Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 11-12-08, 01:30 PM   #76
一一
God of Gamer
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: satan 查看文章
因為位問題..所以只能買22吋...囧 好想要24 有位..我想買部32吋 lcd tv...
ViewSonic VX2260WM 對比度20000:1
banq e2200hd 好似得10000:1
價位差吾多.. 邊部好..上網睇 好多人話VX2260WM好..
我而家係用緊v仔既va1912w..都用左好耐...
D人唔敢買笨蕉,我覺得係驚佢D售後服務(我係其中一個 )咁當然,你話3年都唔洗用佢售後服務,就當然無野啦,不過家下D AV產品... 硬係覺得易壞過舊時...
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-08, 08:55 AM   #77
satan
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
VX2260WM入手..
係高登行左陣..見好多都寫1790$...之後有間睇緊..個sell士 埋黎..同我sell VX2260WM
係咁贊v仔..踩banq...又話佢地2隻都有賣..吾係話踩banq..但v仔係好d..又x banq 售後服務吾得..講左一大論..見我冇乜反應..話想買可以平100比我 (原來就想買VX2260WM ) 之後就比錢試機 ... 試完冇野...返到屋企試先見到左上有粒死點.. 好彩得1粒..算...張彈寫3粒以上先有得換..可能光線問題..下次要小心d..

畫面ok..不過吾慣1080..d字細到....
過2日應該去買埋機頂盒同hdmi線...有冇好介紹...1千-千4度有冇推介 thank
satan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-08, 01:26 PM   #78
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
係高登行左陣..見好多都寫1790$...之後有間睇緊..個sell士 埋黎..同我sell VX2260WM
係咁贊v仔..踩banq...又話佢地2隻都有賣..吾係話踩banq..但v仔係好d..又x banq 售後服務吾得..講左一大論..見我冇乜反應..話想買可以平100比我 (原來就想買VX2260WM ) 之後就比錢試機 ... 試完冇野...返到屋企試先見到左上有粒死點.. 好彩得1粒..算...張彈寫3粒以上先有得換..可能光線問題..下次要小心d..

過2日應該去買埋機頂盒同hdmi線...有冇好介紹...1千-千4度有冇推介 thank
有死點 邊間買?等我買O個時,唔去幫親
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-08, 01:37 PM   #79
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
呢d又唔關shop事

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-08, 01:50 PM   #80
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:

係你check時無睇清楚啫, 問shop都只係拎黎賣既啫........

當mon用時唔一定要用到1080既, set番去啱睇就得啦~

o仔既stb好似要14xx以上, 其他仲貴, 除非做緊特價/special offer, 否則預多小小錢好d...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-08, 09:34 AM   #81
satan
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
我係嬲自己者..試個時吾覺有..可能左上位冇乜留意加光線問題..個度好光..睇吾清...
知吾知邊度有22吋16比9保護貼買...
有d 同事就話應該買sony同菲利甫....
satan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-08, 09:41 AM   #82
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
點解要買保護貼~
你又唔系用手指篤=_=

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-08, 09:57 AM   #83
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
我係嬲自己者..試個時吾覺有..可能左上位冇乜留意加光線問題..個度好光..睇吾清...
知吾知邊度有22吋16比9保護貼買...
有d 同事就話應該買sony同菲利甫....
LCD MON唔駛用保護貼架, 可以慳番百幾蚊....

無話應該唔應該既, 最緊要自己覺得好同啱用, 正所謂"無咁大個頭就唔好戴咁大頂帽", 純追求牌子野仲苦過dee dee架...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
LCD mon的問題 lovehinafans 手機資訊/電腦軟硬討論 3 09-16-08 05:56 PM
電腦與lcd電視當mon既問題! Any 手機資訊/電腦軟硬討論 3 07-11-08 01:28 PM
用LCD TV 當mon用有咩注意 九里貓 手機資訊/電腦軟硬討論 1 03-06-08 11:23 PM
[問題] 根據以下的情況 應該選擇MON+TVBOX還是LCD TV呢? GN00508771 影音館 32 02-17-08 11:36 PM
個lcd mon 有時好暗 Q頭 手機資訊/電腦軟硬討論 39 10-21-07 07:05 PM

現在的時間是 04:56 AM

手機版 | APP版