Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-02-14, 06:41 PM   #7126
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
點解唔用super GB再SFC改色差
http://bbs.a9vg.com/thread-3637477-1-1.html
直接用元祖 GameBoy 直出 HDMI 別有意思。
玩開 (?) 改裝機o既最大滿足感 (?) 莫過於此。(笑)

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 07:43 AM   #7127
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
Ultimate NES Remix有冇日版?

http://www.nintendo.com/games/detail...fII2qNzONN5k5E

舊 12-10-14, 12:24 AM   #7128
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
現在沒和沒有公布
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 06:28 AM   #7129
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
Monday本來打算出旺角出new3DSLL大亂闘限定版,
可惜個面周圍都買晒,
最後唯有好夜去左好景母女店出左new細3DS紅寶石限定版+HORI光面貼$1470,
多謝老板娘咁夜都做埋我生意先收舖!

To Will大兄:我前日出新機,琴日一出188就擦到你,我地真係好有緣!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 12-10-14 06:32 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 02:01 PM   #7130
仁魂

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
想問問New 3DS LL枝筆, 街有無得配?
我唔知跌左係邊.....
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 02:54 PM   #7131
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: mrk 查看文章
Monday本來打算出旺角出new3DSLL大亂闘限定版,
可惜個面周圍都買晒,
最後唯有好夜去左好景母女店出左new細3DS紅寶石限定版+HORI光面貼$1470,
多謝老板娘咁夜都做埋我生意先收舖!

To Will大兄:我前日出新機,琴日一出188就擦到你,我地真係好有緣!
你真係多機

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 04:07 PM   #7132
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: W!LL 查看文章
你真係多機
其實我部日版舊款細機本身係大使機,
9月初個R掣已經神神地,最近完全壞左啦!
所以咪要出新機趕著搬Date先囉!
加上當初出日版LL機時,冇時間搬Date,搞到依家唔上唔落!(我有儲開擦身砌圖!)
---------------------------------
重有我部美版舊款細機個時一出冇耐即買,
近呢半年個Wi-Fi都神神地,擦身重係成日慢過其他機先擦到!

PS:請問各位人兄舊機搬Data去新機的過程,需要用到R掣嗎??(舊機R掣已完全壞晒)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 12-10-14, 04:09 PM   #7133
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
其實我部日版舊款細機本身係大使機,
9月初個R掣已經神神地,最近完全壞左啦!
所以咪要出新機趕著搬Date先囉!
加上當初出日版LL機時,冇時間搬Date,搞到依家唔上唔落!(我有儲開擦身砌圖!)
---------------------------------
重有我部美版舊款細機個時一出冇耐即買,
近呢半年個Wi-Fi都神神地,擦身重係成日慢過其他機先擦到!

PS:請問各位人兄舊機搬Data去新機的過程,需要用到R掣嗎??(舊機R掣已完全壞晒)
全程觸控過
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 04:13 PM   #7134
mrk

引用:
作者: Terry Sham 查看文章
日版暫時只有WiiU版,3DS版未有著!

舊 12-10-14, 05:31 PM   #7135
mrk

引用:
作者: 野良猫 查看文章
全程觸控過
Thanks!!!

PS:問多樣,請問依家搬Data前,係咪要新機同舊機都分別要有NNID Acc先搬得架??

舊 12-10-14, 05:50 PM   #7136
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
Thanks!!!

PS:問多樣,請問依家搬Data前,係咪要新機同舊機都分別要有NNID Acc先搬得架??
唔係, 新機千奇唔好 login

舊 12-10-14, 05:56 PM   #7137
mrk

引用:
作者: carychow 查看文章
唔係, 新機千奇唔好 login
Q1:why??
Q2:咁連舊機都冇NNID就咁搬左Data先得唔得??

PS:最近想出埋大亂闘限定版new3DSLL,請問 淨機+Mon貼$1460(不跟火牛),個價合理嗎??或者邊到重有得再平D??(可惜我遲左出糧,之前良粉的$1299錯過左啦!)

溫馨提示:各位買new3DS/3DSLL前,最好自備MH4/MH4G,唔係試唔到個內置右啲o架!!

此篇文章於 12-10-14 06:09 PM 被 mrk 編輯。
舊 12-10-14, 07:10 PM   #7138
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
Q1:why??
Q2:咁連舊機都冇NNID就咁搬左Data先得唔得??

PS:最近想出埋大亂闘限定版new3DSLL,請問 淨機+Mon貼$1460(不跟火牛),個價合理嗎??或者邊到重有得再平D??(可惜我遲左出糧,之前良粉的$1299錯過左啦!)

溫馨提示:各位買new3DS/3DSLL前,最好自備MH4/MH4G,唔係試唔到個內置右啲o架!!
雖然冇講過有咩問題, 但搬資料時會要你新機解除登錄先.
任天堂嘅系統軟件技術我真係信唔過佢…到時搞到你個 Mii 廣場有問題就無謂.
搬完後新機會自動登入.

舊機有冇 NNID 唔係問題, 新機一定要冇 NNID 登錄.

呢段片拍得幾好.

舊 12-11-14, 12:46 PM   #7139
deltax

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDkotoic
PSN  IDkotoi_HK
XBox Live Gamertagkotoi
引用:
日版暫時只有WiiU版,3DS版未有著!
3ds 個隻同wii U個隻係唔係一樣? 有無重復?
deltax 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 04:48 PM   #7140
mrk

引用:
作者: deltax 查看文章
3ds 個隻同wii U個隻係唔係一樣? 有無重復?
WiiU版睇封面好似係2in1 disk Game,
而3DS版好似想分折2分出!(另1半未出著!)

舊 12-11-14, 04:55 PM   #7141
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
Nes remix

3DS 係 「1/2 集各抽部分內容」, WiiU 就收錄晒兩集
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-14, 10:20 PM   #7142
mrk

引用:
作者: carychow 查看文章
雖然冇講過有咩問題, 但搬資料時會要你新機解除登錄先.
任天堂嘅系統軟件技術我真係信唔過佢…到時搞到你個 Mii 廣場有問題就無謂.
搬完後新機會自動登入.

舊機有冇 NNID 唔係問題, 新機一定要冇 NNID 登錄.

呢段片拍得幾好.
唔該晒!!

溫馨提示:各位出new機前,
最好自備埋MH4/MH4G/MGS3/KH3D/BHRev1 D有既右菇功能的Game去,咁先試到個右菇o的!!!

PS:好想用new機開右菇玩番KH3D,但餅帶唔知去左邊??

舊 12-12-14, 11:02 PM   #7143
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
可用右菇移動介面指標試機
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-14, 09:33 AM   #7144
mrk

引用:
作者: 1515 查看文章
可用右菇移動介面指標試機
多謝溫馨提示,
原來ZL,ZR掣係3DS Meun都試用到!

舊 12-13-14, 11:10 AM   #7145
threey
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
有冇人遇過呢個Bugs?
幾日前我部美版3DS死機,時間被重設,
當較番正確o既時間後發現無法同自己另外兩部3DS擦身,
當時係開o左wifi,冇郁過其他設定,可以上網,
即使等o左超過8個鐘依然無法擦身(另外兩部正常)
總之就係擦身出現問題

o係唔影響存檔下有冇解決方法?

舊 12-13-14, 11:53 AM   #7146
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
引用:
作者: threey 查看文章
有冇人遇過呢個Bugs?
幾日前我部美版3DS死機,時間被重設,
當較番正確o既時間後發現無法同自己另外兩部3DS擦身,
當時係開o左wifi,冇郁過其他設定,可以上網,
即使等o左超過8個鐘依然無法擦身(另外兩部正常)
總之就係擦身出現問題

o係唔影響存檔下有冇解決方法?
可能要等耐d先可以擦?
我兩部3DS有時隔一兩日先擦到
不過我唔係次次擦完都入擦身廣場玩, 唔知咁係咪要等耐d先擦到

舊 12-14-14, 08:44 AM   #7147
newlife2010

註冊日期: Jan 2010
今日諗住出屯門買日版3DSLL, 想問邊間信得過? 要注意D咩?
仲有宜家出左幾多種色? 大概咩價錢?
太耐冇打機想請教下咁多位師兄, 唔該哂
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-14, 01:34 PM   #7148
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
引用:
作者: newlife2010 查看文章
今日諗住出屯門買日版3DSLL, 想問邊間信得過? 要注意D咩?
仲有宜家出左幾多種色? 大概咩價錢?
太耐冇打機想請教下咁多位師兄, 唔該哂
我自己係置樂買機,多3ds game賣個幾間都ok
最重要睇個mon 有冇光點/死點,有冇入塵
建議買new 3dsLL,因為呢部各方面都好過舊3ds LL
由手機版發出
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-14, 02:18 PM   #7149
newlife2010

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: seed2005 查看文章
我自己係置樂買機,多3ds game賣個幾間都ok
最重要睇個mon 有冇光點/死點,有冇入塵
建議買new 3dsLL,因為呢部各方面都好過舊3ds LL
由手機版發出
YES, 我係諗住買NEW 3DSLL
不過其實想買美版...始終英文先睇得明...
但未有MH玩..又唔知美日GAME可唔可以連線玩...因我D朋友都玩日版...><
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-14, 07:05 PM   #7150
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
NES remix買wii u 版定係3ds版好?
有無人買左,好玩嗎
DreamyLuigi 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 07:15 AM

手機版 | APP版