Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-02-17, 12:22 PM   #26
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
除了偉伯比較崩大致也可以,雖然一開始已說了結局

因為沒看原作有人說是CUT了一點地方不過大致還可以,單是看會動的小莫就值了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 01:13 PM   #27
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
第一話感覺還可以,就人物太多有點亂,A1..希望今次做得好好睇睇

小莫好型,件甲感覺好high-tech
大公黑眼圈好勁,睇住個肝啊
阿福我老婆

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 04:07 PM   #28
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
聖杯戰爭變咗Multiplayer 7 v 7多人連線

係咪即係理論上同一個陣營嘅Master同Servant會經常合作,而唔係好似過往咁因應情況先決定合唔合作?

話晒Fate世界觀非常龐大,以第一集介紹故仔同角色嚟講,A1應該學ufo咁整個1小時特輯先係。

呢一集好似冇乜點見唔到男主角出場。另一個大叔主角獅子劫就俾佢提早登場。Strange Fake主角(乜又係你呀松岡)亦順便同Waver客串登場。

不過起碼可以見到聖女貞德同小莫可以郁都值得了。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 07:34 PM   #29
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
兩招激光個下感覺好弱……

舊 07-02-17, 07:41 PM   #30
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
對不起外型中二大絕中二連整體存在都同中學生黑歷史筆記如出一徹

東出真係以同人作家黎講都算係低手個類,更加唔好講要佢係職業級sosad

然後小莫你件甲咁炫富你爸知道嗎?

你爸當年窮到做國王都要日日鹹魚送飯咁際

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-17, 07:59 PM   #31
Game Master

引用:
作者: 細路翔 查看文章
對不起外型中二大絕中二連整體存在都同中學生黑歷史筆記如出一徹
我唔知係咪我中文閱讀理解差,我完全唔知你呢句想表達啲乜。

引用:
東出真係以同人作家黎講都算係低手個類,更加唔好講要佢係職業級sosad
咩呀?今集算OK啊,抑或你講緊原作整體?

舊 07-02-17, 09:05 PM   #32
細路翔
The One

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

咩呀?今集算OK啊,抑或你講緊原作整體?
你搵個有買齊5本既友同佢借黎睇完就會拳頭硬硬架啦

5本都係堆配角搶戲,偏偏交流上最悶最生硬既對不起x白貞戲份最多
然後係系列其他作品入面潮到飛天既角色係依套野入面會地味到你一整個覺得黑人問號

對不起個角色設定由始至終比我感覺就係睇緊JOJO第5部時突然走個黑劍士(笑)出黎放C8763

超幹爆強但表現不到角色特質,直到佢去到fgo變成梗

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-02-17 09:22 PM 被 細路翔 編輯。
舊 07-03-17, 10:07 AM   #33
Game Master

引用:
你搵個有買齊5本既友同佢借黎睇完就會拳頭硬硬架啦

5本都係堆配角搶戲,偏偏交流上最悶最生硬既對不起x白貞戲份最多
然後係系列其他作品入面潮到飛天既角色係依套野入面會地味到你一整個覺得黑人問號

對不起個角色設定由始至終比我感覺就係睇緊JOJO第5部時突然走個黑劍士(笑)出黎放C8763

超幹爆強但表現不到角色特質,直到佢去到fgo變成梗
Sorry,Who is 「對不起」?可唔可以唔好用咁多花名?小弟冇玩開FGO同Extra,除咗正傳FSN同FZ角色嘅基本設定花名之外,其他通通唔識。

舊 07-03-17, 03:26 PM   #34
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
抱歉哥?齊格飛?

舊 07-03-17, 04:03 PM   #35
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
的確 白貞同男主的劇情幾悶下
對比起小莫同獅子劫尼對

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 07-03-17, 07:04 PM   #36
細路翔
The One

男女主角不是天草和女帝嗎?

基本上飛哥係AP就只係一個外掛放置架用黎做傳功長老

英國說大家抱團死
舊 07-03-17, 10:04 PM   #37
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-17, 09:58 AM   #38
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
我直頭覺得第一集較悶....
解釋那麼多其實路線都是一樣
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-17, 02:49 PM   #39
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
聽到黑方領主達尼歐把聲已經覺得好熟,之後想起是勇者王,但他把聲和達尼歐的外表很不夾

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-17, 05:00 PM   #40
Game Master

引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
聽到黑方領主達尼歐把聲已經覺得好熟,之後想起是勇者王,但他把聲和達尼歐的外表很不夾
無論一個角色幾嚴肅都好,當佢由勇者王配音後就自自然然令人先入為主覺得佢其實係滑稽角色。XD

舊 07-04-17, 07:35 PM   #41
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
無論一個角色幾嚴肅都好,當佢由勇者王配音後就自自然然令人先入為主覺得佢其實係滑稽角色。XD
同鄭子誠一定有陰謀一樣

舊 07-04-17, 08:35 PM   #42
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
公式サイトでは現在、各サーヴァント&マスターの壁紙をプレゼント中です。
ぜひチェックしてみてください!
#アポクリファ
http://fate-apocrypha.com/special/
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 12:12 AM   #43
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
最強四星龍血戰神無敵齊格飛

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 12:30 AM   #44
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
+舞い降りし魔龍+

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 12:57 AM   #45
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
手撕狂狗 腳踩阿三

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 09:38 AM   #46
細路翔
The One

飛哥跟返原作設定SET既話應該真係最強無敵4星劍黎架

起碼一定勁過企鵝王先,劍蘭什麼的自走炮和阿格凡搞基去吧

我論F/SN唔出企鵝王出飛哥會迫到技安直接王財全開

飛哥大絕食MP少cp值高,本身武功高人品好,邊似得企鵝王歸西後無得用無限魔力爐不斷開廚放聖劍之後就好似唔識打機咁(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-05-17 09:49 AM 被 細路翔 編輯。 原因: xdxd
舊 07-05-17, 10:11 PM   #47
Game Master

身為輕度Fate迷,但完全冇玩過FGO,Extra同CCC呢啲外傳,小弟完全跟唔上樓上幾位高手啲花名講緊邊個,所以冇辦法睇得明你哋嘅討論內容。

反而劇透我唔會太介意,因為呢啲起碼我識上去搵資料。呢套啲Servant真名其實我一早做晒功課知道晒佢哋背景,但無奈就係唔知你哋花名係邊個配邊個。

此篇文章於 07-05-17 10:13 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 07-08-17, 01:29 AM   #48
The One
あかん

引用:
引用:
舊 07-09-17, 01:29 AM   #49
The One
あかん

Fate/Apocrypha OP
引用:
Fate/Apocrypha ED
引用:

6/30開催の先行上映イベントで配布された
「Apocrypha Report vol.3」をアーカイブ公開しました。
メインキャストの皆さんからの熱いメッセージが掲載。
是非、ご覧ください。
#アポクリファ
http://fate-apocrypha.com/special/report/
引用:

https://www.lisani.jp/0000055682/
TVアニメ『Fate/Apocrypha』EDテーマ
引用:
「Desir」
8月23日発売

【初回生産限定盤(CD+DVD)】
品番:VVCL-1101~2
価格:¥1,500円+税

【初回仕様通常盤(CDのみ)】
品番:VVCL-1103
価格:¥1,200円+税

【期間生産限定盤(CD+DVD)】
品番:VVCL-1104~5
価格:¥1,500円+税

※書き下ろしアニメ絵柄デジパック仕様

引用:
舊 07-09-17, 01:46 AM   #50
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
飛哥跟返原作設定SET既話應該真係最強無敵4星劍黎架

起碼一定勁過企鵝王先,劍蘭什麼的自走炮和阿格凡搞基去吧

我論F/SN唔出企鵝王出飛哥會迫到技安直接王財全開

飛哥大絕食MP少cp值高,本身武功高人品好,邊似得企鵝王歸西後無得用無限魔力爐不斷開廚放聖劍之後就好似唔識打機咁(?
問題都係一知真名就弱點太大
佷MP少我唔覺,今次黑陣都無限MP

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TYPE-MOON「Fate/Grand Order 終局特異点 冠位時間神殿ソロモン」アニメ化決定!| 第六特異点 前編 8月15日公開! supermanlady 日本動漫畫討論版 225 06-28-23 07:43 PM
sell TYPE-MOON ANIPLEX Fate/stay night Saber~10th 10周年紀念婚紗版 1/7 全新未開 PORTABLE 買賣專區 3 01-06-16 02:44 PM
Type-Moon綜合スレ Vol.2「Fate/ hollow ataraxia」発売中(゚∀゚) [ネタバレ注意] Neloth H-GAMEの部屋 1012 03-10-06 11:16 PM
/TYPE-MOON綜合thread / Fate/stay 熱賣中 / fate人氣人物投票中 Hayami H-GAMEの部屋 1003 11-24-04 09:48 PM
TYPE-MOON「Fate / stay night」公式page公開 Hayami H-GAMEの部屋 2 08-02-03 07:57 PM

現在的時間是 12:25 AM

手機版 | APP版