Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-20-18, 06:29 PM   #51
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: yorkyork 查看文章
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...A=14113&tnum=5

做乜呢篇講到cy一定會睇個聯署咁
都係果句啦
任人中出唔會開心D既
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-18, 06:37 PM   #52
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
肯做點都係好事

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 06-20-18, 06:56 PM   #53
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
到底跟台灣屁事
怎麼港澳要移轉到中國去的消息一出
每天一篇的連署文都還要把台灣也加進去?
引用:
可以盡量避免一直講台灣嗎?怕因為你們一直講台灣害台灣被拖下水。之前我也有幫忙只是我自己把[台港澳應該綁在一起]的那點給刪掉才送出
哈哈哈哈哈
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-18, 07:01 PM   #54
yorkyork

註冊日期: May 2010
個聯署之前填左,
我其實覺得佢太樂觀覺得cy實睇,
不過都好既

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...A=14054&tnum=3

1.但版上已有許多的抱怨以及聯合解決問題討論的文章了,呼籲版友請勿在額外開串 造成版面的洗版
2.對於想挑起政治糾紛之留言者在那邊引戰,很抱歉我看到就直接水桶2周。
3.以此事件去嘲笑港澳玩家者30天水桶處罰。

睇到D新板規,
突然發現我地好著數
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-18, 07:09 PM   #55
KUTAR#

引用:
作者: Eclair 查看文章
而家香港個PSN同街上既GameShop同有無都無咩分別架啦
PSN:日文Game成日得中英韓文
GameShop:而家超少入日版Game、9成都係得中文版買

Switch又係出中文版多
咁講

香港PSN服只有中英文版,或有什麼遊戲上架,完全是商業決定
唔會阻止到你上網對戰,或者開海外acc
亦唔會受中國的文化審查影響

如果有一日 PSN 港服被收編入中國服
你以前買的 game, DLC 都可能因為唔符合中國文化部的審查
而無法再下戴或使用
新遊戲都必需事先審查,要「修正」後才上架
和國際服有時間落差
太敏感內容或者直接不上架

你的個人資料係唔係儲存在中國 server
你有冇玩過「反動」「暴力意識」的遊戲的記錄,
住址,有什麼網友等資料,習慣上網時間等個人資料,big data
會唔會俾中國政府隨意閱覽
亦都冇人話你知

中國服是封閉的,你只能內聯網內對戰
不準和海外國家的玩家連線
即使你申請日本服 acc,都會封你IP

以上假設,就係 SV 港服將來要面對的問題

此篇文章於 06-20-18 07:12 PM 被 KUTAR# 編輯。
舊 06-21-18, 09:36 AM   #56
yorkyork

搞笑下,
可能cy一定會睇既原因,
就係將你地有寫自己id既人轉晒去網易
舊 06-21-18, 05:50 PM   #57
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
你討厭政治,但政治都會找上你
外國人識鬼分你係香港人定支那人
以前八九十年代可能會分,而家?
佢地眼中,你地同樣都係唔識反抗共產黨既低等民族
我仍然係果句
香港唯一生路就係獨立
只有咁先可以同你最討厭既支那人畫清界線

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-18, 02:59 PM   #58
KUTAR#

多謝你寶貴的意見

但你除了在這裡口頭武勇,宣揚香港獨立主義
有沒有什麼建設性的行動或建議
可以對SV事件起正面作用?
舊 06-25-18, 10:35 AM   #59
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
其實係封之前有冇計可以將自己個ACC 由港伏轉去日伏?
轉之前仲係通

個人覺得 玩唔玩好少事 但D資料留左俾網易 就真係唔多想
最慘係已經冇玩一排DEL 左GAME果班 要搵番自己個ACC 再將D個人資料轉去日伏再DEL多次

利申:冇玩 CY 只玩過IM@S 要用EMAIL LOGIN
由手機版發出
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-18, 10:50 AM   #60
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
咁佢好似有聲明現有玩家資料由返CY GAME管理既。
而理論上佢係HK APP STORE DL,如果真係不問本人隨便轉送個人資料既,大概應該可以向GOOGLE/APPLE投訴吧。
只不過問題係佢過咗你都未必知

舊 06-25-18, 03:03 PM   #61
HM

註冊日期: May 2007
cy唔會擅自轉移你地資料,要手動轉去網易
cy做既只係block ip

背後有無賣豬仔就唔敢講
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 12:03 PM   #62
yorkyork

聽日就28號,
等睇下cy有冇屁放
舊 06-28-18, 11:19 AM   #63
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: yorkyork 查看文章
聽日就28號,
等睇下cy有冇屁放
應該唔會有,要改既一早就唔會出D咁既公告吧。

舊 06-28-18, 01:19 PM   #64
yorkyork

冷處理左啦,
睇人講只係右上角加個轉移制,
公告都唔出,
理都唔理你個聯署
舊 08-02-18, 02:11 PM   #65
yorkyork

(8月1日 14:00(GMT+8)更新)
日前公布於8月14日實施之中國香港澳門地區資料轉移對應,將延期進行。
造成各位玩家的不便,在此向您致上最誠摯的歉意。

有關本中國香港澳門地區資料轉移對應,將延長手續申請時間,並預定於日後實施移轉。
具體的實施時間,將另行公布。
因此,在確定實施移轉手續前,將繼續由Cygames提供中國香港澳門地區用戶之服務,盼您諒解。

今後也請您繼續支持《Shadowverse》。

kmr不如公佈下有幾多人轉移
舊 08-02-18, 06:39 PM   #66
yorkyork

https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1533197656.A.423.html

睇完呢篇新聞kmr講既野,
再睇下香港sv真係搞笑
舊 01-29-19, 08:30 AM   #67
yorkyork

https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bs...bbsn=0&bPage=0

cy已投降,唔轉移既都仲可以係原本國際ser玩,
事實證明遊戲公司你要剷game唔玩先兇到佢
舊 01-29-19, 11:12 PM   #68
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
玩家大勝利

嗰陣仲出問卷以為自己衰唔夠獎勵

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-19, 02:42 PM   #69
david
The One

註冊日期: Mar 2002
之前拆曬卡示威O既大大...

佢咁樣其實離佐巢O既都應該唔會回心轉意吧...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
最重要一問 Q頭 ~清談館~ 4 08-21-07 12:29 PM
重要:貼圖啟示 T.K. 日本動漫畫討論版 1 11-27-06 10:09 PM
對你來講,錢重要還是你家人/朋友重要? Home ~清談館~ 50 01-10-06 04:47 PM
CG重要嗎? Chris皇 電視遊戲討論版 60 04-26-04 02:07 PM
[打機效能疑問]個顯示卡重要d定處理器重要d Hσκι 手機資訊/電腦軟硬討論 33 03-06-03 02:11 AM

現在的時間是 03:31 AM

手機版 | APP版