Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-19-15, 09:48 PM   #1476
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
卓洛新大技來了

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-15, 11:26 PM   #1477
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
其實尾田點解唔正視呢個問題?? 大規模故事係可以寫到好多野好 detail
但會拖到好長,變到好悶 ... 講真佢 d 感人位放係 2 打 6到點會好睇丫??
仲要夠膽死主要角色山治等成年無出場 ... 係咪應該改下呢個風格呢??

我諗得 hunter 的里昂里奧係一樣咁慘,消失極耐

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-15, 01:32 AM   #1478
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
其實尾田點解唔正視呢個問題?? 大規模故事係可以寫到好多野好 detail
但會拖到好長,變到好悶 ... 講真佢 d 感人位放係 2 打 6到點會好睇丫??
仲要夠膽死主要角色山治等成年無出場 ... 係咪應該改下呢個風格呢??

個人覺得,與其話係尾田「風格」,不如話尾田根本係鍾意寫班 2 打 6多過班主角

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-15, 03:09 AM   #1479
怪盜小G
しゃろとも

不如話班主角個個由蘿莉正太寫到大已經無野好寫

舊 02-20-15, 09:43 AM   #1480
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
每個2打6都有佢既故事,咁樣幾好睇丫,成日將個蕉點放嚮主要角色度,反而我覺得好悶。

舊 02-20-15, 11:57 AM   #1481
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Shadow 神 查看文章

雖然山治出場時定位係同路飛、卓洛並列的主要戰力,但故事一路發展佢0既待遇同定位好明顯已經有變…佢0既酬金並沒有好似卓洛同路飛咁大幅度上升,超新星裡面路飛同卓洛都係但山治無份…而且佢0既發展慢慢變得攪笑居多,通緝令個樣,去人妖島修練等等…我覺得佢0既定位已經變左未必每次大戰都會有場好好睇睇0既戰鬥俾佢,相反路飛同卓洛就一定有…
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 03:12 AM   #1482
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 肥雞 查看文章
每個2打6都有佢既故事,咁樣幾好睇丫,成日將個蕉點放嚮主要角色度,反而我覺得好悶。
你又唔好當我地咁膚淺淨係想睇主角
事實上呢個問題已經累積左一段長時間讀者先會講出口囉
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 06:36 PM   #1483
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
不如話班主角個個由蘿莉正太寫到大已經無野好寫
呢樣都係其中一個問題
中間停左個修行的 2 年,本應可以描寫角色的成長
但結果除左各人外觀上的變化,內心好似無乜分別咁 ...
當然性格係要保留,但都應該有 d 成長嘛
尤其是路飛 ... 其實可以好似悟空咁,大個左後依然純真,但都會 feel 到佢唔同左,有認真一面嘛

不過點都好,明哥呢段應該埋尾,睇下之後會點發展啦!!

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 02:35 PM   #1484
SunSunny
Insane Gamer

3DS Friend Code3711 7506 0445
卓洛呢2年同鷹眼train真係無白費~洗唔洗型到咁?
btw 原來武器都可以武裝色化..

此篇文章於 02-26-15 02:39 PM 被 SunSunny 編輯。
SunSunny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 03:54 PM   #1485
問天小肥
Crazy Gamer
~(‵▽′)ψ

註冊日期: May 2004
果然係同鷹眼修練過係唔同.....
卓洛D 技...全部範圍,威力都唔同晒

引用:
作者: SunSunny 查看文章
btw 原來武器都可以武裝色化..
之前維戈爾已經試過....

我が前に立ち塞がりし すべての愚かなるものに
我と汝が力もて 等しく滅びを寫えんことを
問天小肥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 04:56 PM   #1486
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
卓洛型到爆丫

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 06:57 PM   #1487
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

終於都好似鷹眼咁,下下都劈開d山…
舊 02-26-15, 06:58 PM   #1488
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
劈開座山,但係人體就劈唔開

舊 02-26-15, 09:11 PM   #1489
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: Rance 查看文章
劈開座山,但係人體就劈唔開
尾田都算有個系統修補到呢類bug 0既,霸氣唔夠對方強咪劈唔開lor

呢方面佢做得好過火影好多架喇…
舊 02-26-15, 11:44 PM   #1490
怪盜小G
しゃろとも

乜你見過卓洛劈開過人咩

舊 02-26-15, 11:55 PM   #1491
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
乜你見過卓洛劈開過人咩
巴基計唔計?

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 12:04 AM   #1492
colus
Game Master
子龍

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDColus
XBox Live GamertagColusM
引用:
作者: 問天小肥 查看文章
果然係同鷹眼修練過係唔同.....
卓洛D 技...全部範圍,威力都唔同晒
但另一邊跟住冥王train左兩年既路飛就

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
colus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 09:22 AM   #1493
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
乜你見過卓洛劈開過人咩
雪鳥女個下計唔計?

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 10:04 AM   #1494
問天小肥
Crazy Gamer
~(‵▽′)ψ

註冊日期: May 2004
引用:
作者: colus 查看文章
但另一邊跟住冥王train左兩年既路飛就
3檔既副作用冇咗算唔算進步左....

我が前に立ち塞がりし すべての愚かなるものに
我と汝が力もて 等しく滅びを寫えんことを
問天小肥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 10:36 AM   #1495
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
乜你見過卓洛劈開過人咩
咁呢套野定位唔係劈開人果type漫畫嘛, 即係龍珠咁, 就算殺人都唔會太血腥, 畫面唔會太恐怖或逼真...

OP之前d人無論被打成點都好, 都唔會死添啦...
係Ace同白胡死咋嘛, 因為佢地唔死就冇故講
舊 02-27-15, 12:47 PM   #1496
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: kin~kin 查看文章
咁呢套野定位唔係劈開人果type漫畫嘛, 即係龍珠咁, 就算殺人都唔會太血腥, 畫面唔會太恐怖或逼真...

OP之前d人無論被打成點都好, 都唔會死添啦...
係Ace同白胡死咋嘛, 因為佢地唔死就冇故講

吓龍珠?龍珠咁架喎...

舊 02-27-15, 02:35 PM   #1497
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: Rance 查看文章
吓龍珠?龍珠咁架喎...
咁我記錯lor

總知OP感覺上定位較少年 (甚至小童?)向....
舊 02-28-15, 11:15 PM   #1498
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: kin~kin 查看文章
尾田都算有個系統修補到呢類bug 0既,霸氣唔夠對方強咪劈唔開lor

呢方面佢做得好過火影好多架喇…
認同!
今集好好睇!(打左咁耐終於都分出勝負啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-15, 04:17 PM   #1499
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
原來12無上大快刀之首黑刀係咁練成...訓練方法對卓洛黎講好殘酷:P
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-15, 10:15 PM   #1500
怪盜小G
しゃろとも

其實我真係唔想睇彈弓人果PART

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 尾田栄一郎「ONE PIECE 最後の海 新世界編」開幕 Vol.14 money 日本動漫畫討論版 1000 11-24-11 04:01 PM
[漫畫] 尾田栄一郎「ONE PIECE 最後の海 新世界編」開幕 Vol.13 money 日本動漫畫討論版 999 02-24-11 11:50 PM
車路士球迷會Vol.14 ﹝~ 請各位繼續到Vol.15討論~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1002 02-08-09 02:36 PM
NBA 討論區 VOL. 14 - 請移玉步到 VOL. 15 繼續討論 阿聰 體育版 1000 07-21-06 01:16 PM
Game vol.15 (完) 魚伕 體育版 19 10-26-04 07:07 PM

現在的時間是 10:18 PM

手機版 | APP版