Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 02-25-07, 10:19 PM   #1
steve
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
向世界出發II 12/3 10:30pm

謝霆鋒 - 柬埔寨
曾志偉 - 汶萊
蔡少芬 - 以色列
梁詠琪 - 雲南女兒國
廖偉雄 - 非洲毛里裘斯
汪明荃 - 日本京都
陳鍵鋒 - 黃河及黃土高原

想睇下阿燦,同曾志偉...

此篇文章於 03-12-07 10:06 AM 被 steve 編輯。
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-07, 10:35 PM   #2
fancylala
痴線架!!!!

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: steve 查看文章
曾志偉 - 汶萊
謝霆鋒 - 柬埔寨
梁詠琪 - 雲南女兒國
蔡少芬 - 以色
汪明荃 - 日本京都

想睇下阿燦,同曾志偉...
想睇依兩個
見到蔡少芬咩十字架,好似幾好睇

舊 02-25-07, 10:47 PM   #3
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
汪明荃 - 日本京都

非常記得當年星光伴我行周海媚去日本,同今次阿姐一樣試和服,完全兩種feel

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-07, 01:52 AM   #4
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
汪明荃 - 日本京都

非常記得當年星光伴我行周海媚去日本,同今次阿姐一樣試和服,完全兩種feel
應該汪阿姐又係扮藝妓…

舊 02-26-07, 02:02 AM   #5
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
上一輯好好睇, 近年少有0既好節目
今次一樣照追~!
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-07, 03:16 PM   #6
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
曾志偉,蔡少芬,廖偉雄同汪明荃呢四個最想睇,

阿燦去非洲真係好應景
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-07, 04:39 PM   #7
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
今次年輕藝人太多, 估計分享心路歷程時, 又是言不及義.

唔講幾乎忘記, 阿姐是曉日文的, 80年代時她去日本訪問過當紅歌手近藤真彥.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-07, 04:40 PM   #8
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

引用:
作者: nefrezx 查看文章
阿燦去非洲真係好應景
Why?

同佢俾人呃過錢有關?

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.
舊 02-26-07, 10:13 PM   #9
Fussgaenger
Senior Gamer
日日做到冇停手

註冊日期: Apr 2006
其實呢個節目應該俾d有比較多經歷既藝人去
俾d後生去講埋晒d空泛又冇意義既野
謝霆楓同陳鍵鋒...
Fussgaenger 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-07, 10:18 PM   #10
firstofmay
Insane Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: Fussgaenger 查看文章
謝霆楓同陳鍵鋒...
謝霆鋒都叫有D經歷ge
但係陳鍵鋒就....

舊 02-26-07, 11:04 PM   #11
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

今晚睇預告片, 妲己流淚自白.

未睇都大概估到佢會講乜 - 曲線自我澄清.

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.
舊 02-27-07, 02:33 PM   #12
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: Fussgaenger 查看文章
謝霆楓同陳鍵鋒...
同意一半啦
人的經歷不一定同年齡掛鈎的......

不過, 的確唔明陳鍵鋒有乜好講......a

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-07, 12:06 AM   #13
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
無線出既 promote

唔會係謝霆鋒 - 愛回家 (柬埔寨) 打頭陣ma
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-07, 12:16 AM   #14
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:

唔係跟頭post順序咩?

p.s.
結果未開播大家就已經以一己喜惡批定邊集好睇邊集唔好睇......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 02-28-07 12:32 AM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
舊 02-28-07, 09:31 AM   #15
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
唔係跟頭post順序咩?

p.s.
結果未開播大家就已經以一己喜惡批定邊集好睇邊集唔好睇......
因為呢個唔係一般旅遊節目, 而係有嘉賓, 要分享的.

而那些嘉賓藝員大家早已熟悉, 有多少深度大家心中有數.

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.
舊 02-28-07, 11:32 AM   #16
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: 美版之王-天涯浪子 查看文章
因為呢個唔係一般旅遊節目, 而係有嘉賓, 要分享的.

而那些嘉賓藝員大家早已熟悉, 有多少深度大家心中有數.
弊在追番上面d post時, 有部份明顯係:
唔鍾意某集的嘉賓 --> 批定果集唔好睇

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-28-07, 06:49 PM   #17
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
他們的體驗,一般旅行唔會有。就算唔鐘意個藝人,個節目當睇風土人情都好睇。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-07, 07:40 PM   #18
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: emiko 查看文章
他們的體驗,一般旅行唔會有。就算唔鐘意個藝人,個節目當睇風土人情都好睇。
所以先叫大家唔好未睇就打定分數先lor...

p.s.
不過恐怕唔係個個都聽得入耳了...
打分數都唔止, 仲要出言侮辱他人...... : d o n n o :

死神Lv.3能力覺醒
舊 03-05-07, 07:04 PM   #19
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
陳鍵鋒果集無野講到話自己係咩人?

舊 03-05-07, 07:30 PM   #20
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
陳鍵鋒果集無野講到話自己係咩人?
呢集恐怕好難令各GAF人有共鳴
同一班覺醒到自己仍然生活響殖民主義體制之下的人講家國觀念, 咪即係響度levelup......

死神Lv.3能力覺醒
舊 03-06-07, 07:39 PM   #21
steve

註冊日期: Aug 2002
引用:

播映順序應該係咁..

謝霆鋒 - 柬埔寨
曾志偉 - 汶萊
蔡少芬 - 以色列
梁詠琪 - 雲南女兒國
汪明荃 - 日本京都
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-07, 03:11 AM   #22
不死game神
Ultimate Gamer
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
汪老姐,do do,肥肥,薛家燕係tvb4大惡頂阿姐,都唔知tvb仲要搵佢地做節目,謝霆鋒搵佢做乜,曾志偉又係,廖偉雄之前搞燒味好似搞唔掂又想出山拍戲所以tvb搵佢谷出黎喊既特輯,成日都喊,選港姐,唔喊唔似樣咁咩

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-07, 08:50 PM   #23
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: steve 查看文章
播映順序應該係咁..

1)謝霆鋒 - 柬埔寨
2)曾志偉 - 汶萊
3)蔡少芬 - 以色列
4)梁詠琪 - 雲南女兒國
5)廖偉雄 - 非洲毛里裘斯
6)汪明荃 - 日本京都
7)陳鍵鋒 - 黃河及黃土高原
1)愛*回家 12/03~16/03(5集)
2)國王與我 19/03~23/03(5集)
3)以色列的苦路 26/03,28/03~30/03(4集)
4)女兒國戀愛崇拜 02/04~06/04(5集)
5)成與敗 09/04~12/04(4集)
6)古都藝影 13/04~18/04(4集)
7)鼓舞黃河 19/04~20/04,23/04~24/04(4集)

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-07, 10:43 PM   #24
Fussgaenger
Senior Gamer
日日做到冇停手

註冊日期: Apr 2006
汶萊個行宮大到呢...
Fussgaenger 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-07, 10:56 PM   #25
W!LL
Moderator