Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-13-15, 04:30 PM   #1601
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: Eking 查看文章
大打一場係因為選元帥吧
一方面係啦.
另一方面佢地不嬲面左左, 順手打一場...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-15, 08:57 PM   #1602
clie

註冊日期: Dec 2001
最尾係隻烏鴉話:嗯,無問題???
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-15, 09:20 PM   #1603
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
今話好溫馨,One Piece就係要有d溫情野先好睇。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-15, 05:46 PM   #1604
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 小白熊 查看文章
海賊咪係黑道
當時無人明講咩的, 但而家就可以順理成章當同一件事睇

黑道意思係指明哥個種做地下買賣, 海賊係犯法但係唔一定傷天害理~

舊 07-17-15, 08:22 PM   #1605
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
黑道意思係指明哥個種做地下買賣, 海賊係犯法但係唔一定傷天害理~

世道話你係黑道你就係黑道,o係世界政府操控言論,海軍等於正義既世界, 海賊點會唔算黑道。。。。。。

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-15, 12:13 PM   #1606
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
海軍就係好人/正義.
海賊就係壞人/賊.

好人入黑道又掩飾得好就唔理.
但海賊唔入黑道都已經判左佢係賊.

今話好悶...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-15, 03:09 PM   #1607
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: HON HON 查看文章
海軍就係好人/正義.
海賊就係壞人/賊.

好人入黑道又掩飾得好就唔理.
但海賊唔入黑道都已經判左佢係賊.

今話好悶...
海上面唔係海軍/海賊既船, 好似得山治間餐廳

舊 07-18-15, 04:19 PM   #1608
Shadow 神
混沌與光明的創造者

PSN  IDShadowNel
艾斯出左名咁多年,撒波完全無見過佢個樣有 d 講唔通
依家搞到好似 tvb 劇情咁

下話應該開始講返山治去左邊??

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 02:19 PM   #1609
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
事隔差唔多2年都有, 山治娜美喬巴佢地終於出返嚟

但最估唔到就係
咁快就出現 百獸凱多
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 02:28 PM   #1610
問天小肥
Crazy Gamer
~(‵▽′)ψ

註冊日期: May 2004
引用:
作者: ~Sau~ 查看文章

但最估唔到就係
咁快就出現 百獸凱多
期待已久既山治終於出現返啦...
重追再埋四皇....
期待下話基德佢地會點....

我が前に立ち塞がりし すべての愚かなるものに
我と汝が力もて 等しく滅びを寫えんことを
問天小肥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 02:47 PM   #1611
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
其實自從上次隻船出現到呢集,漫畫入面過左幾多日?....

舊 07-30-15, 03:10 PM   #1612
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: Rance 查看文章
其實自從上次隻船出現到呢集,漫畫入面過左幾多日?....
1日囉

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 04:45 PM   #1613
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
OP 有一個人物叫山治的嗎? 新人物黎?

小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 05:20 PM   #1614
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 小白熊 查看文章
OP 有一個人物叫山治的嗎? 新人物黎?

奇怪在班新人物坐緊船O既,乜原來呢套漫畫D人坐船O既咩?

舊 07-30-15, 07:47 PM   #1615
宇智波佐助
Insane Gamer
寫輪眼

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: ~Sau~ 查看文章

但最估唔到就係
咁快就出現 百獸凱多
有2年咁耐咩

那無可替代的鋼鐵之心也將如期而至
宇智波佐助 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 08:00 PM   #1616
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
引用:
作者: 宇智波佐助 查看文章
有2年咁耐咩
就算冇2年都應該有1.5年

印象中好似係2013年11定12月之後
事隔到而家先出返嚟

但故事上, 只係過左1日
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 08:24 PM   #1617
小白熊
冬眠中

XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
山治最後出場係 730 話問路飛羅反擊 big mon 許可

730 話根據 wiki 紀錄係"卷73 ドレスローザSOP作戰 -- 722-731 -- 2014年3月4日"

點都有失蹤 1 年半以上
舊 07-30-15, 08:25 PM   #1618
宇智波佐助
Insane Gamer
寫輪眼

註冊日期: Apr 2007
真係唔覺 原來明戈 呢到 都打左 以經 年半

那無可替代的鋼鐵之心也將如期而至
宇智波佐助 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 08:28 PM   #1619
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
原來只係年半咁, 我仲以為打左兩三年。。。。。。
呢段前半d 劇情都唔記得哂

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 08:46 PM   #1620
小白熊
冬眠中

整個德島篇超過 2 年了
701話上島,剛剛好係第71卷 曲者達のコロシアム -- 701-711 -- 2013年8月2日
舊 07-30-15, 09:52 PM   #1621
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
nami 佢地終於出返黎

明戈呢part拖左咁耐,真係悶鬼死

但求下篇唔好咁悶

舊 08-06-15, 04:19 PM   #1622
casio

註冊日期: Apr 2005
戰國唔使做之後好似卡普上身

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-15, 09:03 PM   #1623
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
戰國搞咩性格變左咁多

舊 08-06-15, 09:39 PM   #1624
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
果然逃走係最好睇的嗎!?
風萌翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-15, 10:28 PM   #1625
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
戰國過左(故事中既)2年就變白髮
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 尾田栄一郎「ONE PIECE 最後の海 新世界編」開幕 Vol.14 money 日本動漫畫討論版 1000 11-24-11 04:01 PM
[漫畫] 尾田栄一郎「ONE PIECE 最後の海 新世界編」開幕 Vol.13 money 日本動漫畫討論版 999 02-24-11 11:50 PM
車路士球迷會Vol.14 ﹝~ 請各位繼續到Vol.15討論~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1002 02-08-09 02:36 PM
NBA 討論區 VOL. 14 - 請移玉步到 VOL. 15 繼續討論 阿聰 體育版 1000 07-21-06 01:16 PM
Game vol.15 (完) 魚伕 體育版 19 10-26-04 07:07 PM

現在的時間是 05:50 AM

手機版 | APP版