Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-13-18, 06:17 PM   #26
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 貓太部 查看文章
好似好好玩,不過距離發售日分分鐘成年後,
系統又冇正式公佈,可變素好大....
男女主角都好靚仔靚女,
不如優先出落feh俾人用吓先~真係令人抽爆~
到出果時實攪活動
FE最好係有大量角色,隻FEH出極都有
人設傳聞係畫開BL
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 06:23 PM   #27
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: okabe 查看文章
到出果時實攪活動
FE最好係有大量角色,隻FEH出極都有
人設傳聞係畫開BL
BL
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-18, 12:30 AM   #28
marumaru
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
有傳人設是倉花千夏,主要乙女向作品人設,也不是一定BL啦
marumaru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 10:50 PM   #29
okabe

2月14日(木)朝7時より「Nintendo Direct 2019.2.14」を放送します。『ファイアーエムブレム 風花雪月』を中心に、Nintendo Switchのソフトに関する情報をお届けします。放送時間は約35分です。

終於有新消息
希望有發售日公佈埋
舊 02-13-19, 11:31 AM   #30
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: okabe 查看文章
2月14日(木)朝7時より「Nintendo Direct 2019.2.14」を放送します。『ファイアーエムブレム 風花雪月』を中心に、Nintendo Switchのソフトに関する情報をお届けします。放送時間は約35分です。

終於有新消息
希望有發售日公佈埋
主要介紹FE, 以過往經驗, 應該好快出可能下一季就有
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 12:03 PM   #31
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: mouseccy 查看文章
主要介紹FE, 以過往經驗, 應該好快出可能下一季就有
老任好多時都係公佈左就3個月後開賣...我估夏天前有得玩~
係差在有幾多DLC...希望個season pass不要太貴就好~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 12:16 PM   #32
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
老任好多時都係公佈左就3個月後開賣...我估夏天前有得玩~
係差在有幾多DLC...希望個season pass不要太貴就好~
我預佢六月有
唔係ns往後幾個月都要靠堆冷飯keep住
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 01:51 PM   #33
okabe

引用:
作者: 野良猫 查看文章
我預佢六月有
唔係ns往後幾個月都要靠堆冷飯keep住
我估5月 ,因為FE 5 月有個fes 活動
舊 02-14-19, 06:23 AM   #34
MO

註冊日期: Aug 2005
2019年7月26日
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 06:52 AM   #35
okabe

估唔到要拖到暑假先出,
而且故事係玩學園
舊 02-14-19, 06:52 AM   #36
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
仲以為4月尾會出,要等到7月尾@@
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 08:27 AM   #37
野良猫
肥倫

唔好同dq撞同一個月就可以了

不過今集育成要素高咗好多
都唔知係咪好事
舊 02-14-19, 08:41 AM   #38
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
一半時間介紹佢個學校系統⋯⋯呢隻真喺FE黎?
不過咁樣諗,育成系統進步咗,可以用嘅玩法又多咗嘅
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 08:51 AM   #39
leungky1

註冊日期: Jul 2009
E3片依家睇番似前設,講緊謎之女打完場仗

既然片段仲有隻龍形物體響度,應該都唔怕無傳統火紋實戰打嘅
不過我好奇學生死係咪真係仲玩得落去
由手機版發出

此篇文章於 02-14-19 08:54 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 08:54 AM   #40
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: leungky1 查看文章
E3片依家睇番似前設,講緊謎之女打完場仗

既然片段仲有隻龍形物體響度,應該都唔怕無傳統火炆實戰打嘅
不過我好奇學生死係咪真係仲玩得落去
由手機版發出
應該都喺3國一齊打dark side嘅唔知乜乜之類
不過呢隻點都會玩⋯
由手機版發出
舊 02-14-19, 08:56 AM   #41
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
學園當然可以實戰啦(看軌跡)

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 08:59 AM   #42
lancelam
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
Nintendo Switch IDSW-3344-4281-3048
3DS Friend Code4554 0555 6683
話說,睇返官方頁面的版權資訊⋯

https://topics.nintendo.co.jp/c/arti...d14145cb1.html

這次光榮有輔助開發呢⋯⋯
lancelam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 09:06 AM   #43
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: lancelam 查看文章

https://topics.nintendo.co.jp/c/arti...d14145cb1.html

有光榮,喺好定唔好呢~~嘿嘿
由手機版發出
舊 02-14-19, 09:07 AM   #44
野良猫
肥倫

引用:
作者: lancelam 查看文章

應該係負責一騎討部分
舊 02-14-19, 09:29 AM   #45
mouseccy
Game Master
老鼠仔

唔知係咪日版會跟中文版
打算去森林訂
舊 02-14-19, 09:35 AM   #46
okabe

入就一定會入,不過見到畫面同玩法都有點
擔憂,希望遲d 多d 消息公佈下,暫時睇吸引力不足
舊 02-14-19, 10:18 AM   #47
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
ファイアーエムブレム 風花雪月 [Nintendo Direct 2019.2.14]
https://youtu.be/irqrRzLLYFA
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 10:59 AM   #48
mouseccy
Game Master
老鼠仔

日森開左訂
不過唔寄香港, 又要搵轉運, 睇下5,6月香港有冇預訂特典, 再決定邊一邊訂
舊 02-14-19, 01:24 PM   #49
charcsc2000
J神哥

引用:
日森開左訂
不過唔寄香港, 又要搵轉運, 睇下5,6月香港有冇預訂特典, 再決定邊一邊訂
香港訂算啦...我估計900蚊內有交易...
舊 02-14-19, 01:27 PM   #50
charcsc2000
J神哥

引用:
唔知係咪日版會跟中文版
打算去森林訂
9成國際版....或日版跟中文版, 如異度神劍2~

標籤
Fire Emblem, ファイアーエムブレム

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[iOS/An]Fire-Emblem-Heroes(ファイアーエムブレム ヒーローズ) okabe 手機平板遊戲討論版 605 01-17-23 11:27 PM
<NS> ファイアーエムブレム 風花雪月 攻略討論區 鐵之侍 攻略及心得交流區 78 02-20-20 03:58 AM
[sell] Fire Emblem 風花雪月 中文 普通行版 ctmoduser 買賣專區 1 08-18-19 09:00 PM
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM

現在的時間是 06:55 PM

手機版 | APP版