Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-16-18, 06:25 PM   #2476
衰仔包
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
卡住了

暫時仲卡住係真。3號 的對戰....到目前為止仲未打得贏

https://youtu.be/S2QdUHIIrRI
未見過的人又唔怕透就可以望下小弟的戰果

此篇文章於 06-16-18 06:56 PM 被 衰仔包 編輯。
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-18, 08:25 PM   #2477
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
厲害
最後逼到佢埋牆角呢下高招
夜D 我又試下先

更新
https://twitter.com/DeonYu4/status/1008025569445867520

終於打得贏...前前後後加埋試左2個鐘

另外backup左成個挑戰過程,紀錄用
https://www.youtube.com/watch?v=DrXt_I1ap7A

此篇文章於 06-17-18 01:00 AM 被 迪安大叔 編輯。
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-18, 02:28 PM   #2478
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
三文魚random 武, 有熊桶

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-18, 02:55 PM   #2479
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: 衰仔包 查看文章
隻OCTO 最後D關真係好正,有D似metal gear
我以為淨係得我咁諗
我一玩就諗起MGS2

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-18, 04:02 PM   #2480
衰仔包
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
引用:
厲害
最後逼到佢埋牆角呢下高招
夜D 我又試下先

更新
https://twitter.com/DeonYu4/status/1008025569445867520

終於打得贏...前前後後加埋試左2個鐘

另外backup左成個挑戰過程,紀錄用
https://www.youtube.com/watch?v=DrXt_I1ap7A
恭喜

引用:
作者: N0T51B 查看文章
我以為淨係得我咁諗
我一玩就諗起MGS2
主線咁玩都幾唔錯,總括黎講個DLC值得買

=======================================

外北美My Nintendo 有得換Octo cover...日版冇...
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-18, 05:14 PM   #2481
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
作者: 信長 查看文章
三文魚random 武, 有熊桶
呢個桶超勁...
連炸彈 天文台 飛彈 鐵板 都可以在任何情況下無視防禦貫通殺

此篇文章於 06-17-18 05:20 PM 被 迪安大叔 編輯。
舊 06-17-18, 07:27 PM   #2482
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
礦島TC 果然係滾雪球,比其他圖易推晒 (當然都可以比對面滾雪球)
基本搶到塔拉去左面已好好打, 真係唔洗亂企, keep 住上塔做object
我支inkjet 呢個圖好威猛, D人一出都射死, 幾次射中跳出黎的人 XD
殺到封門

此篇文章於 06-17-18 07:30 PM 被 信長 編輯。
舊 06-17-18, 07:35 PM   #2483
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
Octo爆左主線
衰得最多係堆軌道上射目標,考盡快速反應
最過癮係Inkjet,估唔到本身有嘅跳同停都可以衍生咁多個玩法,擺明話大家平時無發揮盡
幾個角色都有趣,故事齊番哂
第時出3個單人模式應該用Octo做榜樣
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-18, 11:05 PM   #2484
信長
The Flash

comeback

舊 06-17-18, 11:55 PM   #2485
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:

comeback

新野定係要爆章魚先有?

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-18, 01:06 PM   #2486
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
作者: 天空 查看文章
新野定係要爆章魚先有?
爆章魚就有
舊 06-18-18, 04:55 PM   #2487
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
爆章魚就有

買左未有時間打

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-18, 05:05 PM   #2488
leungky1

表演場SZ好多人鍾意哂8-10秒行網過對面玩後襲
但有時佢地正面扔兩個炸彈整停時計就可以贏
由手機版發出

此篇文章於 06-18-18 05:15 PM 被 leungky1 編輯。
舊 06-19-18, 12:14 AM   #2489
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
今次個演出好好 而且兩位新DJ終於好好咁演出左佢地既個性出黎

到最後係初代最強SP武器打嬴真係好正

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 08:12 PM   #2490
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
礦島TC 果然係滾雪球,比其他圖易推晒 (當然都可以比對面滾雪球)
基本搶到塔拉去左面已好好打, 真係唔洗亂企, keep 住上塔做object
我支inkjet 呢個圖好威猛, D人一出都射死, 幾次射中跳出黎的人 XD
殺到封門
今日終於見識到咩叫滾雪球
戰鬥區細到咁....真係困獸鬥
舊 06-21-18, 06:43 PM   #2491
信長
The Flash

S+ RM 怪現象
1) 一開波. 自己果隊好似好有組織去唔同位,不過無人開炮, 次次比人開左推緊,但隊友又唔察覺
我明大家玩法唔同,不過得一兩個去開炮,唔好彩爆膜死(對方可能人多快開左,或者flank )
唔去開炮都唔該留意支炮咩情況, 成班自己打高章不過object 比人搶左第一攻

2)門口截停/ 想開炮reset
唔好頭也不回check 都唔check 係咪咩清晒敵就行左去
見過白痴roller 開左之後走左去中場... 又唔理, 比人偷左再推多野,立即反輸

以上S+ 兩邊成日發生, 我都偷過幾次而贏,不過發生自己隊,咁輸真係嬲

此篇文章於 06-21-18 06:45 PM 被 信長 編輯。
舊 06-21-18, 08:40 PM   #2492
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
想問大家通點避雨?當然係指你離唔雨區時,打左半年,我仲有三成機會死於雨下…

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-18, 08:47 PM   #2493
leungky1

引用:
S+ RM 怪現象
1) 一開波. 自己果隊好似好有組織去唔同位,不過無人開炮, 次次比人開左推緊,但隊友又唔察覺
我明大家玩法唔同,不過得一兩個去開炮,唔好彩爆膜死(對方可能人多快開左,或者flank )
唔去開炮都唔該留意支炮咩情況, 成班自己打高章不過object 比人搶左第一攻
去到咁高級反而更倚賴隊友.....
識留意基本上等於有意識去守
除非真係企得太遠同埋本能反應只有開槍

家陣A級基本上都識得伏第一下爆膜
爆完膜啲副武係四方八面咁埋去
不過之後係追人殺定隻魚又係另一回事
由手機版發出
舊 06-21-18, 08:48 PM   #2494
信長
The Flash

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
想問大家通點避雨?當然係指你離唔雨區時,打左半年,我仲有三成機會死於雨下…

雖然淋少少無事
有傷時當然係走....

舊 06-21-18, 09:00 PM   #2495
leungky1

引用:

入得落雨區應該本身都有足夠自己色響附近游/行入去
咁應該仲有啲自己色水氹俾你按B掣同左菇跳過去
跳跳下跳出去......
由手機版發出

此篇文章於 06-21-18 09:13 PM 被 leungky1 編輯。
舊 06-21-18, 09:08 PM   #2496
AKIRA桑
Splatoon中

Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
我試過起自己色戰區,一朵雲淋過來,於是我即刻潛水,結果都係淋死左。

舊 06-21-18, 09:27 PM   #2497
leungky1

引用:
我試過起自己色戰區,一朵雲淋過來,於是我即刻潛水,結果都係淋死左。

雨區內除左墨甲有機會趕得切外,係無方法回血,包括潛水
見到同聽到雲射上天後請及早遠離
由手機版發出
舊 06-21-18, 09:48 PM   #2498
信長
The Flash

睇前面情況, 如果唔係人多
有雲,我向前游, 你想迫開D人,我偏偏就向前,唔會失位又迫番你
個雨向前移,游向前可能仲快避過晒
人地用bombrush,我都係佢射得唔多時衝過去
stingray 同inkjet 知佢狙擊我, 就拉去版邊無人地方

舊 06-23-18, 01:01 PM   #2499
迪安大叔
Crazy Gamer

A 級係輸1次就計1次裂嗎...
之前都好似無跌咁快

[發洩文]
1. 次次分D 斷線隊友俾我想點?

2. A grade都仲有D 咁既隊友想贏都難(00:09 右下角)
https://twitter.com/DeonYu4/status/1010402816140046336

此篇文章於 06-23-18 02:10 PM 被 迪安大叔 編輯。
舊 06-23-18, 02:11 PM   #2500
AKIRA桑
Splatoon中

引用:
A 級係輸1次就計1次裂嗎...
之前都好似無跌咁快

[發洩文]
1. 次次分D 斷線隊友俾我想點?

2. A grade都仲有D 咁既隊友想贏都難(00:09 右下角)
https://twitter.com/DeonYu4/status/1010402816140046336
我都試過,所以我有懷疑過同表現有關。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 02:45 AM

手機版 | APP版