底對雙腳有幾不滿先會咁樣突破大氣層
由手機版發出
...............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-20, 08:36 PM   #2216
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
...............

睇完依張圖

已經返唔到轉頭喇…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-20, 09:30 PM   #2217
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
明顯就買O迫你食埋U啦
睇真d先知原來u+o一齊賣
由手機版發出
舊 06-19-20, 03:26 PM   #2218
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
唔怪之得要捐錢畀細胃,原來要泊騰訊碼頭
你精佢都唔笨⋯⋯當日本各大組裝模型都搬去大陸啤膠時,
笨大gunpla系列模型繼續made in japan,佢都知自己太多黑科技,打死唔會向大陸啤模型。

大陸近年多左好多疑似機娘模型,睇怕都係壽屋條生產線有25仔
(仲有某橙工坊啲1/12武器⋯⋯同Little armory真係出奇地似)

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 06-19-20 03:29 PM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-20, 03:56 PM   #2219
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
笨大gunpla系列模型繼續made in japan,佢都知自己太多黑科技,打死唔會向大陸啤模型。

(仲有某橙工坊啲1/12武器⋯⋯同Little armory真係出奇地似)
其實注塑生産技術唔係重點

重點係你有無噤大個市場去撐起你條生産線

笨大有日昇旗下一堆IP , 自然放膽投資落生産技術研發黑科技

就算係孩之寶 + 香港興利集團都做唔到笨大依個程度

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 09:32 AM   #2220
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
依家先出聖約MG

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 11:22 AM   #2221
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
其實注塑生産技術唔係重點

重點係你有無噤大個市場去撐起你條生産線

笨大有日昇旗下一堆IP , 自然放膽投資落生産技術研發黑科技

就算係孩之寶 + 香港興利集團都做唔到笨大依個程度
見笨大出咁多其他ip模型就知佢已經產能過剩
由手機版發出
舊 06-22-20, 01:04 PM   #2222
真!DC
Banned User
奉行我道

近年笨大會出咩完全冇紋路咁
由手機版發出
舊 06-22-20, 04:54 PM   #2223
wingzero_W0
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
ZGMF-X11A 唔爭在出埋佢啦
wingzero_W0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-20, 09:02 PM   #2224
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: wingzero_W0 查看文章
ZGMF-X11A 唔爭在出埋佢啦
要變型...不了
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-20, 10:31 AM   #2225
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章

三國創傑傳咪係MIC囉
不過果條line都無乜黑科技可以偷
最勁都係本家系列HG/RG/MG/PG

有25仔又點,咪又係繼續喺支那生產
之前上淘寶睇幾多假SHF,仲有堆山塞模型 / 合金玩具

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Bandai 模型討論區 Vol.25丨ついにMG ガンダムXが発売決定! money 收藏品討論版 1333 10-21-14 11:54 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.25 [ 請到VOL.26繼續發言! ] 啤梨王子 球會討論區 1001 03-28-07 03:28 AM
Bandai 模型討論區 Vol.9 ~~ kog 收藏品討論版 1024 01-14-06 12:30 AM
[PS2]Bandai咸蛋超人新作Ultraman Nexus預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 05-10-05 10:08 AM
[PS2]Bandai 戰艦動畫改編新作ジパング預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 03-26-05 12:38 AM

現在的時間是 11:12 PM

手機版 | APP版