Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-30-11, 12:14 AM   #251
天涯笑笑生
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2010
引用:
作者: Netnet 查看文章
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...nA=2978&tnum=2

早上剛收到

沒玩過PS2可以入了,中規中矩的移植作。

色調偏差沒想像中大,再次證實e-shop的DEMO會毀了老任

遊戲沒lag,讀取和進入戰鬥很快

日常:
http://www.youtube.com/watch?v=YX9NwqlSafc

戰鬥:
http://www.youtube.com/watch?v=PTsvpNgjnfo

戰鬥 2 :
http://www.youtube.com/watch?v=liQ_6k9s68s

其他圖片 :
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...nA=2978&tnum=2

睇ESHOP片, 佢連對話都有狗牙 ORZ...........
佢地既ESHOP片出街前到底有無審批過架.....
天涯笑笑生 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 12:19 AM   #252
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: 天涯笑笑生 查看文章
睇ESHOP片, 佢連對話都有狗牙 ORZ...........
佢地既ESHOP片出街前到底有無審批過架.....
為左 stream 得順, 任記自己隻 Starfox 宣傳片都壓到好誇張, 差 d 以為自己睇緊 Starfox DS....
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 12:22 AM   #253
天涯笑笑生

註冊日期: Jul 2010
引用:
作者: enishi 查看文章
為左 stream 得順, 任記自己隻 Starfox 宣傳片都壓到好誇張, 差 d 以為自己睇緊 Starfox DS....
希望佢改善下......有個3DS片不錯的是潘朵菈之塔果條片不錯
原本我還以為佢個3DS頻道是像電視台一樣24小時直播3D片的ORZ....
天涯笑笑生 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 12:32 AM   #254
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
宇宙船....有時可以幫到你
好似都差唔多係呢個價......

引用:
作者: ゆり 查看文章
隻game賣幾錢都冇所謂

基本上都插硬水

而書方面

飛機貨通常都會貴d 因為快

船貨就要慢1星期左右
即係本書1星期後就會平d?
Sea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 12:36 AM   #255
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Sea 查看文章

船貨到自然會平

實際時間一星期左右

但當然要睇間鋪有冇入呢本既船貨啦

舊 06-30-11, 01:20 AM   #256
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
引用:
作者: 如月刃 查看文章
玩住隻ZELDA等跌價算
等跌價不如等2手...

舊 06-30-11, 09:20 AM   #257
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Sea 查看文章

我想講,本書我都有買過,幾年前都有出過tales of m,出左十幾本停左
今次出,我都有買,睇完之後...........可以唔洗買了
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 09:21 AM   #258
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: hell & heaven 查看文章
等跌價不如等2手...
未玩過ps2版等2手,玩過的話,唔洗等,買另一個3ds game好過
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 12:38 PM   #259
ヂユレア
Banned

註冊日期: Apr 2010
3DS Friend Code2921 9041 7063
隻TOA可以喎, 我個人黎講無玩過PS2版, 覺得好ok添...

點解講到咁shit呢..!? 費解. 都係netnet之前quote個篇包膠中肯啲...
ヂユレア 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 04:38 PM   #260
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: ヂユレア 查看文章
隻TOA可以喎, 我個人黎講無玩過PS2版, 覺得好ok添...

點解講到咁shit呢..!? 費解. 都係netnet之前quote個篇包膠中肯啲...
你睇番佢地過往既發言,
某 D 人根本係 PS 系, 又或者連 3DS 都無買
連隻 game 佢都無但又發評論........
呢個世界咩人都有架啦.........

TVCM 強くなる自分篇

此篇文章於 06-30-11 04:47 PM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 04:49 PM   #261
Game Master
F=MA

Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
引用:
作者: ヂユレア 查看文章

GAME係無問題
本身PS2版已經好正
TALES入面已經係數一數二好~故事正系統正~
未玩過梗係OK LA...

點解咁?因為除左LOADING好過PS2之外無野好過仲有D降GRADE~仲要得原先PS2果D要素,新野真係無...
NETNET佢有無玩過原版+有無買GAME都成問題...果D轉貼...巴哈果D TALES FANS你想有幾中肯...

點解我會買?因為對隻GAME有愛...
引用:
你睇番佢地過往既發言,

你有無買GAME先...

此篇文章於 06-30-11 04:59 PM 被 hell & heaven 編輯。
hell & heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 04:58 PM   #262
ゆり

引用:
你睇番佢地過往既發言,

有規定無game就唔可以發言?

係同一隻game就自然會拎來比較 咁都有問題?

舊 06-30-11, 05:00 PM   #263
Game Master
F=MA

引用:
作者: ゆり 查看文章
有規定無game就唔可以發言?

係同一隻game就自然會拎來比較 咁都有問題?

舊 06-30-11, 05:04 PM   #264
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
終於得閒去pickup,入手~

舊 06-30-11, 05:05 PM   #265
Game Master
F=MA

引用:
作者: stephen1980 查看文章
未玩過ps2版等2手,玩過的話,唔洗等,買另一個3ds game好過
真係有愛先好買

舊 06-30-11, 05:16 PM   #266
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
我玩過PS2版,爆左一次咁多
宜家唔係太記得詳細劇情..
猶豫緊買唔買

我想問比起PS2降grade之處有邊d..?
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 05:22 PM   #267
Game Master
F=MA

引用:
作者: ZOMA 查看文章
我玩過PS2版,爆左一次咁多
宜家唔係太記得詳細劇情..
猶豫緊買唔買

我想問比起PS2降grade之處有邊d..?
畫面簡單左多左狗牙LOR~
3D你都唔好有咩期望...
就好似俾$100睇而家D 3D戲得字幕3D咁...

不過完全無新野加~
如果你PS2隻碟同部機仲係到就....

此篇文章於 06-30-11 05:26 PM 被 hell & heaven 編輯。
hell & heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 05:27 PM   #268
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
忍受唔到PS2版loading time
咪買囉
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 05:28 PM   #269
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
轉貼就見佢貼得多...都未見過佢寫自己既報告
一有人講3ds遊戲缺點之類既野就走出來話人打手/無機/假玩家之類架啦
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 05:30 PM   #270
Game Master
F=MA

引用:
作者: BlackWing 查看文章
一有人講3ds遊戲缺點之類既野就走出來話人打手/無機/假玩家之類架啦
係....好多POST都係咁...
仲要貼返D舊野推POST...

舊 06-30-11, 05:32 PM   #271
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: hell & heaven 查看文章
畫面簡單左多左狗牙LOR~
3D你都唔好有咩期望...
就好似俾$100睇而家D 3D戲得字幕3D咁...

不過完全無新野加~
如果你PS2隻碟同部機仲係到就....
THX~
3D就不嬲冇期望
NBGI咁懶~~

我記得PS2美版有加野..?(定係我記錯..)
呢隻有冇加番?定係原汁原味PS2日版..?

PS2隻碟係到...不過部PS2已死...
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 05:34 PM   #272
ゆり

引用:
作者: ZOMA 查看文章
THX~
3D就不嬲冇期望
NBGI咁懶~~

我記得PS2美版有加野..?(定係我記錯..)
呢隻有冇加番?定係原汁原味PS2日版..?

PS2隻碟係到...不過部PS2已死...
有美版既野

舊 06-30-11, 06:19 PM   #273
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: BlackWing 查看文章
我無指明係邊 D 人.......請各位自行判斷
我自己既 3DS Winning 報告 :
http://www.gaforum.org/showpost.php?...9&postcount=63
我自己有四隻 3DS game, 不過我好少出報告
我個 friend 都買左 生化 傭兵,
我遲 D 必買 Zelda 3DS

此篇文章於 06-30-11 06:24 PM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 06:38 PM   #274
orlando_dog

註冊日期: Dec 2005
到而家都未入手3DS...
不過晨早已經o係信和2樓訂左隻game~
有特典cd,但佢開我價$52x...
講完價都要$49x,早知真係唔訂好過...=_=
原本想o係間鋪出埋3DS,但見佢咁樣搵我笨真係....Orz
anyway,我成個post的重點係想借post問下各位版友的3ds o係邊出?
唔想再俾d鋪頭/黑店搵笨...
如果唔方便開鋪頭名請pm~
感激不盡~~
orlando_dog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 06:40 PM   #275
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
咁即係你只可以評4隻遊戲?
其他果d應該唔會見到你架啦喎?
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「TALES OF THE ABYSS」スペシャルプライス DVD-BOX発売決定 money 日本動漫畫討論版 537 06-04-23 02:28 AM
[問題] 哪裡有the best版TALES OF THE ABYSS賣 112914 電視遊戲討論版 2 10-08-08 10:30 PM
[PS2] Tales of the Abyss 深淵傳說 攻略心得 vol.2 武藤遊戲 攻略及心得交流區 67 12-03-06 05:03 PM
Tales Of The Abyss 一些cosplay House Cosplay同人MIX討論區 9 01-05-06 09:14 AM
[PS2]Tales of The Abyss [發售中] (予約特典 Tales of Phantom) steve 電視遊戲討論版 386 12-16-05 02:52 PM

現在的時間是 12:12 PM

手機版 | APP版