Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-03-12, 11:24 AM   #4626
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
任記呀任記,用左大機後都冇乜野好插你
但鎖區呢樣野真係太反智喇……
佢唔鎖區的話美版機邊度仲有生存空間
唔鎖區的話好多日版game會冇生存空間
不過鎖唔鎖區都好行版機都唔見得會有更多生存空間
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-12, 01:33 PM   #4627
Super Bus
God of Gamer
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
亦正因為佢鎖左區攪到我原本想 Trade in 我架 DSi 做 3DS 做自己嘅聖誕禮物依家都要打消念頭,
本來想換架 3DS 去玩初音之餘亦會入一D美版 3DS game 嚟玩,
依家佢咁玩鎖區法即係要迫D想入日版 Game 嘅人入多架日版機,
但係又值唔值得為左果區區一兩隻日版 Game 而入多架日版機咁嘥火藥呢?
I don't think so! 定係老任想用呢個方法去谷 3DS 嘅出機量?
呢樣就真係要問老任佢地自己至知

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-12, 06:47 PM   #4628
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: Super Bus 查看文章
亦正因為佢鎖左區攪到我原本想 Trade in 我架 DSi 做 3DS 做自己嘅聖誕禮物依家都要打消念頭,
本來想換架 3DS 去玩初音之餘亦會入一D美版 3DS game 嚟玩,
依家佢咁玩鎖區法即係要迫D想入日版 Game 嘅人入多架日版機,
但係又值唔值得為左果區區一兩隻日版 Game 而入多架日版機咁嘥火藥呢?
I don't think so! 定係老任想用呢個方法去谷 3DS 嘅出機量?
呢樣就真係要問老任佢地自己至知
會買多區GAME既人實際上真係唔多
住日本既有幾可會跑去買部美版
歐美既人都冇幾可去買日版
以前讀書係海外 想找隻日版GAME真係幾難
唔係咁岩唐人街D店搭單就要自己想辦法訂番來
倒不如直接玩自己區D GAME 而且GAMESHOP好多都有得租GAME
唔係必玩既GAME租來玩下都省一筆
係香港呢D水貨集中地既玩家先有呢D買咩版煩惱
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-12, 03:05 AM   #4629
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
其實之前都想搵人換機..
個fd唔打算入大機...冇得同佢換
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-12, 12:58 AM   #4630
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
去完日本試玩左部3DS LL, D 3D 真係好正,而家想買
看完你地D POST 要玩日版就要買日本水貨, 知唔知日版淨機做緊吽價

此篇文章於 12-05-12 01:04 AM 被 小草 編輯。
小草 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-12, 01:06 AM   #4631
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: 小草 查看文章
去完日本試玩左部3DS LL, D 3D 真係好正,而家想買
看完你地D POST 要玩日版就要買日本水貨, 知唔知日版淨機做緊吽價
17xx倒

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-12, 02:44 AM   #4632
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 小草 查看文章
淨機$1750
如果要黑機可能貴D, 因為新出
Mon貼視乎自己需要, 平既大陸貼, 貴既有極上
火牛一定要買, $20個

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-12, 08:32 AM   #4633
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: W!LL 查看文章
淨機$1750
早知係日本買
而家匯率0.95, 用銀聯Big Camera 仲要有9折

舊 12-05-12, 11:56 AM   #4634
winsonandcyndi
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
淨機$1750
啱啱買咗 黑色3ds ll 1699..

P.S 果然系真 3ds!好揸手咗!! 同埋真系見唔到有動森賣,真系咁好賣?

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878

此篇文章於 12-05-12 12:00 PM 被 winsonandcyndi 編輯。
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-12, 01:30 PM   #4635
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
Firmware 4.5.0 更新
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-12, 02:51 PM   #4636
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: winsonandcyndi 查看文章
啱啱買咗 黑色3ds ll 1699..

P.S 果然系真 3ds!好揸手咗!! 同埋真系見唔到有動森賣,真系咁好賣?
日本果邊都斷貨, 我都未買到唉

你係邊到買機, 我放工去買

舊 12-05-12, 02:52 PM   #4637
...1234
Junior Member

註冊日期: Dec 2010
黑機官塘地鐵都做緊1760連火牛同MON 貼,其他色做緊1720
...1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-12, 04:34 PM   #4638
cknjoshua
Crazy Gamer

有冇人知果隻"任天童子"大約係玩乜??
諗緊換唔換佢...
舊 12-05-12, 07:01 PM   #4639
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
LEGO聰叔

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-12, 08:19 PM   #4640
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: cknjoshua 查看文章
有冇人知果隻"任天童子"大約係玩乜??
諗緊換唔換佢...
只知道有 RPG 元素的 card game,
連遊戲畫面也未有,
不過以任記自家出品,應該有一定保證。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-12, 08:22 PM   #4641
cknjoshua
Crazy Gamer

引用:
作者: 八仙果 查看文章
只知道有 RPG 元素的 card game,
連遊戲畫面也未有,
不過以任記自家出品,應該有一定保證。
怕唔識日文玩唔掂
不過佢只係dsi ware...即係畫面都會好一般

我已經揀左環保袋+啤牌
諗緊用唔用多300points去換
舊 12-05-12, 08:25 PM   #4642
Suda

3DS專用嘅DSi game
玩法係迷宮RPG card game

Nintendo3DS
舊 12-05-12, 09:30 PM   #4643
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
今個星期既demo 見到都唔想dl

http://www.nintendo.co.jp/3ds/experience/eshop.html

DEAD OR ALIVE 出dl版
2012.12.6配信開始 5,400円(税込)
http://www.nintendo.co.jp/3ds/software/addj/index.html

此篇文章於 12-05-12 09:32 PM 被 seed2005 編輯。
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-12, 09:39 PM   #4644
Suda

引用:
作者: seed2005 查看文章
今個星期既demo 見到都唔想dl

http://www.nintendo.co.jp/3ds/experience/eshop.html

DEAD OR ALIVE 出dl版
2012.12.6配信開始 5,400円(税込)
http://www.nintendo.co.jp/3ds/software/addj/index.html
DL左隻憤怒熊

Nintendo3DS
舊 12-05-12, 09:42 PM   #4645
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
kt好黑暗
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-12, 10:38 PM   #4646
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
有club咩鬼都要DL架喇, 填一填又多5分

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-12, 11:23 PM   #4647
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
引用:
有club咩鬼都要DL架喇, 填一填又多5分
同意
而家真係乜鬼都download

隻鬆弛熊game完全係一隻angry bird
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-12, 02:25 AM   #4648
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: Suda 查看文章
DL左隻憤怒熊
隻鬆弛熊,
簡直是山寨 game,
如果是 app store / android market 的山寨廠出都可以隻眼開隻眼閉,
但這是大廠出品,真的看不起 San-X。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-12, 03:23 AM   #4649
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
頭先成功同PAUL交換左機,
呢個活動真係有益有意義~~同同志(唔係出櫃個啲)吹水特別開心~
因身邊仲打機嘅朋友真係一隻手掌數得晒
等清咁啲GAME後,可以入返啲未買而有美版嘅平GAME嗱!!

舊 12-06-12, 01:00 PM   #4650
PaulPaul
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDappolopp
3DS Friend Code1891 1377 4351
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
頭先成功同PAUL交換左機,
呢個活動真係有益有意義~~同同志(唔係出櫃個啲)吹水特別開心~
因身邊仲打機嘅朋友真係一隻手掌數得晒
等清咁啲GAME後,可以入返啲未買而有美版嘅平GAME嗱!!
正! 轉左部後備機做日版, 日版Eshop有誠意好多~
D demo DL到滿晒板
美版就可以睇Jess主持既nintendo show 3D
PaulPaul 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 12:26 AM

手機版 | APP版